">

Tudatos teremtők vagytok?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Minden a két fülünk között dől el. A fejünkben. Ezt már talán mondtam nektek.

Évek óta divatos olyan irodalmat olvasni, ami a pozitív gondolkodásról, a vonzás törvényéről és a tudatos teremtésről szól. Engem is megtaláltak ezek a könyvek, és ezek is segítettek engem abban, hogy még tudatosabban figyeljek arra, mire figyelmeztet a testem, milyen érzéseim támadnak adott dologgal kapcsolatban, milyen gondolatokkal telik meg a fejem.

Azt tapasztalom, hogy nagyon sokan a jólétüket mindig valami jövőben bekövetkező dologhoz kötik. Majd boldog leszek, ha megtalálom életem párját, ha összeházasodunk, ha gyerekünk születik, ha kertes házba költözünk, ha új autót veszünk, ha jobb munkahelyem lesz, ha lefogyok, ha nyaralni megyünk, ha megveszem azt a táskát, és még sorolhatnám. A probléma ezzel a hozzáállással csak az, hogy megfeledkezünk a jelenről. Az itt és mostról. Ami a legfontosabb. Mitől lehetnék én már most boldog? Én ezt minden nap végiggondolom és hálát adok azért a sok dologért, ami már most örömet okoz nekem, és az életemet teljessé, harmonikussá teszi.

Hálás lehetsz már csak azért is, hogy élsz. De sorra veheted a legapróbb dolgokat is. Hálás vagyok azért, hogy Anna rám mosolygott és egész nap jókedve volt. Hálás vagyok a vulkánrajzért, amit a kisfiam készít nekem. Hálás vagyok, hogy jól sikerült az előadás, de hálás vagyok azért is, hogy egészséges vagyok. Annyi mindenért lehet az ember hálás.

Figyeljétek meg, hogy amint a jó dolgokra kezdtek fókuszálni, a jó dolgok szinte visszatükröződnek rátok és még több jó dolog talál meg titeket. Tudom, hogy nagyon nehéz megálljt parancsolni a rossz gondolatoknak, de megéri. Semmi sem állandó. Örülj annak, ami jó és itt van. Mert nem állandó. És tudd, hogy a rossz sem állandó. Az is el fog múlni egyszer. De tőled is függ, mi az, ami egyszer csak több kezd lenni az életedben.

Azt vettem észre, hogy a pozitív gondolat hamar ki tudja ütni ám a negatívat. Nagyon erősen és hosszan kell gondolni a rosszra ahhoz, hogy az valóban megtörténjen, bekövetkezzen. Sok energia benne tartani magunkat abban a gondolatban, amelyik tényleg csak a rossz dolgokra fókuszál. Képzeljétek el, hogyha ugyanennyi energiát a jó dolgokra való figyelemnek szenteltek, akkor mi minden következhet be! Képzeljétek egyszer csak azt, hogy minden sikerülni fog, amit elterveztetek! Mi veszíteni valótok van? Próbáljátok ki, hogy működik-e! A rosszra már gondoltatok eleget, miből áll egy 180 fokos fordulatot venni?

Ne odázzátok el a boldogságot! Már itt van, már most is van. Van minek örülni. Minden nap van minek örülni!

Puszi: Gabi