">

Munkát még több nagymamának!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_piros1Tudjátok rólunk, hogy jó ügy mellé mindig szívesen állunk. És valószínűleg azt is tudjátok, hogy nagyon elfogultak vagyunk Andival és Tündével, mert már nekünk és ismerőseinknek, barátainknak, na meg főképpen a gyerekeinknek is nagyon sok örömet szereztek a Freshka figurák. Mi is többször írtunk már róluk, sorsoltuk őket játékban, és most is egy nagyon fontos dologról van szó, amely miatt a figyelmeteket kérjük.

Donner Andrea és Mike Tünde a Freshka Design megálmodói. Nekik köszönhetjük ezeket a kedves figurákat, amelyek úgy készülnek, hogy Andi megrajzolja őket, Tünde pedig elkészíti a horgolt prototípust, amely aztán szorgos nagyikezek nyomán lesznek még többen, és még többen és még többen.

freshka lanyok - andi es tunde

A Freshka Design saját tervezésű horgolt figuráit nagymamák szorgos kezei készítik országszerte és már többezer családban megtalálhatóak Magyarországon. Zebulon, a zebra, Oszkár az oroszlán és barátaik kiegészítő keresetet biztosítanak olyanoknak, akiknek nagy szükségük van erre.

A Freshka-lányok  jelenleg közel 100 nagymamával, nyugdíjasokkal, tartósan vagy ideiglenesen munkanélküli, vagy megváltozott munkaképességű nővel, asszonnyal működnek együtt, de céljuk, hogy munkatársaik számát többszázra növeljék.Ehhez azonban Magyarországnál nagyobb piacra van szükség, ahol még több kisgyerek szeretné álmában vagy játék közben magához szorítani az áhított horgolt figurát. A nemzetközi érdeklődés már elkezdődött, hiszen a Freshka-játékok már több ízben is nagy sikerrel mutatkoztak be a bécsi kézműves vásárokon. Most pedig egyre inkább itt az idő, hogy a cuki horgolt figurák Európa-szerte ismertek és megvásárolhatóak legyenek. Ezzel fenntarthatóvá válik a Freshka Design működése, csapatának bővítése és lehetőség nyílik újabb fejlesztésre, új nagymamák beszervezésére, akik alkothatnak, pénzt kereshetnek, és gyermekek ezreinek szerezhetnek ezzel örömet.

horgolt cukisagok

De ahhoz, hogy a Freshka-lányok elérjék céljukat, nem csupán az ő munkájukra, de a közösség támogatására is szükségük van. A nemzetközi piacot leghatékonyabban a legnagyobb nemzetközi játékmustrán, a Nürnbergi Játékkiállításon való részvétellel érhetik majd el. Ez azonban nagyon költséges mulatság, a részvételi díj nagyon magas, ezért kampányba kezdtek az egyik közösségi finanszírozást szervező oldalon, az Indiegogo-n. A támogatók, a támogatás összegtől függően különböző ajándékcsomagokat kapnak, melyek között kis és nagy figurák, kedvezménykuponok vagy éppen új, limitált szériás termékek is megtalálhatóak! Így a Mikulás és a Karácsony közeledtével, nem csak a Freshkának segíthetünk, de egy nagyon cuki ajándékkal is gazdagabbak lehetünk! Támogassuk őket! Támogassuk a magyar nagymamákat és a kézműves hagyományokat!

kezek2

A kampány részleteivel az alábbi linken lehet megismerkedni:
https://www.indiegogo.com/projects/nagymamak-horgoljak-a-legcukibb-magyar-jatekokat#/story#english

Nagyon drukkolunk, hogy sikerüljön! Hajrá lányok, hajrá Freshka Design!

Puszi: Gabi és Réka