">

Balettélmény

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
rekafeher2Most számoltam ki, hogy már tíz éve pilatesezem. Viszonylagos rendszerességgel. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy amikor sikerül beesnem a stúdióba, akkor nagy elánnal nekilátok egy jó kis órának. Mindent összevetve és az egész évet nézve, kb. kéthetente egyszer jutok el. Kénytelen vagyok őszintének lenni, legalább magamhoz. Ennél több nem fér bele.  Viszont mivel vannak időszakok, amikor egésze intenzíven tudom formálni a testemet a pilatessel, így a kevésbé intenzívebb időszakok elegendőek arra, hogy karban tartsam a testem. Szóval leginkább a lelkemnek hiányzik a rendszeresebb edzés.

Azt hiszem ez a legfontosabb a hatékony sportolásban. Hogy ne a test gyötrelme legyen, hanem a lélek és a test egységének segítése. Én ezt a pilatesben találtam meg. És nem is nagyon szeretnék másfelé kacsingatni. De egyszer-egyszer azért elcsábulok. Mint most. És kipróbálok valami egészen új élményt. És kicsit sincs lelkiismeret furdalásom a csalfaságom miatt, hiszen a csábítóm ez esetben éppen a pilates edzőm, Bokor Zsuzsa, aki balettművészként szerzett tudását a pilates-oktatói módszerekkel ötvözve valami egészen újat talált ki.

balettelmeny

A Balettélmény egy speciális táncóra. Egy kicsit izgultam, amikor Zsuzsi arra kért, hogy próbáljam ki, hiszen körülbelül húsz évvel ezelőtt balettoztam utoljára, meglehetősen amatőr szinten, de nagyon vágytam rá, látva a kislányom szárnybontogatásait Aleszja Popova óráin, hogy én is átérezhessem a balettóra szépségét, a táncmozdulatok harmóniáját, nőiességét. És képzeljétek, kiderült, hogy mindez nem kor és alkat kérdése! A kurzus öt órából áll, ezt öt héten át, adott napon, adott időpontban tartják az oktatók. Mivel a hattyú témájában egy koreográfiát is megtanítanak, így az órák egymásra épülnek. A maximális figyelmet és családias légkört a maximum 6 fős csoportok garantálják. A pilates alapú bemelegítés után a csodás zene és a koncentráció hatására pedig már az a legutolsó kis halvány kétely, miszerint mi keresnivalóm van nekem egy balettórán, elszáll. Hattyú-szárnybontogatásaimat itt, ezen az oldalon megnézhetitek. Íme, egy kis ízelítő:

Valószínűleg már nem leszek a balettművészet tündöklő csillaga, de az élmény lehet az enyém. Ugye?

Puszi: Réka