">

Tervezzünk textilt, tolltartót, táskát!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Akárhogy is fáj, pillanatokon belül vége a nyárnak és ez együttjár azzal is, hogy indul az óvoda-iskola szezon. Az pedig magával hozza a gondoskodást, gondolkodást arról, hogy kell tornazsák, tolltartó, hátizsák vagy iskolatáska. A napokban egy különleges ötletre bukkantunk, egészen pontosan arra, hogy workshop indul, ahol ki-ki magának, illetve a gyermekének alkothatja meg a szóbanforgó használati tárgyakat, természetes anyagokból, kézműves mintákkal, mintegy kedvcsinálóként, hangolódásképpen a következő tanévre. Nekünk nagyon megtetszett az ötlet, így arra gondoltunk, bemutatjuk nektek a Hepphabit márkát és a márka megálmodóját, Ridovics Esztert. 
 
Ahogy Eszter meséli, korábban is textillel, designnal foglalkozott, ami nem is csoda, hiszen a MOME textil szakán végzett. Diplomázás után harmadmagával indított egy márkát Hepp néven, ruhákat és tárgyakat terveztek, divatszínházi előadásokat tartottak. Később Eszter férjhez ment, gyermekei születtek, s bár közben elvégzett Angliában még egy kiegészítő szakot, egy ideig főállású anyuka volt. Kisgyerekei mellett aztán belevágott újra a munkába: mintákat tervezett, majd nyomással, táskakészítéssel kezdett foglalkozni, így született a Hepphabit márka, amely nagy szabadságot ad a tervezésben és logisztikailag is, hogy kicsi gyerekek mellett is könnyen lehessen alakítani. A termékek pecsételéssel, stenciles technikával készülnek, így rugalmasan lehet kezelni az egyedi kívánságokat is. 
 
Eszter rendszeresen figyeli a trendeket, no meg a saját gyerekei miatt is tisztában van azzal, melyek a legnépszerűbb motívumok, színek, formák, ezek természetesen felbukkannak a termékeken. Amelyek először ovisoknak készültek, oviszsák, ruhazsák, tornazsák, azaz komplett ovis szettek, de aztán bővült a kínálat, és most a messenger fazonú táska is nagyon népszerű lett. A termékek általában pamutból és lenvászonból készülnek, de vannak vízlepergetős termékek is, sőt van egy különleges viaszozott vászon is, amelyet szintén Eszter készít. A minták között pedig szerepel unikornis, pillangó, szitakötő, süni és sok más állat is, de van felhő, trolibusz, eper, szívecske, hőlégballon, fagyi, szivárvány és még sorolhatnánk reggelig. 
 
 
Úgyhogy aki elmegy a workshopra, maga alkothatja meg, hogy milyen legyen az áhított tárgy stílusa, nem kell róla külön levelezgetni a rendelésnél, lehet választani, összepárosítani fazont és mintát. A workshopon kiszabják a választott fazont, megtervezik színben-fazonban kombinált mintákkal, majd elkészül, a varrónők megvarrják és pár nap múlva érkezik az áhított, tényleg egyedi darab. És mivel a legkisebb “felhasználók” is igencsak igényesek tudnak lenni, ma már nem csupán felnőtt workshopok vannak, hanem sokan gyerekkel együtt érkeznek, és a gyerekek is nagyon élvezik a mintaalkotást. Ráadásul most már nem csak táskát, tolltartót lehet készíteni, megtervezni, hanem gyerekszobába való kedves textiltárolókat is. Így azoknak is érdemes ellátogatni, akik éppen a gyerekszobát szeretnék felfrissíteni. 
 

Aki pedig inkább a fotelból szeret böngészni, ide kattintva találja meg a kínálatot: https://www.hepphabit.eu