">

Skandinávok titka: hygge, lykke és lagom

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A statisztikák szerint a dánok és a svédek a világ legboldogabb emberei közé tartoznak. Ez nem csak az életmódjuknak köszönhető, jókedvükhöz nagyban hozzájárul hangulatos otthonuk is, melyben  rengeteg  időt  töltenek  együtt  szeretteikkel.  Sokan  azt  gondolják,  hogy  csak  télen érdemes  a  skandináv hygge,  lykke  és  lagom módszerekhez  fordulni.  A harmonikus belső térben egész évben megtapasztalhatod a boldogságot.Szerezz be néhány finomságot, egy izgalmas skandináv krimit, és élvezd a pillanat varázsát!

A stílus, melyet a világ minden táján imádnak

Egy  forró  csoki  a  tavaszi  séta  után,  egy  antikvár  könyv  illata  vagy  egy régi  bakelit lemez hangja.   A hygge valójában mindenki számára egy kicsit mást jelent. Számtalan formában   megjelenhet,   ami   közös,   az   a   pillanat   tudatos   megélése   és   a harmónia megteremtése a belső terekben is. A hygge pénzért nem megvásárolható, de puha takarókkal, párnákkal és gyertyákkal egy Karupkán kanapén üldögélve könnyedén megidézheted a varázsát. Élvezd  a  kedvenc  italod  a  kanapé  kényelmében,  egy doromboló,  bársonytalpú  cica  vagy kedvesed társaságában.

Magazinba illő élet

Az északiak szeretik a legapróbb részletekig megtervezni a belső tereket. Nincs bútorokkal túlzsúfolva a lakásuk, viszont ami van, azt mind a kiváló minőség és az igényes design jellemzi. A      minőségért      nagy      összegeket      fizetnek      ki,      de      ugyanennyire      szeretnek a bolhapiacokon vásárolni. Gyakran térnek haza innen igazi kincsekkel, melyek a történelmet hordozzák magukban. A legtöbb skandináv otthonában jellemzően található egy fekete-fehér szőnyeg, egy kényelmes Karup fotel vagy egy ikonikus Kähler Design váza, na és persze egy könyvespolc.

A lykke az új hygge

A  hygge  fogalma  már  biztosan  nem  ismeretlen  számodra.  A  képzeletbeli  versenypályán azonban  kezd  felzárkózni  mellé  a lykke nevű szintén északi koncepció, mely szó szerint lefordítva  annyit  jelent: boldogság.  A  kedvesség,  a  bizalom  és  az  összetartozás nagyban hozzájárulnak a világ legboldogabb nemzeteinek elégedettségéhez. Mondd el a családtagoknak és a szeretteidnek, mennyire fontosak a számodra, és tölts velük minél több időt. Sok örömet adhat egy vidéki kirándulás, de az is, ha otthon készítesz nekik egy ízletes vacsorát.

Lassabban élni

Egyensúlyban  élni  nem  kis  kihívás  a  mai  világban.  A lagom arra ösztönöz minket, hogy törekedjünk a harmóniára és figyeljünk oda az egyensúlyra. Azaz a mértékletességet javasolja a sport és az étkezések terén is. Ha szeretnéd úgy érezni, hogy rendben van az életed, akkor élj lassabban! Kezdj el rendszeresen meditálni, sportolni, élj és aludj egészségesen! A teendőid listáját pedig mindig rendezd fontossági sorrendbe, így nem kell felesleges tevékenységekkel fárasztod  magad.  A  felszabaduló  időben  foglalkozz  önfejlesztéssel,  és  meglátod,  milyen pozitívan hat ez az életedre.