">

A boldog új évért

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_korallAz utóbbi néhány hétben már többször emlegettem Szilvásy Juditot, okleveles mérnököt és Feng Shui szakértőt, akivel mindig kitárgyalom, mit tehetek meg annak érdekében, hogy a következő évem is jól alakuljon, sikerüljön életem minden területén pozitív eredményeket besöpörnöm. Már volt szó arról, hogy milyen év volt az idei és milyen év lesz a következő, de akkor most adjunk néhány tanácsot is nektek, mit tehettek meg annak érdekében, hogy fellendüljön életetekben szinte minden.

Először is tisztázzuk, hogy a különböző naptárak szerint mikor kezdődik az Újév. Van ugye a hagyományos Gergely naptár. December 31-vel véget ér az év, január 1-én pedig elindul a következő. A kínai holdújév kezdete idén január 31-re esik. Ezt úgy szokták kiszámolni, hogy a február 4-hez legközelebb eső újhold napjával kezdődik az ő új évük. A feng shui az energiaváltást pedig egy harmadik időpontra teszi, ami jövőre február 4-e lesz. A lényeg tehát az, akármelyik naptárat is követitek, az alábbi tanácsainkat fogadjátok meg és saját érdeketekben próbáljatok meg időt szakítani arra, hogy kicsit tudatosabban vagytok jelen az új év kezdetekor. Az igazán elszántak pedig az összes praktikát megcsinálhatják akár mindegyik naptár szerinti újév kezdetekor! Még az is lehet, hogy nekem is lesz időm több körben tudatosan teremteni ezekkel a rituálékkal.

Újév előestéjén takarítsuk ki a lakást! ujevi talA takarítóeszközöket dugjuk el és főzzünk jó sok finomságot! Készítsünk egy tálat piros díszekből, földimogyoróból meg narancsból. Ezek mind-mind a bőséget szimbolizálják. Az adósságokat hajtsuk be eddig a napig. A petárdázás éjfélkor azért lehet mégiscsak egy jó szokás, mert ezzel a rossz szellemeket űzzük el. (Persze tudom, hogy most sok kutyatulajdonos felszisszen és igazuk is van! Vigyázzon mindenki a kutyájára ilyenkor, megúszni úgysem lehet, hogy egy petárda se pukkanjon el!) Éjfél után nyissuk ki az ablakokat, ajtókat és szellőztessünk! Újév napján nagyon fontos, hogy vadonatúj ruhát vegyünk fel! Ilyenkor tilos a negatív töltetű szó, az elmúlt évet már ne emlegessük, a legjobb, ha azt kérdezzük a másiktól, hogy mit tervez 2014-re, de ne kérjük meg őt arra, hogy az előző évről beszéljen. Ne sírjunk és még a rossz gyerekeket se szidjuk és verjük meg! Kínai szokás szerint piros borítékot ajándékoznak egymásnak az emberek, amibe pénzt is tesznek. Nekik az újév kezdete felér a Karácsonnyal.

Lakásunkra is fordítsunk figyelmet, mert az új évnek megfelelően lesznek olyan életterületek, amik megerősítésre szorulnak, lesznek olyan területek, ahol bizonyos tevékenységek nem javallottak. A feng shui szerint otthonunknak is van egy horoszkópja. Ahhoz, hogy ezt megállapítsuk, szakértő segítségére lesz szükség. Amikor az első lakó beköltözött, az az év számít a ház, lakás születési évének. Az aszcendenst a homlokzat iránya szabja meg. 360 fokot ölel fel, és égtájak szerint tudjuk tipizálni. Anélkül, hogy most nagyon belebonyolódnánk a részletekbe, meg hát arra itt ezen a felületen nincs is lehetőség, hogy mindenkinek az otthonára vonatkozóan részletes fejtegetésbe bocsátkozzunk, Judit a következőkre szeretné felhívni az Anyakanyar olvasóinak figyelmét.

iranytu2014-ben alakítsuk úgy a lakást, hogy észak-déli irányokban ne hangoskodjunk, ott ne végezzünk átalakításokat. Az év nagyhercege az északi irányban tanyázik és ilyenkor az a terület is, valamint az azzal szemben lévő déli terület is érintett ebből a szempontból. Álljunk meg otthonunk középpontjánál egy iránytűvel és nézzük meg merre van észak, illetve dél. Menjünk el a lakás északi illetve déli pontjáig, ezek lesznek tehát azok a területek, ahol mondjuk nem szerencsés idén egy technikai berendezés, CD lejátszó, vagy tévé. Nem jó, hogy ha ott zongora van, akvárium van, vagy akár csak egy ingaóra. Lehetőleg ha táncos mulatságokat tartunk magunknál se ott legyen a táncolás színtere.

2014-ben a váratlan események energiája az észak-nyugati területet érinti. szelcsengoEzért oda egy hatágú fém szélcsengőt vegyünk, hogy ezzel ellensúlyozzuk ezt az energiát.

A betegségek csillaga a keleti részbe kerül. Ha itt alszunk, akkor fokozottan figyeljünk arra, hogy egészségesek maradjunk. Kínai szimbólumokkal lehet csökkenteni a hatását, ilyen például a lopótök (wu lou) vagy egy 6 érméből álló kínai érmesor, esetleg egy gyógyító buddha.

Ezek lennének hát a főbb tudnivalók. Ha még további érdekességeket szeretnének megtudni a témával kapcsolatban látogassatok el Judit oldalára, melyet a www.fengshui.hu oldalon találtok és kérjetek nyugodtan tanácsot tőle!

Legyetek tudatosak! És fogadjátok meg minél több tanácsunkat! Ne feledjétek! Akár háromszor is lehetőségetek van ily módon teremteni!

Puszi: Gabi