">

A tartósan tiszta falak titka
Az otthonunk tisztasága, harmóniája mindannyiunk számára rendkívül fontos, ugye? Csak úgy, mint a gyerekeink. A kettő összehangolása az néha eredményez vicces helyzeteket. Nálatok is előfordult már, hogy a gyerek rajztáblának tekintette a falat? Vagy ott landolt egy kis kakaó, narancslé, miegymás… Jó, ne legyünk álszentek, mi magunk is öntöttünk már ki egy bögre kávét, és na jó, igen, ment egy kicsi a falra is… Milyen jó is lenne, ha ezeket a nyomokat egy varázslatos mozdulattal el lehetne, tüntetni, nem igaz? Persze anélkül, hogy a gondosan kiválasztott szín kifakulna, elhalványulna. No, képzeljétek, ez már nem is utópia, mert az az AkzoNobel kifejlesztette az új Dulux EasyCare beltéri falfestéket, szem előtt tartva a könnyen tisztítható falfelületek és a hosszan ragyogó színek jelentőségét.

20150115_zolynski_dulux_d111364

A Dulux EasyCare termékcsalád víztaszító, foltálló technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek, és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. Ezáltal a felületről könnyedén eltávolítható a kosz, emellett a festék nem veszít az élénk színéből. A hidrofób hatás jelentése, hogy a bevonat taszítja a vizet és más folyékony anyagokat.

A hagyományos festékekkel ellentétben a Dulux EasyCare a folyékony foltokat apró gyöngyökbe rendezve lepergeti a falról. Ezután a folyadékgyöngyök vizes, enyhén mosószeres szivaccsal könnyedén lemoshatóak.

20150115_zolynski_dulux_d110780

Jól hangzik, ugye? Na most figyeljetek! Ezzel a festékkel gyerekjáték lesz a kosz eltakarítása a falakról, és közben a színek többszöri lemosás után sem moccannak meg. Ugyanolyan élénkek és ragyogóak maradnak. És ezt kipróbálták narancslével, kólával, szójaszósszal, céklalével, krétával, színes ceruzával, csokoládéval vagy rúzzsal ejtett foltok esetén is. Még ha dörzsölni is kell azt a fránya foltot, akkor is változatlan marad a falunk színe. Az eddig ismert mosható falfestékek általában fényesek voltak, mert a fényes felületről könnyebb eltávolítani a szennyeződést, viszont még jobban látszódnak a felületi hibák. A Dulux EasyCare ezzel szemben matt, és mégis remekül mosható.

Íme egy kis gyorstalpaló a foltok eltávolításához:

  1. A foltot papírtörlővel itassuk fel óvatosan.
  1. Nedves, tiszta ronggyal vagy szivaccsal mossuk le a szennyeződést. Eközben kerüljük a dörzsölő, erős mozdulatokat.
  1. Makacs folt esetén tegyünk mosogatószert vagy háztartási tisztítószert a szivacsra, melyet érdemes egy kis ideig a felületen hagyni, hogy kifejtse hatását.
  1. Intenzív foltoknál öblítsük ki gyakran meleg vízzel a szivacsot, és töröljük át többször a felületet.
  1. Az utolsó körben tiszta vizes áttörléssel zárjuk a mentőakciót.

Így ni:

Időtlen Szépia vagy Végtelen Jégfolyó? Bíbor Palást vagy Holdviola? Esetleg Aranyfüst vagy Napfonat Csakra? És ezenkívül még egészen pontosan 42 lehetőség, hiszen összesen 48 szín közül választhatunk a Dulux EasyCare színkatalógusából. Erősek és semlegesek, teltek és szerények, karakteresek és visszahúzódók. Az nem kérdés, hogy erről a palettáról egyszerűen megtalálható a szín, amelytől új életre kel majd a lakásunk, vagy legalábbis annak valamelyik festésre szoruló része.

szie%c2%81nek

A teljes színskála átböngészhető itt: https://www.dulux.hu/hu/articles/az-ev-ujdonsaga-dulux-easycare

Aki mostanság festésre adja a fejét, szerintünk itt mindenképpen nézzen körül!