">

Bababarát üdülés

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A múlt héten pihentünk. Családostul, ami nem kis dolog, mert ugye még két kisebb forma gyerekünk van. Szemünk előtt lebegett az is, hogy ez lehetne rémálom, gyerekkel, babával utazni mindig egy külön kihívás, de egy olyan helyre sikerült eljutnunk, amiről én előzetesen csak annyit mondok nektek, olyan, mintha egy gondos anyuka tervezte volna a gyerekeinek. Aztán persze amikor ott voltam, kiderült, hogy valójában egy gondos apuka találta ki magát a koncepciót. Neki is van számtalan gyereke, így nem csoda, hogy az egészet úgy tudta kialakítani, hogy minden gyerekes család jól érezhesse magát üdülés közben. Folyamatosan fejlesztik a helyet. Alíz csodaországában jártunk, és ez nem túlzás.

Én azt vettem észre, hogy ha a gyerekeim boldogok, kiegyensúlyozottak, harmonikusak, akkor én is az vagyok. Ha fáradtak is, de nagyjából adott minden, ki tudom elégíteni minden igényüket, meg tudom úszni, hogy hisztisek legyenek. Ezért igyekeztem eddig is úgy alakítani az utazásainkat, hogy a gyerekek igényeit tartsuk szem előtt. Logisztika és előrelátás kérdése az egész. És ezt nem kell magyaráznom azoknak, akik már üdültek gyerekkel. WC-szűkítő és porszívó az orrszíváshoz, kád és bili. Soroljam? Ti is mindennel megpakolva indultok el, ugye?

Azt tudtam, hogy most egy olyan helyre megyünk (és akkor most már el is árulom, hol voltunk, ez a Kolping Hotel), ahol minden van, ezért nekem egy csomó dolgot nem kell bepakolnom. Ez óriási segítség volt. Így például nem vittük a fent említett tárgyakat, de nem vittünk még babakocsit sem. Ami nálunk szokott lenni, és természetesen sohasem maradhat ki a csomagból, az a gyerekek kedvenc játéka, Attilánál ez most éppen cápa, Annánál pedig Süsü, illetve az egészségünkkel kapcsolatos csomag, ami elengedhetetlen. Ebben van mindig lázcsillapító és fejfájáscsillapító, lázmérő, valami köhögés ellen, orrfolyás, fülfájás, vagy fogfájás ellen. Kalcium ampullát mindig tartunk magunknál. Most ugyebár éppen tél van, ilyenkor persze eleve nagyobb a pakk, szóval külön örültem, hogy a sok-sok egyéb tárgyat otthon hagyhatom.

Egy csoda helyre érkeztünk. Egy nagyobb területen elhelyezkedő hotelt képzeljetek el, ahol tényleg minden a gyerekekről szól, így nem csoda, hogy egész pici babával is láttam szülőket üdülni. Voltatok már olyan helyen, ahol van szállodai óvoda, vagy babysitter? Ahol a gyerekeknek tartanak úszásoktatást és angol órát? Mert ez egy ilyen hely. Ahol, amikor a medencék mellett vagytok, esetleg messzebb a szobátoktól, akkor sem gond, ha bágyadt lesz a babátok, mert vannak kiságyak, ahova le tudjátok őket fektetni, anélkül, hogy vissza kéne emiatt mennetek a szobába, és ott vigyázni rájuk, miközben ti is pihennétek esetleg a spa részben. Engem már nem érint, de az is nagyon szimpatikus volt, hogy minden térben van egy szoptatós, ringatós szék, így nagyon könnyen lehet szoptatni, altatni a piciket.

Már maguknak a különböző helyeknek a megközelítése is egy kaland. Van olyan rész, aminek autózás a tematikája, itt a falra autók és benzinkút van festve. Anna egyik kedvenc tere gyökerek között vezető út volt. Itt katicák és bogarak lepték el a falat, de képzeljétek, hogy volt olyan rész, hogy fel tudtuk hozni a katicát, illetve a fakopáncs is ki tudott bújni a fák közül, ha meghúztunk egy kötelet.

A szálloda fő attrakciója Bobó, aki egy nagyon aranyos figura. Reggel 11-kor lehet vele találkozni az óvodában, és este 7-kor a vacsoránál. Annának az egész napja arról szólt, hogy mikor láthatja Bobót, mikor találkozhat már vele.

Szívből ajánlom nektek ezt a szállodát. Minden sarok egy játékot rejt, minden a gyerekekért van, az ebédlőben praktikus helyen elhelyezett kézfertőtlenítő, és még hosszan írhatnám az egyéb csodákat. Ti is éreztétek már azt, hogy kellemetlen tud lenni, ha a gyereketek szaladgál, sír, nyafog, futkározik, ezzel esetleg másokat zavar? Na ez itt garantáltan másként lesz. Rosszalló pillantásnak nyoma sincs. Csak boldog és kiegyensúlyozott gyerekeket láttam mindenhol, boldog és kiegyensúlyozott szülőkkel.

Ha tehetitek, próbáljátok ti is ki egyszer, hogy milyen. Az összes többi babás utazáshoz pedig tényleg csak azt tudom jótanácsként mondani, logisztika és előrelátás, és a legfontosabb, hogy a gyerekeitek boldogok legyenek, mert akkor ti is azok lesztek.

Puszi: Gabi