Limonádé-továbbképzés

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , ,




Hőség, hőség, hőség. Napok óta. Most már több mint egy hete. Nem nagyon illik panaszkodni, hiszen ezt várjuk egész évben, mármint a nyarat, a laza ruhákat, könnyű papucsokat, a strandot, a napfényt, a nyaralást, a friss zöldségeket, gyümölcsöket… és még sorolhatnánk. Na de ennyire? Most mintha túlzásba esett volna az időjárás, és nemcsak a növények könyörögnek felfrissülésért, hanem bizony mi is. Ilyenkor még jobban ügyelnünk kell a folyadékbevitelre, és még a leglelkesebb vízivókkal is előfordul, hogy már nagyon unják, és nem érzik frissítőnek a máskor nagyon is megfelelő italt. Ilyenkor minden csodafegyver bevetendő: valószínűleg nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy a nyár legmenőbb itala a limonádé. Nem csak a klasszikus, citrommal, cukorral készített, sőt nálunk olyan már nagyon ritkán fordul elő, hiszen cukor helyett inkább méz, vagy még inkább bodzaszörp kerül bele, és ha akad kéznél, akkor néhány mentalevél is csodát tesz. Szóval nekünk se megy rosszul a limonádé-készítés, mégis így a kánikula kitörésével egyidőben azt gondoltuk, egy kis továbbképzés sosem árt. Beugrottunk hát a Paris Budapest Bar-ba és kerestünk egy profi segítőt, Tóth Zoltán személyében. Még van hová fejlődnünk, mindenesetre gazdagabban távoztunk egy epres-vaníliás limonádé recepttel, és megtudtuk, hogy tartja egy jó mixer a kisujját :-)))

És ha az eper már hamar el is tűnik a környékünkről, vagy ami marad, annak felejthető íze van, azért ne feledkezzünk meg a málnáról, őszibarackról, sárgabarackról, sárgadinnyéről és a többi sok-sok finom nyári gyümölcsről sem. Mindenből lehet hűsítő ital, és az elengedhetetlen tartozék, a citrom is csak azért kell, hogy még a hőséghez se vágjunk savanyú arcot! Hiszen itt a nyár, élvezzük, használjuk ki minden pillanatát és váljunk limonádé-készítő bajnokokká a családunk nagy-nagy örömére!
Puszi: Réka és Gabi