">

Mesélő hangjegyek
A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021. májusában első alkalommal hirdette meg Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát, amelyre több mint 850 alkotás érkezett be. A sok pozitív visszajelzésre való tekintettel a pályázat idén is folytatódik, a gyerekeket most is arra kérik, hogy a megadott 3 zenemű közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab. Pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet.

Két korcsoportban várják az alkotásokat: általános iskolák 1-4. osztályos tanulói és 5-8. osztályos diákjai.

A 3 zenemű, amihez kapcsolódóan várják a szervezők a pályázatokat (a darabok meghallgathatóak a zenekar honlapján, a következő linken keresztül: https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek):

  1. Svendsen: Románc
  2. Mozart: D-dúr szerenád, „Serenata notturna”, zárótétel
  3. Bizet–Scsedrin: Carmen-szvit (részlet)

A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni 2022. június 19. 24.00 óráig.

Mindkét korcsoportban a 3 legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák, a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak a nyertesek. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ: https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-2022-rajzpalyazat