">

Az igazi pilates – az első alapelv

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Meséltem már arról nektek, hogy nem vagyok egy igazi sportlady. Hazugság lenne azt állítanom, hogy életelemem a mozgás. Nem vagyok akkora hős, hogy esőben-hóban-napsütésben a köröket rójam mondjuk a Margitszigeten, és a konditermek világa sem igazán kedvemre való. A mozgás fontosságában azonban hiszek, és nagy szerencsémre rá is találtam a számomra leginkább megfelelőre. Immár 7 éve vagyok a Pilates Balance Stúdió törzsvendége. Szeretem azt, hogy személyre szabottan foglalkoznak velem, ez mindig különösen jól esik az embernek, hiszen közhely, de tényleg nem vagyunk egyformák. A pilates és a pilates-oktató képes arra, hogy figyelembe vegye, hogy éppen stresszesebbek vagyunk, befeszül a nyakunk, a vállunk, a hátunk, és a sokszáz, sokezer gyakorlat közül azt végezzük éppen, ami akkor a legjobb nekünk. Hátfájósok, kismamák megváltója is a pilates, amely úgy tud kikapcsolni területeket, hogy közben átmozgat mindent, amit kell. Az első pilates-élmények után szokta mondani mindenki, hogy olyan izmairól szerzett most tudomást, amelyekről azt se tudta, hogy léteznek.

De nem mindegy, hogy milyen az a pilates. Ebben is, mint sok minden másban, van hamisítvány és van igazi. Ahogy egy picit megismerkedik az ember ezzel a mozgásfajtával, egyértelműen kiderül, hogy azért nem mindegy, hogy ki és hogyan segít nekünk, mert rosszul végezve könnyen sérüléseket is szerezhetünk, bajt is okozhatunk. Úgyhogy fontos, hogy tényleg szakértő segítőnk legyen edzés közben.

Nekem óriási szerencsém van, mert Bokor Zsuzsival félszavakból is értjük egymást. Most azt határoztam el, hogy szépen sorban Zsuzsi segítségével nektek is bemutatjuk videón a pilates alapelveit, amelyeket mindenképpen érdemes elsajátítani ahhoz, hogy jól végezzétek a gyakorlatokat. Figyeljétek itt az oldalon a bejegyzéseket, sorra kerül mind az öt alapelv, aztán persze majd haladunk tovább. Ismerkedjetek hát meg mindjárt az elsővel!

Nemsokára jelentkezünk a második alapelv bemutatásával is. Így, ha nem is tudtok eljutni a Pilates Balance budapesti stúdiói valamelyikébe, azért ha pilates-edzésre keveredtek, már tudjátok, hogy kell helyesen levegőt venni. Folytatás következik, addig is jó gyakorlást mindenkinek!

Puszi: Réka