">

TOP 10 mesehős napjainkban
Ha bennünket kérdeznek kiskorunkban, akkor minden bizonnyal Piroskát mondtuk volna, vagy a Kockásfülű nyulat, Lolkát és Bolkát, vagy mondjuk Frakkot. Na jó, meg a Mézga családot. Nos, ma kicsit másképp, máshogy ontva zúdulnak a gyerekeinkre a mesék, rajzfilmek, úgyhogy nem csoda, hogy amikor arra jutottunk, hogy összeszedjük a kedvenceket, a bőség zavarával kellett megbirkóznunk. Mondjuk kicsit puskáztunk, megnéztük, hogy az Irány a suli! webáruházban miből van sok, és így jutottunk el az aktuális toplistáig. Mutatjuk!

 1. Jégvarázs Anna és Elza. Nem nagyon lehet őket letaszítani a trónról, az az igazság. Még az a mázli, hogy amúgy a testvéri szeretet erejét hirdetik, így végül is mi is szeretjük. És hát ugye idén novemberben itt a második rész, szóval készülhetünk arra, hogy továbbra is mindenen ott lesz a két nővér figurája. Mint például ezen a gurulós hátizsákon, amelyet ovisoknak, kisiskolásoknak ajánlanak, de akár kisebb utazáshoz, kiránduláshoz is szuper lehet. 
 2. Mancs őrjárat. A cuki kutyuskák jöttek, láttak és győztek. Amúgy már 6 éve világhódítanak, a Kaland-öbölben rendre megmentenek mindenkit. Imádjuk a kutyákat, szóval jó, hogy vannak. És tényleg cukik. Ezen az ovis ágyneműhuzaton különösen.
 3. Disney-hercegnők. Hát igen. Sokan vannak, egyformák és mégis teljesen mások. Tudjuk a nevüket, a ruhájuk színét, a hercegük nevét, és persze kívülről fújjuk a dalainkat a leánygyermekünkkel együtt. Ha pedig egy ilyen klassz kis ovistáskán mosolyognak, pláne nem lehet ellenállni nekik.
 4. Mickey és Minnie. Még mindig. Örökkön-örökké. Pedig már túl vannak a 90. évükön, szóval aggastyán egerek, de az van, hogy elolvadnak tőlük a gyerekek – és ha a kezünket a szívünkre tesszük, mi is. Még olyan anyukáknál is előfordulhatnak Minnie-s, vagy Mickey-s tárgyak, akik a többi mesefigurával fémjelzett tárgyakat tiltólistára tették. Ez a képregényes ágyneműgarnitúra pedig egész egyszerűen gyönyörű. 
 5. Verdák. No, ők már 2006 óta rabolják el a kisfiúk szívét, szóval igazából akár feljebb is lehetnének a listán, ha nem lenne mindenki akkora óriási kedvenc. A játékipar alaposan rárabolt már ezekre a szuperjárgányokra, de jut belőlük iskolatáskától, tolltartón át esernyőig mindenhová. Mert hát mégiscsak más egy Verdás esernyő alatt ázni, nem igaz? 
 6. Barbie idén ünnepelte 60. szülinapját. A lányaink ezt valószínűleg nem hinnék el, de hát igazából még nekünk is furcsa. Nem is tudjuk mi jut eszünkbe róluk: a sok különböző változat, állatorvostól rocksztárig, vagy a mesecsatornákon végtelenül folytatódó kicsit furcsa Barbie-történetes rajzfilmek? Azokat mi mondjuk, kevésbé bírjuk, de egy ilyen sporttáskát akármikor elfogadnánk titokban magunk is.
 7. Trollok. A vicces külsejű, boldog, táncoló, ölelkező lényeg még csak 3 éve költöztek rá a mozivászon után a tárgyainkra is, de nagyon úgy tűnik, hogy tartós bérletet vettek. Mondjuk vidámak, színesek, így gyerekbarátak is. Ezen a ceruzákkal, írószerekkel megpakolt töltött tolltartón például kifejezetten bírjuk őket. 
 8. Szófia hercegnő. Hát őt nagyon bírjuk. A főcímdalát is, és a sorozat is nagyon kedves, igazi Disney, hiszen a legtöbb epizódba valamelyik nagy mozifilmből átjön kalandozni, vagy bölcsességeket tanácsolni valamelyik főhős. Amúgy a cserfes, bájos hercegnő maga is nagyon szerethető, és ha arra gondolunk, hogy a története során ő éppen a hercegi létbe és családba való beilleszkedést tanulja, úgy egészen biztosan sokat  segíthet elsős leánykáknak az akklimatizálódásban. Mondjuk ezzel a szépséges iskolatáskával. 
 9. Pókember. Képregényből startolt el a szuperhős, az 1960-as években, aki bizarr módon egy különleges pók csípésének köszönheti szupererejét. Mi köszönjük, itt abba is hagynánk a sztorit, de valamiért a kisfiúk azóta is rajonganak érte. Sok-sok filmváltozat készült, épp most is fut egy új rész, pár hete a magyar mozikban is. A rajongó kisfiúk szintén több Pókemberes dolgot találhatnak, köztük ezt a klassz tornazsákot is.
 10. Thomas, a gőzmozdony. Tény, hogy ezt már talán az óvoda nagyobb csoportjaira ki lehet nőni, addig viszont tombol. Tanulhatja anyuka a különbséget, kék, zöld, piros mozdony között, James, Percy, Spencer mind jó ismerősök lesznek, ha van egy Thomas-rajongó gyerekünk. Ha viszont utazunk vele, vegyünk Thomasos nyakpárnát, tuti segít majd a relaxálásban.
 11. Szóval ahogy látjuk, minden rajzfilm- és mesehős előbb-utóbb tárgyiasul. És bárhogy is fogadkozunk, hogy mi ilyet ugyan nem fogunk venni a gyereknek, eljutunk oda, hogy tulajdonképpen még cukinak és szépnek is tudjuk látni ezeket. Ha a gyerekünk annak látja, akkor mindenképpen. 

A tippeket köszönjük az Irány a suli! webáruháznak.