">

Jótanácsok a Kecske Évére
gabi_csipkeruhaTavaly már bemutattam nektek Szilvásy Juditot, okleveles mérnököt és Feng Shui szakértőt. Természetesen idén is találkoztam vele év elején, mert én a Feng Shui újév kezdetén, és a Lunár, azaz a Kínai naptár szerinti újév kezdetén is figyelek arra, hogy a lakásban felfrissítsem az energiákat és készüljek a következő évre. Vannak olyan rossz energiák, amiket bizonyos tárgyakkal lehet orvosolni és erejüket venni, vannak a lakásnak bizonyos pontjai, melyekre figyelnünk kell annak megfelelően, hogy mit szeretnénk elérni az elkövetkezendő évben.

A Feng Shui naptár szerint február 4-én vette kezdetét az új év, Kínában pedig idén február 19-én kezdődik a Fa Kecske éve, mely az elmúlt év Fa Ló időszakát váltja fel. Ebben a jegyben nagyon sok híres ember született, úgyhogy ha most babát vártok, akkor készüljetek arra, hogy egy művészeteket kedvelő kisembert fogtok a világra hozni. A Kecske jegyében születettek mind jó modorúak, sok barátjuk és hódolójuk van, mert nagyon sok szükségük van a szeretetre és a védettségre, melyet rajtuk keresztül is kaphatnak meg. Nem szívesen vitatkoznak, és állnak szemben a dolgokkal, kompromisszumra készek, úgyhogy ha szerencsések vagytok, akkor nagyon békés babátok lesz, akivel tényleg nem kell majd sokat veszekednetek. A tavalyi évben született gyerekek például csökönyösek lehetnek, ez a Fa Kecske gyerekekre egyáltalán nem jellemző. Kicsit álmodozó karakter jellemzi az ebben az időszakban születetteket, lehet, hogy egy-egy döntés előtt hosszan hezitálnak, esetleg túlságosan aggodalmaskodnak. Nagyon sok művész és író született Fa Kecske évben, ami nem is csoda, a Fa is a művészetekre utal a kínai horoszkóp szerint. Még az is lehet, hogy nagyon kreatív vagy művészi pályára lép az, aki ebben az évben születik.

Érdemes visszakeresni, hogy mikor volt utoljára ilyen energiájú év. 1955-ben, azelőtt pedig 1895-ben. Igazából egyik évben sem volt nagyobb háború, reméljük, így ezzel idén sem kell számolni.

Hogy milyen év vár ránk?

chinese-new-year-2015-feng-shui_1422674912

Ez egy lassabb év lesz, mint a tavalyi, ami tényleg csak úgy elszáguldott velünk. Valóban mintha egy szilaj ló lett volna. A tavaly elkezdődött tendenciák folytatódnak, arra azonban Judit felhívta az én figyelmemet is, hiába szimbolizál a kecske kedvességet, ebben az évben valahogy az emberek többet fognak vitatkozni, ha nem vigyáznak. Egészségünk szempontjából is érdemes figyelemmel lennünk néhány területre. Ez az év például hízásra hajlamosít. Akinek cukorbetegsége van, még inkább figyeljen! Máj, nyak és gerincproblémák erőteljesebben jelentkezhetnek, a hasnyálmirigy működésére is oda kell figyelni!

Van néhány olyan jegy, akiknek külön is üzen Judit egy-egy gondolatot. Akik a patkány évében születtek, nagyobb társadalmi életre számíthatnak. A bivalyok sok mozgást, változást érzékelnek majd életükben, a kecskék pedig ne is idegesítsék fel magukat azon, hogy nem tudnak majd annyi mindent elvégezni, mint amennyit szerettek volna.

És akkor most lássuk a gua számunkat, mert az alapján is tudunk prognosztizálni! Judit oldalán, a www.fengshui.hu oldalon találtok egy kalkulátort. Azt használjátok és akkor máris kiderül, mi hatja át az éveteket. (http://www.fengshui.hu/gua_szamitas_app.html)

2015. a gua számunk tükrében:

 1. gua szám – új dolgok kezdődnek el
 2. gua szám – ne hagyjuk abba, amit elkezdtünk, ez az idei évvel kapcsolatos jótanács
 3. gua szám – feszültségekkel teli lesz az év, váratlan dolgok történnek majd, melyek idegessé tehetnek minket
 4. gua szám – béremelésre számíthatunk
 5. gua szám – többet költünk mint korábban, szórakozunk, kulturális eseményeken, társasági eseményeken veszünk részt, legyen szó színházról, moziról, kiállításról
 6. gua szám – új dolgokba foghatunk, de egyben ez a gondolkodás, elmélyülés időszaka is lesz
 7. gua szám – a minősítés éve jön, aki jól dolgozott, az most örülhet, aki pedig rosszul dolgozott, az ennek megfelelő minősítést kapja majd
 8. gua szám – csendesebb, elmélyültebb időszak jön, amikor lehetőségünk lesz az összegzésre
 9. gua szám – múltból hozott adósságainkat kell törlesztenünk

feng shui

A feng shui a lakás energetizálásának tudománya. A lakást is élőnek tekintik és a lakásnak ugyanúgy lehet horoszkópja. Azt is ki lehet számolni segítségével, hogy egy adott szoba lakójára mi vár az adott évben. Ezeket a hatásokat lehet erősíteni, amennyiben pedig valami rossz hatásról lenne szó, lehet orvosolni a bajokat. Idén a lakás nyugati területén helyezzünk el egy 6 rúdból álló szélcsengőt, ez ugyanis most egy veszélyes sarok lett, mégpedig a váratlan történések sarka. Lakásunk észak-nyugati részére került a flörtölgetés energiája. Ha valaki párkapcsolatot keres, figyeljen arra, hogy ne veszítsen el sok energiát a flörtölgetéssel. Ha piros szín kerül most ebbe a sarokba, mondjuk egy piros színű gyertya, vagy párna segítségével, akkor a szimpla flörtölgetés helyett a szerelem energiája lesz az uralkodó. Az észak-keleti terület a peres csillag területe lett idén, ami azt jelenti, hogy a jogi ügyekkel kapcsolatos történéseknek is ez lett a sarka. Ha esetleg itt van lakásunk bejárata, vagy ezen a területen alszunk, különösen fontos, hogy idén minden szerződést alaposan olvassunk el, és esetleg három szál bambuszt is elhelyezhetünk vízben annak érdekében, hogy elkerüljük a jogi vitákat. A lakás dél-keleti területére került a betegség csillag. Akik itt alszanak, most jobban figyeljenek egészségükre. Több vitamint egyenek, a feng shui eszközök közül pedig egy 6-os érmesor elhelyezését javasolja Judit erre a területre. A pletyka energiája a déli részre került. Ez a szexuális zaklatás és a szexuális problémák energiáját is jelenti, itt is három szál bambusz szolgálhat az orvoslásra. Lakásunk közepére helyezzünk piros gyertyát!

És hogy mit érdemes még megtennünk február 18-án este, a Kínai Újév kezdete előtt:

 • Először is takarítsunk ki alaposan! Söpörjük ki a házat, a lakást, utána pedig a takarítószereket jól dugjuk el!
 • Bőségesen főzzünk, ezzel is a bőséget fogjuk behívni a következő évbe.
 • Adósság felénk ezen a napon már ne legyen, hajtsuk be!
 • Vegyünk fel új ruhát, olyat, ami tényleg nem volt még korábban rajtunk!
 • A betegek is keljenek fel, legalább egy pici időre! Ez nagyon fontos.
 • A gyerekek örülhetnek, mert ezen a napon a hagyomány szerint nem kapnak büntetést, mert nem szabad sírni. Szeretnénk ezt elkerülni, úgyhogy éppen ezért most bármit megengedhetnek maguknak.
 • Kedves gesztus, hogy piros borítékban a családtagok jókívánságokat és pénzt adnak át egymásnak. Ha tehetjük, ezt se mulasszuk el.

Tavaly is összeszedtünk Judittal még néhány tippet. Ezeket olvassátok el idén is!

https://anyakanyar.hu/a-boldog-uj-evert/

Jó készülődést nektek!!! És boldog új évet ismét! Most a Kínai Újév szerint is!

Puszi: Gabi