">

Mozgás, mozgás!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ezt a buzdítást most én is magamra veszem. Merthogy minden fogadkozásom ellenére a sűrű decemberből bizony egy dolog maradt ki, méghozzá a rendszeres mozgás. Mert persze az is mozgás, amíg két tömött bevásárlószatyorral hazacipelem a karácsonyi vacsorára valót, meg az is, amíg megvívom a lehetetlen formájú ajándékok és a csomagolópapírok rendes évi háborúját, de azért az nem ugyanaz, mintha a szokott módon koncentrálnék az edzéseimre. Jó, jó, egy-egy lazább időszak azért mindenkinek belefér az életébe, és azért tényleg nem unatkoztam, hiszen klipforgatás, koncertek és még néhány vizsga is jutott az év utolsó heteire, de most aztán itt az idő újra nekilátni az izmok elővarázsolásának!

Ahogy azt már tudjátok, (tudjátok, ugye?), 5 alapelv létezik a Pilates során. Ha egy kis ismétlésre szorulnátok, a videótárunkban megtaláljátok az eddigi gyakorlatokat, és ha semmi mást nem csináltok egyelőre, mint ezeket átismétlitek, akkor már szintén tettetek valamit a helyes tartásért, a belső egyensúlyért, és a feszes izmokért. Én most kicsit tovább merészkedem, Bokor Zsuzsi edzőm segédletével, és bemutatunk nektek egy különleges szerkezetet, amellyel viszont csakis speciális pilates-stúdiókban találkozhattok. Íme tehát: barátom, a Reformer!

A Pilatesben tényleg az a csodálatos, hogy annyiféle gyakorlat létezik, hogy szinte sosem lehet megunni, legalábbis nekem még nem sikerült az alatt a hét esztendő alatt, amióta a Pilates Balance vendége vagyok. És most, hogy elmúltak az ünnepek, ígérem, ismét összekapom magam, és ügyelek a részletekre. Mert jobb félni, mint hirtelen megijedni, nem igaz? És nincs már olyan vészesen messze az idő, amikor újra könnyű kis nyári ruhákat viselhetünk. Biztassuk hát  magunkat a nyár ígéretével, és vágjunk bele a szívünknek kedves mozgásba. Sok sikert mindenkinek!

Puszi: Réka