">

Vissza az iskolába!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Az új tanévre való felkészülés – ideértve a legjobb iskolatáska kiválasztását – nehézkes lehet a szülők számára, különösen, ha elsős a gyerek. Nagyon sok különböző dologra van szükségük a gyerekeknek, hogy elindítsák az oktatási évet, és könnyen előfordulhat, hogy az utolsó pillanatig figyelmen kívül hagynak valamit. Továbbá nagy kihívást jelent az a tény, hogy minden iskola más, és mindegyikhez egyedi követelmények és szabályok vonatkoznak. Az egyenruhától az iskolai cipőig, az iskolaszerektől az uzsonnás dobozokig elég sok mindenre oda kell figyelnie az izgatott szülőnek. Az alábbi összefoglalónkkal segítünk, hogy az iskolatáska beszerzése jó élmény legyen a rémálom helyett.

Iskolatáskák a sokszínűség jegyében

Csakúgy, mint az uzsonnás dobozok, az egy évnél tovább tartó iskolatáska szintén nagyszerű befektetés. Ha úgy találja, hogy néhány modell elég erős ahhoz, hogy több évig kitartson, és sokféle minőségi szempontnak megfeleljen, megéri többet fizetni egy kicsit.

Az intelligens USB többfunkciós iskolatáska fekete színben („fiú a fülhallgatóval”) közel 10 ezer forintért megvásárolható fiú hátizsák. Ezt a modellt úgy tervezték, hogy lehetőleg több iskolai évet is kibírjon. A fő belső rekesz nagy zsebbel egy 14-15″-es laptop tárolására és két kisebb zsebbel kisebb tárgyak tárolására alkalmas. Az iskolatáskában van egy USB kábel az eszközök csatlakoztatására. A rekeszek cipzárral jól zárhatóak. A pántok állíthatóak. A hátrész légáteresztő és nagyon kényelmes anyagból (poliészter és textil) készült. Az űrtartalom 40 liter, így minden fontos eszköz és iskolai kiegészítőt biztos helyen tudhatunk.

Must Monochrome Ripstop fekete iskolatáska, amely hátizsák is egyben igen korrekt áron, már 5 ezer forinttól beszerezhető a hazai internetes boltokban. Első cipzáras zsebbel, tágas főrekesszel, valamint oldalsó zsebekkel jó szolgálatot tesz az iskolásoknak ez a remek iskolatáska, melynek anyaga rendkívül ellenálló a különböző akadályokkal szemben. A könnyen becipzárazható modellt ergonomikus hátkiképzéssel készítették, hogy a viselőjük háta ne sérüljön, miközben a nehéz tankönyveket cipelik mindennap. Az iskolatáska laptophátizsákként (16’-os méretig) szintén funkcionál, valamint USB-csatlakozóval és fülhallgató-kivezető nyílással is rendelkezik.

Vásárlási szempontok

Az általános iskolai hátizsákoknak elég tágasnak kell lenniük ahhoz, hogy elférjen benne legalább egy szabványos kétzsebes mappa, egy könyv, egy gyerekebéd és egy pulóver. Az idősebb általános és középiskolás diákoknak valószínűleg be kell csomagolniuk egy iratgyűjtőt, füzeteket és egyre gyakrabban laptopot, táblagépet vagy okostelefont. A 6, 12 és 14 éves gyerekek – szintén bepakolhatnak egyre több dolgot vagy személyes tárgyakat az iskolatáskába, egészen a kedvenc tollaikig és ceruzáikig a tolltartókban. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy a termékek esetében a kényelem kulcsfontosságú, ezért a kialakításban a gyártóknak ilyen módon kell gondolkodniuk.

Mindezek mellett lényeges, hogy az iskolatáskát a gyermek hosszabb távon tudja viselni erre a legjobb példa a korábban említett iskolatáska-hátizsák kombó. Jelenleg már nem divat a klasszikus nagy terheléssel járó iskolatáska hordása. Persze minden az egyéni nézőpontok kérdése, mert ugye az igények szintén különbözőek. Vannak olyan, akik szeretik az állatos vagy színes mintás iskolatáskákat, ezeknél az a jó, hogy még a kiránduláshoz vagy utazáshoz is magukkal vihetik a gyerekek.

Nagyon lényeges az iskolatáska mérete. A vásárlásakor ne a gyermek vállánál szélesebbet válasszunk, hanem olyat, amiben a táska a vállrésznél megfelelően fekszik és elférnek a könyvek, írószerek és egyéb iskolaszerek.

A hegymászó hátizsákhoz hasonlóan, az ergonomikus iskolatáska (pl.: ergobag) kialakítása a könnyebb teherviselést teszi lehetővé. A termék széles, párnázott derékcsatjával a gerincoszlopról leveszi a súly közel 80%-át és a gyermek stabilabb, csípő részére helyezi át. Ennek megfelelően védi a gerincoszlopot a nagyobb terheléstől. A szellőző, szintén párnázott hátrésze komfortosabbá teszi az iskolatáska viselését.