">

Azt hiszed, már mindent tudsz a vasalásról?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Azt hiszed, már mindent tudsz a vasalásról? Gondolnád, hogy egy vasalódeszka is meg tudja könnyíteni az életed?

Bevalljuk, szkeptikusan álltunk hozzá. Mi is a háziasszonyok azon táborát erősítjük, akik azt gondolják, hogy kár a dolgokat túlbonyolítani. A vasalódeszka sem más, csak egy vasalódeszka. Ha nem dől el, és állítható a magassága, az már szinte elég is a boldogsághoz, betöltötte funkcióját, kár ezen tovább agyalni. A mi régi vasalódeszkánk azonban most megadta magát. Illeget-billeget, a huzat rajta egyre siralmasabb állapotban volt, és soha nem sikerült úgy a végére elhelyezni a vasalót, hogy az ne essen le… Elérkezett az idő, vasalódeszkát kellett vásárolni. És akkor jött a felismerés, a világ sokat változott, és a vasalódeszkákat is utolérte az innováció.

Megakadt a szemünk a Leifheit AirBoard PREMIUM M Plus, és XL Ergo Vasalódeszkákon, és igen, kár lenne tagadni, először csak nevettünk egy jót már az elnevezésen is. Mi ekkor még tényleg azt képzeltük, hogy ez csak egy vasalódeszka, nem a NASA egyik fejlesztése, és nem valami tudományos-fantasztikus termék. A marketingesek már megint túlzásba estek az elnevezésnél. Aztán elkezdtük olvasni előnyeit, és elszégyelltük magunkat. Megkövetjük a vasalódeszkák termékfejlesztőit, és köszönjük nekik, hogy azokat az álmainkat is valóra váltják, melyekről azt sem tudjuk, hogy léteznek.

Tudod mi az a termo-reflect technológia?

Sok jó lehet egy vasalódeszkában, de szerintünk ez a legjobb! Azt képzeled, hogy a vasalódeszka csak arra szolgál, hogy ráfektesd szépen a ruhát. Igaz? Ez már a múlt. Ennek a technológiának köszönhetően ugyanis a vasalási idő egyharmadával megtakarítható, miután a vasalódeszka speciális kiképzésének és huzatának köszönhetően a vasaló gőze és hője visszatükröződik, nem pedig távozik a vasalófelületen keresztül. Ez egy kétoldalas vasalást tesz lehetővé. A ruhaneműt felülről te vasalod, miközben a vasalódeszka alulról látja el ugyanezt a feladatot. Időt spórolsz, és a ruhanemű láthatóan simább lesz.

Milyen szempontokat érdemes még figyelembe venned?

Ahány ház, annyi szokás. Ahány háztartás, annyi családtag. Ahány háziasszony, annyi elvárás. A mi mindennapjaink biztosan mások, mint a tieitek. Nem vagyunk egyformák, de talán segítség, ha összeírjuk, mire jutottunk:

  • Utáltuk, hogy a vasalódeszka nehéz volt. Mert nálunk nincs arra külön helyiség, hogy elöl hagyjuk, de azért hetente egyszer legalább elővesszük, és ha egy kicsit könnyebb a súlya, akkor könnyebben megoldható ez is. A Leifheit vasalódeszkák több méretben kaphatók, sőt speciális műanyagból készülnek, nem egy hagyományos fém vasalódeszkáról van szó. Ezért aztán tényleg meglepett minket, hogy milyen könnyűek!
  • A vasalható felület nagysága akár 140 cm * 38 cm. Ez már óriási! Szépen fekszik ki rá minden. A vasalódeszka végén, ahogy egyébként minden vasalódeszkánál, van egy lekerekített rész. Nem mindegy az íve! Itt tökéletes! Minden ing és ruha válla tökéletesen vasalható.
  • Hova teszitek le a vasalót miközben vasaltok vele? Itt egy mobil talp gondoskodik arról, hogy ezt te döntsd el. Csíptesd oda, ahova neked esik kézre!
  • Számít-e az, hogy a vasalódeszka lába milyen? Erre eddig nem is gondoltál, ugye? Pedig nem mindegy, hogy stabilan áll-e, ill. hogy ha esetleg le akarnál ülni mellé, mert nem szeretsz állva vasalni, akkor tud-e egyáltalán helye lenni a lábadnak. Az a jó hírünk, hogy ezeknek a vasalódeszkáknak formatervezői erre is gondoltak. Köszönjük nekik.
  • Eddig útban volt a vasaló vezetéke? Ezután nem lesz. Válaszd azt a változatot, mely kábeltartó megoldással készült!

Drágább-e?

Igen. Tényleg drágább, de nem a megfizethetetlen kategória. Többet, jóval többet tud egy hagyományos vasalódeszkánál, ahhoz képest pedig nem kerül többe. 5 év garanciát adnak rá, ami egészen hosszú idő. Ha visszaosztod, hogy az 5 év alatt hányszor fogod elővenni és hányszor fogsz örülni annak, hogy könnyebb vele vasalni, akkor minden forintot megért. Mi ezért döntöttünk úgy, hogy megrendeljük egy webshopból. Ha téged is meggyőztünk, keress rá, hogy hol kapható, vagy nézd meg az alábbi üzletekben: Metro, KIKA, Mömax, Praktiker, Tesco.