">

Anyaközlöny

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Tudjátok, hogy mindig nagyon örülünk, amikor olyan vagány anyukákat mutathatunk be nektek, akik álmodnak valamit, és azt utána lelkesen valóra is váltják. Amikor először hallottunk róluk, akkor azonnal tudtuk, hogy nektek is be kell mutatnunk ezt a dolgot, melynek neve nemes egyszerűséggel Anyaközlöny. De nézzük csak, mi is az Anyaközlöny?

Két jogászanyuka – Nóra és Viola – hosszú ideje dédelgetett álma, amely két hónappal ezelőtt valósággá vált.

nora es viola _ anyakozlony

Céljuk egy olyan közösség létrehozása volt, ahol az anyák kérdéseikre, problémáikra szakmailag megalapozott, ugyanakkor mégis közérthető választ kapnak. Egy olyan oldal megalkotására vállalkoztak, amely az átlagember számára sokszor homályos és érthetetlen jogszabályokat „lefordítja”, ezzel is segítve a kismamákat, a kis- és nagyobb gyerekes anyukákat abban, hogy a mindennapok során felmerülő feladatokkal bátrabban és tudatosabban nézhessenek szembe.

A két szerzőt nem csupán ez a közösség, hanem több mint tizenhat éve tartó barátság is összeköti, amely a jogi egyetem megkezdése óta töretlen. Bár más településen, több száz kilométerre élnek egymástól, az internetnek hála napi szinten tartják a kapcsolatot ma is. Sőt, a személyes találkozásokra, közös nyaralásokra is szakítanak időt.

Az Anyaközlöny elindítása is egy ilyen alkalomhoz köthető. Bár Nóra, az ötletgazda már évekkel ezelőtt felvetette a honlap elindításának gondolatát, a tettek mezejére tavaly ősszel, egy hosszú beszélgetést követően léptek. El is indult a tervezgetés. A témaválasztás és a célközönség meghatározása nem is volt kérdés. Mivel mindketten gyakorló édesanyák, – Nóra gyermeke másfél, Viola kisfiai három illetve négy és fél évesek – egyértelmű volt, hogy tanácsaikat kismamáknak, anyukáknak szánják. A névválasztást ugyanakkor már sok-sok ötletelés előzte meg, míg végre rátaláltak az „igazira”. Olyan címet szeretettek volna adni az oldalnak, amely egyedi, szokatlan, ugyanakkor egy szóban kifejezésre juttatja mindazt, amit az oldal jelent. Így lett a honlap neve Anyaközlöny, a szlogen pedig – mintegy kiegészítve azt – joggal bízhatsz bennünk!

we can help you _

A technikai megvalósítás terén már könnyebb dolga volt a csapatnak, ugyanis a weboldalt Viola informatikus férje készítette, maximálisan figyelembe véve kívánságaikat és elképzeléseiket.

A honlapra – februári indulása óta – számos cikk került fel a legkülönfélébb témákban. Foglalkoztak a szülő nők és az újszülöttek jogaival, a kórházi betegellátással, a várandós nők munkaügyi helyzetével, de cikkeikben kitértek a biztonságos játékok, autós gyermekülések, bababarát szálláshelyek kiválasztásának szempontjaira éppúgy, mint a háztartási hulladék környezettudatos kezelésére vagy az internetes vásárlásra. A témákat saját életük eseményei mellett barátaik, ismerőseik javaslatai szolgáltatják, de olvasóikat is arra buzdítják, bátran osszák meg a szerzőkkel, miben lenne szükségük tanácsra.

anyakozlony 2

Egy anyának megannyi teendője van. Nincs ez másképp Nórával és Violával sem. Hol éjszaka, miután a gyerkőcök már elaludtak, hol pedig hajnalban, a reggeli ébresztő előtt írják cikkeiket. Ugyanakkor úgy érzik, megéri. Az írás a szenvedélyükké vált, különösen azért, mert általa segítséget nyújthatnak másoknak. Munkájuk hasznosságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a pozitív visszajelzések egyre szaporodó sokasága.

Ha kérdésetek van, nézzetek utána ti is bátran, katt ide: http://anyakozlony.hu/