Fel

Cukrászdába járni jó. Akárhogy is finom, ami otthon készül, a cukrászsüti az valami más. Pláne, ha igazán finom és különleges. Nyilván...

Piskótát sütni mindenki tud. Állítólag. Mondják azok, akiknek még sosem sikerült betonkeményre sütniük a tésztájukat. Pedig tényleg nem...

Szeretitek a sütiket? No és a különleges cukrászdákat? Akkor most eláruljuk nektek, hogy melyek lettek hazánk legjobb cukrászdái! Magyarország...

A piros szinte kötelező ilyenkor. A Valentin-nap miatt mindenképp, de nézzünk mélyen magunkba, nem esik jól a szemünknek már ilyenkor tél végefelé...

Ma már az egyik legelterjedtebb gyümölcs a világon a kivi, amelyet 40-50 évvel ezelőtt még igazából alig ismertek az emberek. Korábban Európában...

Ha már a forróság trópusi méreteket ölt, vagy éppen ellenkezőleg, fagyoskodunk, de lélekben a trópusokra vágyódnánk, pompás édességet dobhatunk...

Itt a hétvége, itt az anyák napja. És itt az eperszezon. A legjobb alkalom, hogy valami könnyű és könnyen elkészíthető, no de igazán látványos...

Az almás sütiknél még kevés jobb dolgot találtak fel, legalábbis ha édességekre gondolunk. De persze hiába kalóriaszegény és rendkívül egészséges...

Amikor édességre vágyunk, bizony nem mindig a nehéz, csokoládés, vagy vajkrémes sütik lebegnek a szemünk előtt. Jó lenne valami édes, de kelljen...

Bizony nyáron is előfordul, hogy néha elepedünk egy kis édességért, és nem sok minden van otthon. Az alábbi hozzávalókból viszonylag gyorsan...

A szusi, a közkedvelt japán fogás igencsak diétás. Most viszont a jellegzetes formában egy különleges desszertet készíthetünk el, amelyhez igazából...

Amikor eljön az édesség utáni menthetetlen vágy, akkor nincs mese, szükség van egy kis csokoládéra. Tél van, és bár kétségtelenül hosszabbodnak...

A tél ugyan itt van, de a havazás nem nagyon akar megérkezni. Vagy legalábbis olyan hó, amely hófehér tájat varázsolna elénk, nem akadt mindenhol...

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer...

A sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről...

Szerintünk ez az egyik dolog, ami miatt leginkább érdemes a tavaszt várni. Mert persze, ma már bármikor, bármelyik évszakban lehet, ha nem is akármennyiért,...

Lassan ugyan elérkezik az idő, amikor friss idénygyümölcsök sora csalogat bennünket a piacon, és akkor talán hajlamosak leszünk megfeledkezni...

Könnyű desszert után áhítozva kevés munkával készíthetünk igazán “villantós” desszertet is. Nem is kell nagyon messzire kikacsintani,...