">

A karácsonyfa helye

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabi_feketeAz a tervem, hogy még idén, mintegy óévbúcsúztatóul fogok nektek írni néhány jó tanácsot, amit Szilvásy Judittól, okleveles mérnöktől, Feng Shui szakértőtől hallottam. Én ezeket minden évben megcsinálom, így készülök az új évre. Addig pedig, amíg nem mélyedünk el kicsit jobban a feng shui praktikákban, néhány tanács, hogyan tudjátok a karácsonyfát olyan helyre állítani idén, amivel életetek egy bizonyos területét erősítitek. Imádott ünnepünk, a karácsony jelképe a fenyőfa, ami, azonkívül, hogy csodaszép, színekbe öltöztetve és fénypompásan nagyon is kellemesen hat ránk. Az életenergia, Chi, amit kisugároz, jókedvre derít, kiegyensúlyozottabbá tesz, szeretettel tölt el bennünket. Nem véletlenül szeretjük, használjuk hát tudatosan is ezt a módszert az ünnep és a következő esztendő szebbé, boldogabbá tételéhez!

Szükségetek lesz egy Bágua térképre, hogy beazonosítsátok a lakás megfelelő pontjait. Egy egyenlő oldalú nyolcszöget kell elképzelni (Bágua = 8 irány, nyolcszög), amely átlói által nyolc tortaszeletre van felosztva. Minden szeletke egy-egy életterületet és irányt szimbolizál, mint ahogy az ábrán is látjuk.

Íme a nyolc életterület:b2

 • a Karrier területe lakásunk északi területe,
 • a Tudásé az északkelet,
 • a Család és egészségé a kelet,
 • a Gazdagságé a délkelet,
 • a Hírnév területe a dél,
 • a Szerelem és párkapcsolat életterülete otthonunk délnyugati része,
 • a Kreativitásé a nyugat,
 • végül a Segítők és utazás területe az északnyugat.

Vegyünk elő egy kockás papírt, és rajzoljuk meg méretarányosan lakásunk alaprajzát. Elkészíthetjük csupán annak a helyiségnek az alaprajzát is, ahová a fát szándékozzuk felállítani, ugyanis a Bágua térkép nem csak a lakásra, hanem annak egy szobájára is alkalmazható.

fengshui kinai jeleHa egy életterületre életenergiát, azaz Chit viszünk be, az életterület energiái felpezsdülnek, és kedvezően hatnak életünkre: jobbá válhat párkapcsolatunk, az egészségünk javulhat, vizsgázó gyermekünk jobban teljesíthet, és így tovább. A karácsonyi ünnep előtt néhány nappal gondolkodjunk el az elmúlt esztendőn: miben voltunk kevésbé sikeresek, miben szorulunk segítségre… És ha ez megvan, állítsuk a feldíszített fát a szóban forgó életterületre, hogy csodás erejével mozgósítsa annak energiáit.

 • A Karrier területén elhelyezett fa az egyéni út, életirány mielőbbi megtalálásában nyújt segédkezet.
 • A Szerelem és Házasság területén elhelyezett fa nem kizárólag a pár, de az emberi kapcsolatok erősítését szorgalmazza.
 • Az Egészség és család területen lévő fenyőfa a szülőkkel, a testvérekkel lévő viszony jobbá tételéhez, valamint az egészség megőrzéséhez járul hozzá.
 • A Gazdagság területen a köszönetnyilvánítás mellett előretekintés is a jövőbe. Megköszönjük, hogy az elmúlt esztendőben fenn tudtuk magunkat tartani, és kérjük, hogy a következő esztendőben is legalább így, vagy még inkább teljesüljenek anyagi vágyaink.
 • A belső egyensúly tökéletesítéséhez a ház, ill. a lakás/szoba középpontjában elhelyezett fenyőfa járul hozzá. Lakásunk középpontja életünk centruma. Ha semmi nem ment az elmúlt évben, vagy az élet minden területe javításra szorul, akkor itt a karácsonyfánk helye.
 • A fentiek mellett messze nem elhanyagolható a Segítőkész emberek területe. Az itt elhelyezett örökzöld az emberek iránti szeretet, a segítség kifejezése Feng Shui módon, ill. az év folyamán kapott segítségért és ajándékokért mondott köszönet jelképe.
 • S ha valakinek kevéssé volt kellemes az éve, visszavarázsolhatja mindennapjaiba az elveszett vidámságot, ha feldíszített fájának az Alkotókészség és gyerek területen keres helyet. A gyermekekkel való viszonyt is jelképezi ez a terület, így ha velük jobb kapcsolatot szeretnénk, állítsuk ide a fát.
 • Az Önművelés és tudás birodalmában az önmagunkról való gondolkodás, megismerés, új utak felfedezése szerepel, sőt a nőknél a teherbeesést is jelenti. Tudunk. Mit tud egy nő, amit egy férfi nem? Szülni. Így akár köszönetet szeretnénk nyilvánítani, mert pompásan sikerült a gyerkőc, akár kérni szeretnénk az áldást, hogy minél hamarabb sikerüljön az állapot elérése, a fa helye itt legyen.
 • A Hírnév területén elhelyezett karácsonyfa a kitűzött célok elérését, mások általi elismerést hivatott elősegíteni.

Szilvásy Judittal és jótanácsaival még találkozhattok idén! Ha kedvetek van hozzá és időtök a pihenés alatt, nézzétek meg a www.fengshui.hu oldalt is!

Ahány év, annyi fajta, annyi karácsony. Minden karácsony más és más! Készüljetek rá tudatosan, varázsoljátok a fátokat és ez által magát a karácsony ünnepét is csodássá!

Puszi: Gabi