Trópusi kókuszkrém

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , , ,




Ha már a forróság trópusi méreteket ölt, vagy éppen ellenkezőleg, fagyoskodunk, de lélekben a trópusokra vágyódnánk, pompás édességet dobhatunk össze a családnak (vagy magunknak…) néhány perc alatt.

A tippünk egy könnyű édesség, amely növényi tejből készül, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Készülhet rizstejből, ez esetben több kókusz kell az ízesítéshez, vagy ha kókusztej és kókusztejszín is rendelkezésre áll, még tökéletesebb lesz az eredmény. A gyümölcsök pedíg ízlés szerint variálhatóak, ha nagyon nincs más, persze használhatunk konzerv-gyümölcsöt is, de ha van mód, inkább friss ananászt, mangót, kiwit kockázzunk a pohárdesszertünk tetejére.

tropusi kokuszkrem

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 100 g nádcukor
  • 1 l kókusztej (vagy rizstej)
  • 0,2 l kókusztejszín (vagy rizstejszín)
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • kockára vágott gyümölcs: ananász, mangó, papaya, kiwi
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A tejet és a tejszín felét egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és főzni kezdjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a zabkorpát, majd az étkezési keményítőt is. Felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg krémes állagot kapunk.  Enyhén lehűtjük. A tejszín maradékát laza mozdulatokkal hozzákeverjük a főzött krémünkhöz. Üvegpoharakba vagy üvegtálkákba kanalazzuk, majd a közben kockákra vágott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét. Tálalásig  hűtőszekrénybe tesszük, úgy szervírozzuk.

Csukjátok be a szemeteket és majszoljátok kanalanként ezt a finomságot. Olyan lesz, mintha épp egy hűs tengerparton ücsörögnétek, valahol messze a hétköznapoktól. Kipróbáljátok?