">

Múlt év – jövő év – feng shui szemmel
gabi_korallNem vagyok babonás, de hiszek a szimbólumok erejében. És hiszem, hogy ahogy a magyar babonaságokat, népszokásokat, amelyek az Újév első napjához köthetőek, megfigyelések ihlették, úgy az egyéb népeknél szokásos rituálék sem véletlenül alakultak ki. Ahogy a kimondott szónak is ereje van, a cselekedeteink is, gondolataink is hatást gyakorolnak, így nem mindegy, hogy az új évet hogyan várjuk, hogyan készülünk rá, mit teszünk meg annak érdekében, hogy életünk minden területén fellendülést tudjunk elérni.

Szilvásy Judit okleveles mérnök és Feng Shui szakértő. Bevallom, az évnek ebben az időszakában mindig felhívom, vannak praktikák, amiket már magam is tudok, de ő mindig mond olyan dolgot is, ami az adott évhez kapcsolódik. Ami segít nekem megérteni azt, hogy miért volt ez az év olyan, amilyen, figyelmeztet rá, mire ügyeljek a következő évben.

Mielőtt egy következő írásban megosztanám veletek, hogy mivel tudtok készülni 2014-re, röviden elárulom nektek, Judit hogyan jellemezte az elmúlt évünket, és mire lehet számítani 2014-ben.

Az idei év, azaz 2013, kigyo evea feng shui szerint 5-ös gua számú év. Minden évnek megvan a maga gua száma, összesen 9 gua számot különböztetünk meg egyébként. Nem tudom, ti hogy éltétek meg azt, ami veletek történt, de ez egy hektikus, váratlan fordulatokban bővelkedő időszak kellett, hogy legyen. Ez az év a feltöltekezés éve volt, gyorsan pörögtek az események, de nagyon sok feszültséggel teli momentum is kísérhette. Akár még azt is tapasztalhattátok, hogy hiába volt egy remek ötletetek, hideg zuhanyként ért titeket a tapasztalás, mégsem lehetett megvalósítani. Ez az év valószínűleg a múltbeli adósságaitok törlesztéséről is szólt. Arról pedig, hogy milyen lesz 2014, Judit a következőket mondta.

lo eveEnnek az évnek 4-es a gua száma, ami azt jelenti, hogy a szexualitással, nemiséggel kapcsolatos energiák tombolnak fognak. Sokat lehet majd flörtölni, és az életnek ezen a területén a teljességet megélni. Meglepetésszerű románcok ideje jön majd el, sokkal nagyobb társadalmi életet fogunk élni, mint korábban. Virgonckodós év lesz ez, az már biztos! Gyönyörű nők forgatagával fogtok találkozni, a szépségipar és a vendéglátóipar fellendülése várható. Hatvan évenként ugyanazok az energiák határozzák meg egy-egy év alakulását. Érdekes lehet rákeresni a 60 évvel ezelőtti évre, hogy akkor mi minden történt. 1954 egy elemzés szerint, mely megvizsgálta az adott év legfontosabb eseményeit, az elmúlt 110 év legunalmasabb éve volt… Mit is mondjunk erre? Soha rosszabbat! Előreláthatóan azért jövőre is folytatódnak majd bizonyos tendenciák, és az is biztos, hogy a tűzenergiájú ló, merthogy a kínai asztrológia szerint ez egy Föld Ló év lesz elképesztően gyors és váratlan eseményekben bővelkedő időszakot hoz el. Akik csökönyösek és nem akarják a változásokat, most felköthetik a nadrágjukat. 2014 a gyors győzelmek és az előre nem is sejthető kalandok éve lesz. Gyorsan kell tudjunk cselekedni, mert ez a ló olyannyira száguld majd velünk, hogy nem lesz lehetőségünk a középutat járni. Végletes évre számítsunk mindenféle szempontból. Vagy gazdasági fellendülés jön és akkor az mindent elsöpör, vagy olyan gazdasági romlás, ami a mélybe húz. Akárhogy is alakul a sorsunk, ha döntünk, akkor azon az úton maradunk, nem lesz lehetőségünk korrigálni, mert a sebes ló nem hagyja majd. A tőzsdén óriási aktivitást tapasztalhatunk majd és semmiképpen sem a pánikhangulat jellemzi majd.

Nem csak az éveknek lehet kiszámolni a gua számát. Természetesen nekünk is van gua számunk, amit a születésünk határoz meg. Judit oldalán, a www.fengshui.hu oldalon találtok egy olyan kalkulátor, amivel ti is könnyedén megtudhatjátok, hogy mi a gua számotok. (http://www.fengshui.hu/gua_szamitas_app.html)

Ennek alapján akkor most nézzük, milyen volt a 2013-as évetek és mire számíthattok 2014-ben!

gua

2013 a gua számok tükrében:

 1. gua szám – csendes, elmélyülő, összegző év
 2. gua szám – múltból hozott adósságokat törlesztettük
 3. gua szám – új kezdetek és új lehetőségek találtak meg minket
 4. gua szám – arról szólt ez az év, hogy kitartónak kellett maradnunk amellett, amit elkezdtünk
 5. gua szám – nagyon sok impulzus ért minket, a változásra való lehetőséget is kaptunk, ami bizony stresszel is járt
 6. gua szám – anyagi szempontból jobb helyzetbe kerülhettünk
 7. gua szám – túlköltekezés lehetett jellemző ránk, kiürülhetett a pénztárcánk
 8. gua szám – adódhattak lehetőségek az újra, de inkább olyan vihar előtti szélcsend jellemezte az évet
 9. gua szám – a minősítés éve volt az idei

2014 a gua számok tükrében:

 1. gua szám – múltból hozott adósságainkat kell törlesztenünk
 2. gua szám – új dolgok kezdődnek el
 3. gua szám – ne hagyjuk abba, amit elkezdtünk, ez az idei évvel kapcsolatos jótanács
 4. gua szám – feszültségekkel teli lesz az év, váratlan dolgok történnek majd, melyek idegessé tehetnek minket
 5. gua szám – béremelésre számíthatunk
 6. gua szám – többet költünk mint korábban, szórakozunk, kulturális eseményeken, társasági eseményeken veszünk részt, legyen szó színházról, moziról, kiállításról
 7. gua szám – új dolgokba foghatunk, de egyben ez a gondolkodás, elmélyülés időszaka is lesz
 8. gua szám – a minősítés éve jön, aki jól dolgozott, az most örülhet, aki pedig rosszul dolgozott, az ennek megfelelő minősítést kapja majd
 9. gua szám – csendesebb, elmélyültebb időszak jön, amikor lehetőségünk lesz az összegzésre

Nem árulom el nektek, nekem mi a gua számom… Akik utánanéznek, akár ki is számolhatják! Annyit mondok csak, Juditot nem véletlenül tartják az ország legjobb feng shui szakértőjeként számon! Érdemes hallgatni arra, amit mond. Úgyhogy idén még visszatérünk, jó sok feladattal és praktikával, hogy segítsünk nektek a jövő évben rejlő összes-összes lehetőséget kihasználni.

Puszi: Gabi