">

Milyen legyen a trendi konyha?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Az utóbbi időben nagyon megnőtt a főzés népszerűsége. Ennek legvalószínűbb oka, hogy több időt töltünk otthon, így a főzés sokkal inkább már hobbi, mint szükséglet. Éppen ezért fontos, hogy minőségi konyhai eszközök álljanak a rendelkezésünkre, amik hatékonyabbá teszik
a főzést, ráadásul a helyiséget is csinosabbá teszik. Íme a Bonami.hu legjobb tippjei!

Divatban a réz tárgyak és a rozsdamentes acél

A réz, a kiváló minőségű rozsdamentes acél és az alumínium meleg, élénk színei mindenekelőtt első osztályú minőségükkel fognak elvarázsolni. Ezeket az anyagokat professzionális szakácsok használják, ennek köszönhetően gyors és energiatakarékos a főzés. Bár vételáruk magasabb, hosszú évekig fognak szolgálni a konyhában. Nézz körül a prémium Pantole Agnelli és a de Buyer márkák kínálatában a Bonaminál!

Az ételeket réz serpenyőkben is tálalhatod, így csempészhetsz kis egyediséget az étkezésekbe. Ha pedig tökéletesen szeretnéd megteríteni az asztalt, szerezz be olyan réz evőeszközöket is, amik gyönyörűen kiegészítik az edényt vagy a serpenyőt.

Vágó- és tálalódeszkák

Ha csak egy új dolgot szeretnél, válaszd a felszolgáló vágódeszkákat! A sajtok, szendvicsek és más finomságok stílusosabban fognak mutatni rajtuk, mint egy klasszikus tányéron. A márványvágódeszkák különösen népszerűek, mert luxus érzetet adnak és teljesen új megjelenést kölcsönöznek a konyhának és az étkezőnek. Ezenkívül a fenntartható trendek közé tartoznak, mert rendkívül tartósak és könnyedén kombinálhatóak más anyagokkal.

A fa tálaló deszkákkal nem tudsz hibázni. Válassz olyan egzotikus fákat, mint például az akác vagy a teak, amik a legkeményebbek és legellenállóbbak az összes fafajta közül.

Pengeélen

Nincs abban semmi bonyolult, ha egy klasszikus fenőkő segítségével otthon élesítünk kést, de ha nem mered megtenni, ne habozd igénybe venni a profi késélezőszolgáltatásait.

A kések helyes tárolása is fontos, nehogy véletlenül bántsák egymást vagy más evőeszközöket. Szerezz be egy speciális késtartót vagy egy praktikus falra szerelhető mágneses tárolót

Bonami-tipp: Honnan tudod, hogy elég éles-e a kés? Próbálj elvágni egy újságpapírt! Ha nem vágja el elég könnyen, akkor még nem vagy kész.

Praktikus fűszertartók

A fűszeres zacskók tömkelege nem csak, hogy nem szép, de a főzés forgatagában sem olyan könnyű használni őket. Érdemes beszerezni speciális tartókat kedvenc fűszereidhez, sőt, ami még jobb, egy praktikus állványt, ami mindig kéznél van, vagy épp ellenkezőleg, könnyedén kiveheted a szekrényből. Bonami-tipp: A tasakokban előre elkészített fűszerkeverékek soha nem olyanok, mint a frissen zúzott gyógynövények és fűszerek. Különösen néhány konyhában (vietnámi és indiai ételekben) az erős és friss íz a siker titka. Ezért minden bizonnyal hasznodra válhat, ha van egy stílusos mozsár a konyhában.

Hogyan válassz kiegészítőket és dekorációkat az étkezőbe?

Bár minden étkező alapja az asztal és a kényelmes székek, az egyedi hangulathoz kiegészítőkre is szükség van. A megfelelő textilek, világítás és dekoráció kiválasztásával bármilyen unalmas étkezőből bájos kis sarkot varázsolhatsz. 

Tedd fel a pontot az i-re!

Virágokkal, gyertyatartókkal, vázákkal és dísztálakkal bármilyen étkezőt hangulatossá és egyedivé tehetsz. Figyelj a megfelelő magasságra, hogy a dekorok ne akadályozzák
a beszélgetést! A kevesebb ezúttal is több, így egy-két darabnál ne tegyél ki többet! A főszerep maradjon továbbra is az ételeké és a kényelmes tálalásé!

További hasznos lakberendezési tippek, dekorációs megoldások, inspiráció itt: Bonami.hu