">

Az orvosi rendelő, ahová visszavágysz
Furán hangzik, ugye? Pedig van ilyen. A belépés pillanatától, a kontrollvizsgálat végéig minden pillanat olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Itt mindenki kedves, udvarias, és igazából még izgulni se nagyon van módja a páciensnek, annyira megnyugtató és biztonságos a légkör.

Lassjol.hu – szóval láss jól! A honlapcím ígérete szerint ez a 2009-ben megnyitott Saint James Szemészeti Központ hitvallása, visszaadni, korrigálni a látás élményét mindazoknak, akik szemészeti ellátásra szorulnak. A Buda szívében található központ neve elsőre talán meglepő lehet, de a titok nyitja, hogy a Szemészeti Klinika a nemzetközi Saint James Kórház csoport tagja, amely számos országban nyúlt magas színvonalú orvosi szolgáltatást. Ez már nagyjából minőségbiztosításnak is megfelel, de természetesen valóban van ilyen tanúsítvány is.

A klinikán a legújabb szemészeti orvosi technológiákkal kerül sor lézeres látásjavításra, látásjavító lencse műtétekre, szürkehályog műtétekre. Ez elsőre nyilván ijesztően hangzik, hiszen a szemünk az mégiscsak az egyik legfontosabb érzékszervünk, de az a hangulat, az a folyamat, amelyet a Saint James-ben találhatunk, egészen biztosan mindenkit meggyőz.

Az egész folyamat általában egy érdeklődő telefonnal indul, ilyenkor már meggyőződhetünk róla, hogy kedves, türelmes recepciósok fogadják a hívásunkat és adnak felvilágosítást, illetve vizsgálati időpontot. Ha először inkább egy online alkalmassági tesztet töltenénk ki, azt is találunk a honlapon, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik korosztályba tartozunk, milyen szemészeti problémánk van, hányas szemüveget hordunk, távolra, közelre, van-e tompalátásunk. Adataink megadásánál még azzal a figyelmességgel is találkozhatunk, hogy mely napszakban szeretnénk visszahívást. Jelentkezni lehet konkrét céllal is, egy másik menüpontban, itt már eleve megjelölhetjük, hogy látásjavító műtét, szürkehályog műtét vagy száraz szem kezelés, az, amiben gondolkodunk. Ha mindez megvan, akkor nemsokára valóban megcsörren a telefon és egyeztetni lehet az első vizsgálati időpontot.

A helyszín barátságos, mégis elég nagy ahhoz, hogy ha nem vagyunk cseverészős hangulatban, akkor magunkba forduljunk, és elég közvetlen ahhoz, hogy hamar találjunk hasonló vizsgálatra, műtétre váró sorstársakat, ami megkönnyíti a várakozást. Várakozni egyébként alig kell, az időpontra érkezés itt nem csak üres frázis, hanem az érkezés után szinte rögtön szólítják a pácienst az első vizsgálatra. És igen. Mindenki mosolyog, elmagyarázza, hogy éppen mi fog történni, jelzi, ha most éppen valami egy picit kellemetlenebb is lehet, mint mondjuk a csepegtetéses pupillatágítás, de valahogy az egész ott töltött első másfél-két óra elröppen. Az első vizsgálat végén az asszisztens és az optometrista kollégák által felmért eredményeket a páciens jelenlétében a szemészorvos összegzi, itt egyeztetik a műtét részleteit, hogy milyen beavatkozásról van szó, mi szükséges ehhez. Innen már egy komoly mappával távozunk, amiben minden fontos információról szó esik, a műthetőség feltételeiről, a műtét lefolyásáról és természetesen esetleges, minimálisan előforduló műtéti kockázatáról is.

A műtét napján sem kell kisbőrönddel érkezni, a Saint James minden beavatkozása ambuláns műtét, nem kell többet a helyszínen tölteni 3 óránál. Egy rövid vizsgálat után jön az előkészítés, majd nemsokára az emeleti műtőkhöz kísérik a pácienseket. Az érzéstelenítés szemcseppel történik, amíg ez hat, addig nyugodtan pihen az ember. Maga a műtét alig több mint negyedóra, és természetesen utána sem engedik el a frissen műtött beteg kezét, hanem kis pihenés után az asszisztensek kísérik le a lépcsőn. Minden fontos információ ismét elhangzik, majd a távozáskor a másnapi, később pedig a 6 hét múlva esedékes kontroll időpontjáról is megállapodnak. Ahol természetesen ugyanerre a kedves, profi, minden részletre és mindenki sajátosságaira odafigyelő udvarias bánásmódra számíthatunk.

Egy orvosi rendelő, ahová szinte visszavágyódunk. Mert nyugalom van, árad a biztonság érzete, tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk, leszünk. A személyzet tapasztalata, az orvosok empatikus embersége, magas színvonalú szakmai tudása, a legújabb szemészeti orvosi technológiákkal együtt garancia arra, hogy a szemészeti beavatkozás jó élmény legyen. Fiatalabbaknak, idősebbeknek egyaránt. Nem véletlenül szerepel a rendelő falán vagy éppen a honlapon olvasható vélemények között annyiszor, amit a távozó páciensek is oly gyakran mondanak: „Csak tudnám, miért vártam ezzel ennyi ideig! Bár hamarabb rászántam volna magam!”

Bejelentkezés, időpontkérés: https://www.lassjol.hu/kapcsolat/