Édességet enni jó. Házilag készültet pedig pláne. Néha akkor is, amikor sütni nem állnánk neki, mert kánikula van, és ráadásul meg is spórolnánk a lisztet, akár diéta okán, akár azért, mert csak valami könnyed dologra vágyunk. A joghurtot sokan csak úgy magában szeretik, pedig megbolondítva igazán könnyű belőle egy pompás desszertet készíteni, amellyel akár vendégek előtt is villanthatunk. És igazán egészséges, hiszen a joghurt, minden joghurt kitűnő protein, kalcium és vitaminforrás. Kevés kalóriát tartalmaz, segíti a szervezetet a méregtelenítésben és egyensúlyban tartja a bélflórát. Ezen kívül pedig erősíti az immunrendszerünket és csökkenti a vér koleszterinszintjét. Az áfonya, pedig mint kitűnő antioxidáns csodálatos színével meg fogja koronázni ezt az édességet, amelyet tényleg gyerekjáték elkészíteni.
- 1000 g natúr joghurt
- 300 ml tejszín
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 2 csomag zselatin
- 250 g áfonya
- áfonyadzsem
A lapzselatint beáztatjuk. Közben a natúr joghurtot a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük. A kinyomkodott zselatint néhány kanál joghurttal elkeverünk, majd a többihez adjuk és hűtőbe tesszük. Közben felverjük a tejszínt is, és hozzákeverjük a már dermedőfélben lévő joghurthoz. A masszát egy folpackkal kibélelt sütőtepsibe tesszük, és egyenletesen elsimítjuk. Megint visszatesszük a hűtőbe, majd mikor már megdermedt, a tetejét megkenjük áfonyadzsemmel és megszórjuk gazdagon friss áfonyával. Hűtjük tovább. Fogyasztás előtt a folpackkal együtt kiemeljük a desszertet és egy szögletes tálra tesszük. Vízbe mártott éles késsel kockákra szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!