">

Rágómaki – hallottál már róla?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A fogak megjelenése egy rendkívül fájdalmas időszak lehet a kisbabák életében, és ugye a  kimerültségtől az anyukáékéban is. Míg vannak gyerekek, akik alig érzik meg a fogacskák kibújását, a többségnek meg kell küzdenie a kellemetlen érzéssel. Ez az időszak természetesen a kicsiknek a legrosszabb, hiszen fáradtak és nyűgösek, mert nem tudják kipihenni magukat. De nem szabad elfelejteni, hogy a szülőknek is
kihívás, hogy kellő türelemmel legyenek és ébren is maradjanak vigasztalni a picit. A tehetetlenség érzése nagyon idegőrlő, ezért  szülőként bármit megtennének, hogy csökkentsék a baba fájdalmait. 

Erre a problémakörre jelentenek megoldást a Rágómakik, akik a kicsik legjobb barátai lehetnek. 

Mi ez, majom vagy játék?

Rágómaki nemcsak egy mutatós játék, ahogy első ránézésre tűnik. Kialakításának köszönhetően hatékonyan csillapítja a fájdalmat és fejleszti a motorikus képességeket is a piciknél. Segítségével biztonságosan és higiénikusan vihető fel a fogínygél is – szinte nem is tud róla a baba. Ráadásul minden maki BPA mentes anyagokból készült, sőt FDA és CE tanúsítvánnyal rendelkezik – ami valóban ritkaság.

A maki család többféle típusból áll, hogy már az újszülött kortól a babák társa legyen. A készlet a RágóZoo tagjaival bővíthető, így valóban játékosan segíthetünk a gyerekeknek ebben a nehéz időszakban. Ráadásul, a Biocote Antimicrobial technológia még könnyebbé teszi a higiénikus tisztítást és megelőzi a baktériumok elszaporodását a rágókán. Igen praktikussá teszi, hogy mosogató- és sterilizáló gépben is fertőtleníthető. Vidám és trendi színekben kapható, akár hasznos kiegészítőkkel is, szóval jó ajándék lehet akár babalátogató ajándékba is. 

A “makik” hazai gazdája Math-Szabó Noémi, aki személyes indíttatásból találkozott ezekkel a játékos segítőtársakkal.  3 hónapos volt első gyermeke, amikor náluk is elkezdődött a fogzás és az ezzel járó kellemetlen éjszakák és nappalok egymás utánja. Noémi így mesélt a makikkal való megismerkedéséről:

Épp három hónapos volt a kisfiam, amikor egy külföldön (Spanyolországban) élő barátnőmtől rágómakit kapott ajándékba. Akkor már éreztük, hogy mocorognak a fogcsírák, és a nyáladzás is nagyon intenzív volt, egyértelműen láttuk és éreztük: beköszöntött a fogzás időszaka. A rágómakit tehát már a kezdetektől használtuk, onnantól hogy stabilan tudott fogni, a maki a mindennapjaink része lett, jött velünk mindenhova ez a zöld kis majmocska és  hatalmas segítség volt Olinak nemcsak a fogacskák áttörésekor, hanem az azt megelőző hetekben, hogy a sajgó duzzadt ínyét a dudoros fejű rágómakival tudta masszírozni. Nagyon ügyesen ráérzett magától, hogy oda helyezze, ahol éppen fáj neki – ezt én fogzássegítő gélekkel próbáltam segíteni, illetve gyakran hűtöttem a makit, hogy még hatásosabb legyen.

A kisebbik fiam most lesz 3 hónapos, a mini táncoló makit éppen most kezdi megfogni, úgyhogy újból készülünk a fogzásra, nagyon kíváncsi vagyok ezúttal hogy alakul majd… Az biztos, hogy a kicsi is már most “maki rajongó”, az első dolog volt amit huzamosabb ideig meg tudott fogni. A mini rágómaki egyébként épp erre van kitalálva: a legkisebb mancsok is meg tudják ragadni, és a rajta lévő pöttyök-csíkok-dudorok segítik az érzékszervek fejlődését, kialakulását” – mondja Noémi boldog kétgyermekes édesanyaként.

Foglaljuk tehát össze:

Mitől jó egy vagy több maki a kigyerekes háznál? 

  • Prémium termék, az élelmiszeriparban is használatos BPA mentes szilikonból készült, orvosilag ellenőrzött színezőanyaggal színezve.
  • Már újszülött kortól egy aranyos játék, amit először meg tud fogni és biztonságosan szájába veheti a gyerkőc.
  • Védőnők és konduktorok is ajánlják.
  • A makifej hátulján lévő kis dudorok segítenek az íny masszírozásában, a fogínygél felvitelében.
  • A makifej kedves és barátságos, könnyebben elfogadják a babák, sőt a motiválhatja is őket a játékra, kúszásra.
  • Nem üreges, kizárt, hogy penészedjen. Könnyen tisztítható mosogató- és sterilizálógépben.
  • Figyelemfelkeltő és trendi színekben készül, így akár egy kisebb makicsaládja is lehet a picinek, kiegészítőkkel
  • A RágóZoo termékekkel további állatokkal bővíthető a kicsi első “állatkertje”.
  • Extrém tartós, elnyűhetetlen, higiénikus több évig is, akár több tesó is használhatja