">

Mi az az ágysátor?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Mindig örülünk, ha valami jópofa dologról hallunk, és azt gondoljuk, hogy ezt most nektek is szeretnénk bemutatni. Tudjátok jól, hogy külön öröm számunkra, ha ezt anyukaként álmodta meg valaki. Nemrég bukkantunk egy különleges tárgyra, amelyet úgy hívnak: ÁGYSÁTOR. Annyira jól hangzott, hogy úgy éreztük, azonnal meg kell tudnunk, mi ez, és hogy lehet nekünk is ilyen. A NookUp ágysátrak “anyukája” amúgy maga is kétgyermekes édesanya, Kukorelli Petra. Őt faggattuk egy kicsit. 

Anyukaként sokan kezdenek valamilyen vállalkozásba. Neked mikor érkezett a sugallat, hogy valamivel foglalkozni szeretnél?Hogy jött az ötlet a konkrét termékre? Láttál valahol ilyen mintát, esetleg ez egy konkrét termék-e, vagy te terveztetted meg?

A nagyobbik fiam 4 éves lehetett, amikor nyaraláshoz készülődtünk, de csak olyan szobát találtunk, ahol egy légtérben voltunk vele. Ekkor merült fel, hogy milyen jó is lenne, ha legalább olvasni, vagy fülhallgatóval filmet nézni tudnánk, miután őt lefektettük. Keresgélni kezdtem a neten, hogy mik lennének a megoldások, és akkor láttam egy ágysátrat, ami azonnal megtetszett. Egy amerikai cég forgalmazza, de hát vámmal, szállítási költséggel borzasztó drága lett volna, arról nem is beszélve, hogy az ottani ágyméretek nem azonosak az európaiakkal. Ekkor döntöttem el, hogy megtervezem és legyártatom a saját verziómat. A gyerekek előtt az volt a munkám, hogy termékeket fejlesztettünk és megkerestük a megfelelő minőségű gyártót hozzá, így már ismertem az utat az ötlettől a megvalósításig. 

Honnan a név? Ki találta ki az „ágysátor” nevet? 

Az ágysátor név kézenfekvőnek tűnt, hiszen ez egy sátor az ágyra, de a Nook Up! márkanéven azért agyaltam egy picit. A jelentése nyersfordításban “Kuckó Fel!”. Szerintem találó. 

Hogy mutatnád be röviden a terméket?:

Ez egy pop-up sátor, amit elsősorban ágyon használunk, hogy kizárjuk a zavaró tényezőket pl. fény, vagy akár egy szobatárs.

És hosszabban? Melyek az előnyei, kinek ajánlod?:

Szerintem minden családban hasznos lehet, kezdve attól, hogy a gyerekek imádják kuckóként használni, egészen addig, hogy amikor a nagyi átjön este vigyázni a gyerekekre, akkor a nappaliban kellemesebben alhat, mert nem kelti fel reggel 5-kor a napsugár.

Miért jó ez kicsiknek? És nagyobbaknak, kiskamaszoknak?:

A kicsik biztonságban érzik magukat benne. Nagyon élvezik, hogy van egy saját “váruk”, de sok picinek segít akkor is, ha  fél a sötétben. Felkértem egy pszichológust, aki meseterápiával foglalkozik, hogy írjon egy terápiás mesét kimondottan félős piciknek a sátorhoz. Eddig úgy tűnik, hogy sokaknak bevált. A mese ereje a gyerekeknél vitán felül áll.

A kamaszok is imádják, mert ők ilyenkor amúgy is szeretik kizárni a külvilágot. Sok veszekedéstől kímélhetünk meg mindenkit a családban a sátor használatával, pláne, ha esetleg több gyerkőc osztozik egy szobán…

Utazáshoz is alkalmas lehet az ágysátor? :

Igen.A hordozótáskában könnyen szállítható, úgyhogy ideális utazáshoz. Mindemellett megnyugtató, hogy nem kell azon gondolkodni, hogy milyen lesz a szállás a gyerekek szempontjából, mert pláne, ha otthon is használják a sátrat, akkor otthonosan érzi majd magát benne. A fény nagy részét is kizárja, így jó eséllyel tovább alszanak a lurkók, mint a sátor nélkül. 

Te kipróbáltad már? Felnőttként milyen érzés?

Persze! Amint megjött az első mintadarab már benne éjszakáztam, de utána már nem, mert lecsapott rá a kisfiam! Mókás volt az alvás! Kicsit újra gyereknek éreztem magam: bekuckóztam egy jó könyvvel és egy zseblámpával! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Terápiás mesét is ajándékozol a vásárlóknak. Ez hogy született? És mi a jelentősége, miért jó ez?

Az egyik diplomám óvodapedagógus és hát anyuka is vagyok, ezért az egyik fő szempontom mindig a gyerekek nézőpontja. Nehéz lehet nekik, ha félelmekkel kell megküzdeni.. kézenfekvő volt, hogy ha adunk nekik egy helyet, amiről elhiszik, hogy biztonságos, akkor egyre magabiztosabbak lesznek és végül legyőzik a félelmet. Persze, minden gyerkőc más, és a kiváltó okok is sokfélék lehetnek, így a NookUp! és a mese sem garancia semmire, de szerintem egy próbát mindenképpen megér!

Vannak-e további terveid, vagy ez lesz a főprofil? Ha van, elárulod, hogy mire készülsz még? 

Én nagyon hiszek ebben a termékben és szeretném, ha minél több emberhez eljutna és örömöt okozna, vagy problémát oldana meg. Terveim között szerepel majd a gyermekméret gyártása, és persze a pink és a kék szín sem maradhat el! 

Hosszútávon szeretném a bevételeim bizonyos százalékát jótékonysági célra elkülöníteni: Szeretnék sátrakat adni olyan kórházaknak, ahol a gyerekek hosszú időt töltenek el a gyógykezelésük miatt, és sokat segíthetne nekik, ha egy picit be tudnának kuckózni, meghittebben tudnának olvasgatni, pihenni, gyógyulni. 

Akit érdekel, itt tudhat meg többet a termékről: http://agysator.hu/