">

Tudatos háziasszony leszek!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Amikor az Anyakanyart indítottuk Rékával, arra gondoltunk, hogy olyan sok dolgot szeretnénk veletek megosztani, ami nekünk segít, ami nekünk már bejött, ami a mi praktikánk, és nektek is hasznos lehet, szóval hogy érdemes egy felületen összegyűjteni ezeket a tanácsokat. Azt hiszem, ez lesz az első olyan bejegyzésem, amikor igazából inkább én kérek segítséget tőletek. Ezúttal azt szeretném, hogy legyetek oly kedvesek, és osszátok meg ti velem az ötleteiteket, tapasztalataitokat, mert nélkületek nem fog menni. Szeretném betartani az újévkor tett fogadalmam, de ehhez rátok is szükségem van.

Zavar a pazarlás. Egyszerűen zavar. Ezt fogalmaztam meg év végén, és eldöntöttem, idén nem fogok kidobni ételt, és ahogy lehet, próbálom a konyhai dolgokat minél takarékosabban megoldani. Vannak ötleteim, hogyan is csinálhatnám, de szeretném, ha ti is leírnátok nekem, adnátok ötleteket, hogy ti hogyan csináljátok. Annyit már tudok, hogy tervezettebben, jóval átgondoltabban kell az ügyeket intézni. Mi egy héten egyszer megyünk bevásárolni, ez mondjuk még rendben is van, azonban ez a bevásárlás is lehetne tudatosabb, ezt már tudom. Arra próbálom most rávenni magam, hogy találjam ki előre, de tényleg jó előre, hogy mit fogunk enni a következő héten, pontosan milyen ételek elkészítéséhez kell beszerezni a hozzávalókat. Nálunk a főzés úgy zajlik, hogy hol én főzök, hol Attila édesanyja. Ebből szokott lenni néha kavarodás, hogy még lenne maradék, de Erzsike néni is csinál valamit, vagy megcsináljuk szinte ugyanazt, mert nem egyeztetünk a másikkal, és akkor több lesz az étel, mint amire szüksége lenne a családnak. És egy idő után már senkinek nincs kedve a harmadnapos ételt enni…

Kitaláltam valamit, és ezt veletek is megosztom. Ehhez egy kártyácska is készült, le is tudjátok tölteni. A heti étrendet és az ahhoz szükséges bevásárolandó dolgokat tudjátok a segítségével megtervezni és listát gyártani. Én most ezt kezdtem el, mert szerintem ez sokat fog segíteni abban, hogy tudatosabban vásároljak, és ne vegyek feleslegesen semmit. Kiteszem a hűtőre is. Így ha valamit már elkészítettem, kipipálom, és így mindenki fogja tudni, hogy mit is talál a hűtőben.

Aztán az ételek további felhasználásával kapcsolatban is várom az ötleteiteket. Erre egy ötletem van, amit igyekszem betartani. Ha mondjuk sok krumplipüré marad, akkor azt juhtúrós sztrapacskának, vagy lángosnak csinálom meg másnap. Vagy például a maradék krumplipüréből lesz másnap krumplistészta. De nektek van még hasonló ötletetek? Nagyon örülnék, ha írnátok nekünk erről. Vagy akár tegyétek fel a Facebook-oldalunkra. A legjobb ötleteket biztosan beépítem majd a mindennapjaimba, mert ha valamit megfogadok, akkor azt be is tartom. És ezzel a témával biztosan foglalkozom még, mert szeretném összefoglalni majd, amit írtatok.

Előre is köszönöm, hogy most ti is segítetek nekem! A heti étrend megtervezéséhez és a bevásárlólista elkészítéséhez segítő sablont pedig addig is töltsétek le itt: Bevásárlólista!!!

Puszi: Gabi