">

Válasszunk bambusz babaruhát!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Egy szülő számára a legfontosabb dolog, hogy kisbabája nemcsak egészséges legyen, de jól is érezze magát a bőrében. Ennek érdekében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a kicsik milyen minőségű ruhákat hordanak a hétköznapokban. Sok szülő gondolhatja úgy, hogy a gyermek ruházkodásáról beszélünk, már nincs új a nap alatt. A bambusz viszkózból készült babaruhák azonban több szempontból is különlegesnek számítanak a piacon.

A bambuszból készült gyerekruhák rendkívül puhák és kényelmesek. Ez garantálja azt, hogy a csöppségek mindig jól érezzék benne magukat, és a legmozgékonyabb gyermek számára se legyenek kényelmetlenek a játék, vagy épp a járás tanulása és a mozgáskoordináció elsajátítása során. Ez a magasfokú kényelem pedig leginkább a bambuszrost különleges rugalmasságának köszönhető.A bambusz gyermekruhák nem csupán a csöppségek komfortérzetét képesek megteremteni, de a szülő számára is kényelmes és megbízható megoldást jelentenek.

Persze a bambuszról sokaknak nem feltétlenül a kényelem, hanem az állatkertben bambuszrügyeket rágcsáló pandák jutnak eszébe. A bambusz azonban egy ennél sokkal szélesebb körben felhasználható alapanyag, mely rengeteg, hétköznapi fogyasztási cikk alapanyaga lehet, és többek közt kényelmes, időtálló ruhák gyártásához is egyre gyakrabban használják. Nem meglepő módon az elmúlt időszakban például különösen felkapott lett a gyermekruhák alapanyagaként is. Egyrészt azért, mert a bambuszból készült gyerekruhák rendkívül puhák és kényelmesek. Ez garantálja azt, hogy a csöppségek mindig jól érezzék benne magukat, és a legmozgékonyabb gyermek számára se legyenek kényelmetlenek a játék, vagy épp a járás tanulása és a mozgáskoordináció elsajátítása során. Ez a magasfokú kényelem pedig leginkább a bambuszrost különleges rugalmasságának köszönhető. Ez a rugalmasságuknak pedig nemcsak a gyerekek számára teszi komfortossá és felszabadító érzéssé a bambusz babaruha viselését, de a szülők számára is kiemelkedően kényelmes.

Azok, akik kisgyereket nevelnek, nyilván tudják, mennyire nehéz feladat is lehet az öltöztetés. Az izgő-mozgó csöppségre valódi kihívás lehet ráadni a kevésbé rugalmas anyagból készült, pamut ruhát, melyet lehetséges, hogy ezután kényelmetlennek is fog tartani. A bambuszrostból készült ruhák rugalmassága ezzel szemben garantálja azt, hogy az öltöztetés egy igazi próbatétel helyett egyszerű gyerekjáték legyen.

A hagyományos babaruhák nem csupán a kényelem terén hagyhatnak kívánnivalót maguk után. Sok szülő panaszkodik ugyanis arra, hogy a gyerekek szinte pillanatok alatt növik ki az egyszerű, pamut rugdalózókat és egyéb öltözékeket, melyeket kevésbé jó minőségük miatt továbbadni, elajándékozni sem egyszerű. A bambusz viszkóz babaruhák ezzel szemben hosszabb ideig használhatók a hagyományos babaruháknál. Egyrészt magasfokú rugalmasságuknak köszönhetően, mely lehetővé teszi azt, hogy az adott ruhadarab bizonyos mértékig táguljon. Ezt a rugalmasságot a Liaa.Bébé által készített ruhák 5 százalékos elasztán-tartalma is fokozza, mely megkönnyíti a kisebb babák öltöztetését is. Sőt, a rugalmas ruhadarabokat egy fejlődőben lévő, növekvő gyermek akár hónapokkal tovább is hordhatja, mint egy hagyományos, pamut babaruhát.

A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, a bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma. Nedvesen sem tapadnak a bőrhöz, hőmérsékletszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően pedig a melegebb időben is kényelmes, biztonságos és könnyű viseletet jelentenek a csöppségek számára.

Napjainkban egyre több szülő törekszik arra, hogy tudatosan, fenntartható és környezetbarát módon intézze a bevásárlást. Ebből a szempontból pedig az is rendkívül fontos, hogy milyen ruhákat vásárolunk magunknak és gyermekeinknek, mennyire környezetbarát módon öltözködünk. A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető. Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható. Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95%-ban bambusz viszkózt tartalmaznak. Éppen ezért jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Mivel a bambusz babaruha hazánkban még újdonságnak számít, így a boltok polcain ritkán, vagy egyáltalán nem találkozhatunk vele. Nyugaton azonban már egy egyre népszerűbb trend, melyet szülők ezrei használnak, hiszen nemcsak kényelmes, de megbízható alternatíva is egyben, melyet ráadásul az átlagos pamut ruháknál sokkal hosszabb ideig használhatunk. Éppen ezért csak idő kérdése, hogy a tudatosan vásárló, minőséget és tartós kialakítást előnyben részesítő anyukák hazánkban is felfedezzék.A LiaaBébé kínálatában megtalálható minden ami a tökéletes alváshoz szükséges lehet egy kisbabának, bodyk, kezeslábasok, hálózsákok, pizsamák. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, a szülők számára pedig garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést.

Mindezek mellett pedig azt is elmondhatjuk, hogy a bambuszból készült babaruha igazán különleges. És habár külföldön egyre többen használják és egyre nagyobb trend és rajongótábor övezi, hazánkban még kuriózumnak tekinthető. Így azok a szülők is imádni fogják, akik imádják az exkluzív dolgokat és szeretnek az elsők közt lenni az új, működőképes megoldások kipróbálásában.