">

Mennyibe kerül most egy szürkehályog-műtét?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
A szürkehályog műtét nyújtja az egyetlen megoldást a szürkehályog kezelésére. A műtét rövid ideig tart és nem jár fájdalommal, a beültetendő műlencse függvényében azonban az árak igen változatosak. Az alábbi cikkből kiderült, milyen költségekre lehet számítani.

Mi is az a szürkehályog?

A szürkehályog egy főleg időskorra jellemző, a szemlencse elszürkülésével járó szembetegség. Tünetei a homályos látás, a kettőslátás, a fényérzékenység, a színtévesztés és a látás folyamatos romlása. Ha arra lesz figyelmes, hogy a szemüveg dioptriájának túl gyakori cseréje válik szükségessé, gyanakodhat szürkehályog betegségre.

A betegség kezelése szemüveggel, alternatív terápiával, gyógyszerekkel és egyéb eszközökkel nem lehetséges, kizárólag szürkehályog műtéttel szüntethetőek meg a problémák. Az operáció maga rövid időt – maximum 10 percet – vesz igénybe. Az alapos, szemcseppel történő érzéstelenítésnek köszönhetően egyáltalán nem fáj és nem is kellemetlen.

Az eljárás alkalmazásában a szemész szakorvosok óriási tapasztalattal rendelkeznek, az egyik leggyakrabban végzett szemészeti beavatkozás, ezért abszolút veszélytelen. Rutinműtétnek számít, amelyet az innovatív technológiák alkalmazása csak még egyszerűbbé tesz. A műtét során egy apró, a szem felszínén ejtett seben keresztül eltávolítják a porrá őrölt, elszürkült szemlencsét és beültetik helyére az előzetesen megtervezett műlencsét.

Szürkehályog műtét árak

Kezelés előtt sokan utánanéznek annak, hogy mennyibe kerül egy szemműtét. A szürkehályog műtét árát leginkább a beültetendő műlencse típusa befolyásolja. A műlencse lehet monofokális (azaz egyfókuszú) és trifokális (többfókuszú), valamint mindkét fajta kérhető cilinderes, vagyis tórikus műlencse típusban is.

A monofokális lencse jellemzője, hogy kizárólag egy távolságra – közelre vagy távolra – ajándékoz meg a tökéletes látás élményével. Általában egy távolra nézésre alkalmas, monofokális műlencse mellett közelre nézéshez szemüveg viselése javasolt. A trifokális műlencse közelre, távolra és középtávolra is biztosítja az éleslátást. Ez a lencsetípus 495.000 Ft-ba kerül szemenként, a monofokális pedig 240.000 Ft-ba.

A cilinderes korrekció további 100.000 Ft-ra rúg szemenként, ez a monofokális vagy a tórikus műlencse árához adódik hozzá. A műtét előtti vizsgálat költsége 30.000 Ft, amely magában foglalja a lencsetervezés árát is. Kontrollvizsgálatra a műtét másnapján és 2 hónap elteltével kerül sor, ezek mindegyike ingyenes. Ha további kontrollvizsgálatokra van szükség, azokért 15.000 Ft-ot kell fizetni alkalmanként.

Kedvezmények, részletfizetés

A szürkehályog műtét ára egyszerre soknak tűnhet, hosszú távon azonban megtérül, hiszen élethosszig megoldást nyújt a látásromlás kezelésére. Összevetve a kontaktlencse és a szemüveg árával, összességében olcsóbb. Ha nincs módja az egy összegben való fizetésre, igénybe veheti a részletfizetés lehetőségét, amely 12 és 36 hónapra is kérhető. A még jobb ajánlatok kihasználása érdekében érdemes folyamatosan böngészni a kedvezményeket is.

Az operáció gyors és végleges megoldást jelent a szürkehályog kezelésére. Az életminőség javítása érdekében ajánlott rá mielőbb sort keríteni a szemészeti magánklinikák valamelyikén.