">

Add át! Segíteni jó!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
reka_hopelyhesMama, mit jelent az, hogy intézetes? Hangzott el a kérdés a napokban Rebekától. Egy jótékonysági fotózáson voltunk. Brózik Klári a program szervezője kért fel Rebekástól, hogy álljunk az ügy mellé. Megkérdeztem a kislányomat, mi a véleménye egy közös fotózásról, amivel kisgyerekeknek segíthetünk. Azt mondta, mehet. Ennél többet nem meséltem neki. Nem is tudom miért. Talán féltem attól, hogy ha találkozik az „intézetes” gyerekekkel, nem tudja majd megállni, amilyen cserfes, és nekiáll faggatózni a gyerekek előtt, vagy a gyerekektől. Ami még rosszabb, gondoltam én. Megérkeztünk hát. Rebus ki sem bújt a szoknyám alól. Hosszú időn át méricskélte a gyerekeket, akik persze nagyon élvezték a körülöttük lévő felhajtást. Habos-babos ruhák, csillogóra pucolt, megörökölt lakkcipők. Egy kis rúzs, egy kis hajbodorítás. Mindez nekik, és értük. Lassacskán Rebeka is feloldódott, a gyerekek örömmel befogadták, és mint utóbb kiderült, alaposan megvitatták az ő kis életüket. Elmesélték a gyerekemnek, hogy ők intézetben élnek együtt. De apa és anya nélkül. És tudjátok mi volt a legfurcsább? Miután tisztáztunk Rebekával egy-két fogalmat, nem sajnálatot váltott ki belőle a tény, hogy ezek a gyerekek másképpen, hátrányokkal indulnak az életben. A gyerekek ennél sokkal ösztönösebbek. Praktikusan átgondolta, hogy mit tehet ő. Rám nézett és azt mondta: Mama, karácsonykor elmegyünk hozzájuk, az intézetbe? Ott van nagy játszótér. És nagyon sok ajándékot kell vinnünk!

IMG_3417

Itt most éppen azért találkoztunk, hogy bemutassuk ezeket a különleges ruhákat. A KOKA Fashion összeállított kollekcióit árverésre bocsájtja az Add Át! program támogatása céljából. Az alábbi oldalon található kollekciók árbevételéből a divatcég sok-sok fellépő- és alkalmiruhát készít gyermekek részére. Az elkészült ruhácskák felkerülnek az Add át! program weboldalára. A ruhákra tehetséges gyermekek pályázhatnak, így ha a jövőben fellépésekre mennek, már az új ruhácskájukban tündökölhetnek a színpadon. Amennyiben Ti is szívesen támogatnátok a programot, kérjük, hogy licitáljatok az alábbi kollekciókra! A segítségnek persze sok egyéb módja lehet. De a legjobb, ha úgy érkezik, hogy igazán hasznos legyen. Brózik Klárinak nagy rutinja van ebben. Őt kértem meg, hogy meséljen nektek az Add át programról. Klári! Te jössz!

IMG_3300

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy itt az Anyakanyar oldalán is hírt adhatunk erről a szívemnek oly kedves kezdeményezésről.

Az Add Át! program azokhoz szól, akik szívesen felajánlanák megunt vagy használaton kívüli eszközeiket az olyan nehéz sorsú tehetséges gyermekek részére, akiknek szülei nem tudják biztosítani a tehetséggondozáshoz szükséges tárgyi feltételeket. A felhívás az alábbiak szerint szól:

A Te álmaid már valóra váltak? Most itt az idő, hogy Te is segítsd mások álmát valóra váltani.Biztosan a Te padlásodon vagy pincéden is ott porosodik a megunt gitárod, dobfelszerelésed, szintetizátorod, sportfelszerelésed, biciklid, készségfejlesztő játékod, számítógéped vagy könyveid. Vannak olyan nehéz sorsú gyermekek, akiknek éppen a megunt tárgyaid nyújthatnak segítséget ahhoz, hogy ők is sikeres és tehetséges emberekké válhassanak.

banner2

A felajánlások a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete és a ColorPlay Csapata közvetítésével célirányosan jut el azokhoz a tehetséges gyermekekhez és fiatalokhoz, ahol a felajánlott eszköz a legnagyobb hatékonysággal nyújthat segítséget.

A felajánlott tárgyak beküldött fotója és leírása felkerül weboldaunkra (addatprogram.hu), amire tehetséges fiatalok pályázhatnak. A tárgyak feltöltésének idejétől számítva 15 naptári nap áll rendelkezésre a pályázóknak arra, hogy beküldhessék pályázati anyagukat.

Karácsony közeledik és olyan sok mindenkinek lehet segíteni, de kérjük, hogy ha megtetszett ez a kezdeményezés, adjátok tovább ti is hírét az Add át! Programnak!  Köszönjük szépen előre is!

Réka és Klári