">

Mi kell az ideális reggelhez?
Gondolkodtatok már azon, hogy nektek mitől ideális egy reggel? Korai kelés, friss ébredés, vagy éppen hosszúra nyúló lustálkodás, visszaalvás kell hozzá? Ti olyan típusok vagytok, akik már reggel azonnal csacsogni kezdetek vagy éppenséggel szeretitek (na jó, inkább csak szeretnétek) a csöndet magatok körül a nap első óráiban? Valószínűleg minden sikeres nap kulcsa és titka a jó ébredés, a kellemes reggel, még ha ez nem is mindig sikerülhet. Néha egy-egy bosszantó apróság is elég, hogy már a kezdete is morcos legyen egy napnak. Mindenesetre az biztos, hogy magunk vagyunk felelősek azért, hogy ezeket hogyan éljük meg, miként kezeljük. Ha kialakítunk egy reggeli rutint, az egészen nyilvánvalóan sokat segíthet rajtunk. 

Vegyük mindjárt a kávézást! Nem reprezentatív kutatási adat, hogy az emberek 73 %-a kezdi kávéval a napot, holott egy másik tudományos álláspont szerint az első koffeinbevitelre a legjobb időszak 9.30 és 11.30 között lenne. Na de ki bírja ki annyi ideig? A legjobb barátunk ébredés után egyértelműen a kávéfőző. Mivel ez tényleg napi használatú háztartási eszköz, érdemes jól bánni vele, átforralni, vízkőtleníteni, és ha úgy adódik, azonnal beszerezni egy újabb, modernebb darabot. Ami energiatakarékos, könnyen kezelhető, és akár még programozható is. Hogy szép legyen, az napjainkban már nem is kérdés. Jó hírünk van,  a Russell Hobbs kínálatában csudaszép különleges példányokra lehet idén is bukkanni, úgyhogy akár magatoknak szeretnétek meglepibe egy új masinát, akár karácsonyra ajándékoznátok meg valakit, érdemes körülnézni az újdonságok között. A fekete és fehér színben is kapható Inspire készülékek mellett a Retro kávéfőző is egy igen vagány darab. 

Mondjuk, ha valaki nem kávézik, akkor nem hoztuk ezzel lázba, de végül is egy finom aromás tea is megmentheti a reggeleket, pláne télen. Tehát mire is van szükségünk? Egy csilivili klassz vízforralóra! Amely energiatakarékosan, de mégis villámgyorsan forralja fel a vizet, fénnyel jelez, beépített vezetéktárolója van, és szuper a kiöntője, tehát véletlenül se forrázhatjuk le magunkat, még félkómás álmosan sem. A vízforraló is több, mint használati tárgy, igenis lehet szép és csinos, szinte dísze a konyhának. Nézzétek csak!

A reggel fontos része a reggeli. Na ez nehéz ügy. Mert persze anyukaként ez az első fontos dolog, amit a gyerekek szájába rágunk, de néha nekünk magunknak olyan nehéz túllendülni ezen és valamit enni! Korán van még, kapkodni kell, nincs idő körbeülős kényelmes családi reggelizésre. És ha a csemeték is örökölték ezt a tulajdonságunkat, vagy csak egyszerűen átveszik a rezgéseinket, nem könnyítik meg a helyzetünket.  Ami mentsvár lehet, mert még a legkönnyebben lecsúszik: az a pirítós. Kinek-kinek hogyan, van akinek csak vajjal, megsózva, van, akinek rendesen megpakolva felvágottal, sajttal, zöldséggel, vagy éppen vékonyan megkenve dzsemmel. De a pirítós olyan, aminek nehéz ellenállni. Úgyhogy szép és jó kenyérpirító is kell, hogy legyen a konyhapulton. Kivehető morzsatálcával, több fokozattal, zsemlemelegítő funkcióval. És hasonlóan vonzó külsővel.

Nos, ha ez a három fontos dolog ott van a konyhánkban, akkor szinte élmény lesz egy “basic” reggelit összedobni, és akkor máris jobban indulhat a nap. Vidám, harmonikus reggeleket, gőzölgő kávéval, forró teával, ropogós pirítóssal a hosszú télre is!