">

Nyuszi, hopp!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ígértük nektek, hogy további ötleteink is lesznek azzal kapcsolatban, hogy mik lehetnek azok a kedves apróságok, figyelmességek, amelyek érkezhetnek együtt a húsvéti nyulakkal, amelyekkel örömet okozhatunk a családunknak, elsősorban persze a gyerekeknek, de azért ma gondolunk a felnőttekre is. Egy csokrot már átnyújtottunk nektek, most jöjjön a folytatás. Már csak azért is, mert ajánlataink nagyobbik részét a neten böngészve találtuk és találjátok meg, tehát ha szeretnétek, hogy még időben meglegyen minden, amit szeretnétek, akkor ideje kitalálni, hogy mit is szeretnétek esetleg megrendelni.

A bűbájos Mankák például egyenesen a ködös Albionból érkezhetnek hozzátok, hogy bearanyozzák kicsik és nagyok hétköznapjait. A figurák megálmodója, Horváth Mónika, mesekönyv-illusztrátor, a Vattacukorhajú Lány nevű blog szerzője, aki a rajzolás mellett jelenleg leginkább varr. A varrás néhány évvel ezelőtt vált a szenvedélyévé, ekkor született meg az első Manka, akit azóta már számtalan baba követett. A „mankaság” lényege, hogy fogadjuk el önmagunkat és másokat, legyünk vidámak, és élvezzük az élet apró örömeit, legyen az egy mosoly valakitől, egy csésze habos kávé, vagy az égen húzódó szivárvány. A babákat személyesen Mónika készíti varrógéppel, az anyagokat és a színeket gondosan összeválogatva, de a figura ezenkívül megjelent már képeslapon, táskán, zsebtükrön, és képeskönyvekben is. Készül belőle alvós változat kicsiknek, vannak bajszos macik vicces kedvűeknek, viktoriánus kisasszonyok csipkék szerelmeseinek, érdemes hát böngészni Mónika Facebook oldalán.

Horgooka HurrikanKarácsony előtt bemutattuk már nektek a fogzós ékszerek fantasztikus lelőhelyét, a www.babahami.hu oldalt, amelyet egy gyakorló anyuka üzemeltet, aki pontosan tudja, mi hiányzik a kisgyerekes családoknak. A gyöngyös és a szív alakú blingek mellett az idei tavasz újdonsága a Babahami Horgooka kreatív mamalánc, amely a Mammus Creative-val közös fejlesztés, magyar termék, egy horgolt ékszer anyukáknak, amely biztonságos a babáknak is, és ezek a kis golyók pont a pici babakezekbe illenek. Bababarát, csúcsminőségű alapanyagokból készül, hatalmas színválasztékban, különleges fonaleldolgozással és speciális biztonsági csomóval. Közeli rokona, mondhatni unokatestvére lett Babahami Bolyhoska, amelyek szintén saját fejlesztésű termékek, a FAWorite-tal közösen, és nem mások, mint címkés szörnyecskék, hiszen a babák minden játékon a címkéket keresik elsőként. Ez egy imádnivaló alvóállatka, óriási választékban kapható! De van Fogtündér-párna is, amely azzal segít, hogy az éjszaka zsebébe tett fogacskát eljuttatja a tündérnek, s helyébe aprópénzt hoz. Húsvétra még bármelyik választott ajándék megérkezhet innen is!

Előző ajánlataink között szerepeltek apró lábakra való puhatalpú bőrcipőcskék, a szivárvány minden színében és minden lehetséges kedves mintával. Persze ezek a lábak is elkezdenek egy idő után nőni, és pláne így tavasszal jól jönnek az új lábbelik. Amelyeknél fő szempont a divaton és a csinosságon kívül az egészség is. A Branch cipőbolt üzleteiben igazán remek gyerekcipő kínálat van, és mint megtudtuk, fontos, hogy a cipő supinált is legyen, azaz olyan speciális belső formával és konstrukcióval legyen kialakítva, amely alkalmas a fejlődő gyermeklábak saroktengely deformációjának korrekciós kezelésére. Ezek az igazán egészséges és márkás kiscipők persze nem olcsók, de a mi véleményünk szerint inkább vegyünk a gyereknek szezononként egy vagy két nagyon jó cipőt, mint többféle, kevésbé megfelelő, de látványos darabot, csak azért, hogy a divatnak hódoljunk.

Ahogy néhány hónappal ezelőtt videóval is beszámoltunk nektek, nagy örömmel fedeztük fel a neten a www.nekedterem.hu oldalt, ahol minden héten az idénynek megfelelő friss termelői zöldség és gyümölcs érkezhet meg hozzánk heti dobozban. Emellett egyre több újdonság is bukkan fel a NekedTerem oldalán, a házi lekvárok, olajak, fűszerek mellett kézműves csokoládé, tészták, házi sajtok és húskészítmények is rendelhetőek már. Tartósítószer nélküli, kitűnő minőségű árukhoz juthatunk így, ráadásul a bevásárlás minden pénteken ily módon házhoz megy. Húsvétra a Stelcz család házi füstölésű remek sonkáit ajánlják figyelmünkbe, amelyhez igazi mélyalmos tanyasi tojást is kérhetünk, a friss torma és hónapos retek, és egyéb salátának való pedig a heti dobozban lapul mellé. A heti dobozt egyébként kedvünk szerint tudjuk alakítani, hogy biztosan az kerüjön bele, amit szeretnénk a következő héten a család asztalára tenni. Ajándékcsomagokra is bukkanhatunk az oldalon, igazán lelkesek pedig NekedTerem bérletet is adhatnak szeretteiknek ajándékba.

És a végén hadd említsünk meg valamit, aminek meg mi örülnénk… Hahó család, ugye hallotok minket? Bár még tavaszról szó sincs, mi már előre felvennénk a küzdelmet a tavaszi fáradtsággal. És hogy hogyan? Mondjuk finom fürdőkkel? Kényeztető fürdőgolyókkal, amelyek mind természetes anyagból és kézzel készülnek. A Bomb Cosmetics angol illatos csodákba már beleszerettünk, és egészen elképesztő az a fantáziadús választék, amely például most tavasszal kínál nekünk Lepkebál és Katicabogár fürdőtulipánt, Virágcsokor szappant, vagy éppen Tavaszi Rét fürdőkrémet, Húsvéti Meglepetés fürdőgolyót, vagy éppen Margaréta Fürdőszappant. Már rájuk nézni is jólesik, és ha még arra gondolunk, hogy csobbanunk egy ilyen illatbombával teli kádba… hmmm… mikor is lesz már Húsvét?

husveti bazar

Persze addig még rengeteg ötlettel, tippel jövünk! Mi biztosan, ha már a tavasz nem is siet annyira. A nyulak meg úgyis időben érkeznek majd :-)

Puszi: Réka és Gabi