">

Egy jó tábla sose rossz!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Az utóbbi időben annyi apró-cseprő dolgot sikerült elfelejtenünk, hogy már kezdett gyanús lenni. Ez valami járvány lenne? Hol a gyerek óvodai csomagjából maradt ki a tartalék csomag papírzsebkendő, vagy a vacsorához hiányzó tejfölért kellett újra leszaladni a kisboltba, és még sorolhatnánk. Amikor egymásnak panaszkodtunk erről, egyszerre jutott eszünkbe az üzenőtábla. Ami általában minden család konyhájában vagy előszobájában ott figyel, és lássuk be, meglehetősen hasznos dolog. Nálunk a gyerekek tűzték ki rá a kedvenc rajzaikat, úgyhogy a korábbi már átalakult ovis fallá, úgyhogy most új lehetőség után kellett nézni.

És az ötlet nagyon is könnyen megszületett! Ahogy már meséltük, körvonalazódik lassan a gondolata az Anyakanyar Garázsvásárnak, és így időről időre leltározunk a szekrényekben, és kezdjük kupacolni a használaton kívüli tárgyakat. Így bukkant elő néhány olyan képkeret, amely a legutóbbi átrendezésnél lekerült a falról, és üresen várta a sorsát. Nem is kellett más, csak egy méretes parafatábla, és máris munkához láthattunk!

Kell hozzá:

  • képkeret (mi 3 képes változatot használtunk)
  • parafatábla
  • sniccer


Így készül:

A képkeretből kiszedjük a korábbi képeket, és az üveglapot. Ezt félre is tehetjük, mert nem lesz szükségünk rá. Illetve előtte még az üveglap segítségével méretezzük le a parafát, és ezt illesszük a képkeretbe úgy, hogy a paszpartu változatlanul a helyén maradjon, azaz a korábbi három kép helyén most majd parafát lássunk. Természetesen parafával teli parafatáblát is készíthetünk, de egyrészt nekünk most ilyen keretünk került elő, másrészt sokkal mutatósabb így. És akár arra is alkalmas, hogy három különböző témában szúrjunk ki színes rajzszögekkel vagy gombostűkkel üzenetet, tehát mondjuk az első lehet a bevásárlás, a második a gyerekekkel kapcsolatos dolgok gyűjtőhelye, a harmadik pedig a megbeszélt időpontok tárháza. Vagy ahogy éppen szeretnétek :-)

Nem bonyolult, és mégis mutatós, praktikus dolog. Próbáljátok ki, ha nálatok is elkél egy új üzenőtábla a falra!

Puszi: Réka és Gabi