">

Boruljunk virágba!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabi reka csikosA szemünknek se nagyon akarunk hinni. Elképesztő sebességgel zúdul ránk a tavasz ígérete, miközben igazából tényleg nem is volt tél. Ha emlékszünk még az előző év hóviharos márciusára, akkor idén valóban alaposan el vagyunk kényeztetve. Nem is csoda, hogy nem csupán rólunk kerül le a nagykabát, meg a csizma, még ha óvatos duhajok vagyunk is, de a természet is döbbenetes tempójú újraéledést, újjászületést produkál. Kidugták a fejüket az első hóvirágok, ibolyák, százszorszépek, rügyeznek a fák és a hagymás, gumós tavaszi virágok is elég sokatmondóan kacsintgatnak ránk: mindjárt tavasz!

Mostanában nem álltunk rosszul virágokkal sem: épp hogy elhervadtak a Valentin-napi csokrok, máris itt volt a nőnap, de nyugodt szívvel állíthatjuk,  hogy virágból sohasem elég! Hogy a pénztárcánkat és a családi költségvetést azért ne borítsa fel teljesen a megszállott virágmániánk, azt ajánljuk, fabrikáljatok ti is papírvirág-koszorút! Amíg készül, addig is együtt lehet a család, kinek-kinek testreszabott részfeladatot találva. Ha valaki szívesebben fabrikál egyedül, akkor legalább lesz idő a gondolatokba mélyedni picit, és átgondolni, milyen terveitek vannak tavaszra, neadjisten már a nyárra. Ami kell ehhez az alkotáshoz, az valószínűleg megtalálható otthon, legfeljebb a koszorú-alapot kell előre beszerezni. Álljunk hát neki!

Kell hozzá:papirvirag hozzavalok

  • élénk színű színes papírok
  • hungarocell koszorú
  • olló (sima és cikk-cakk)
  • gombostű
  • öntapadós strasszok
  • textildarabok
  • színben harmonizáló szalag

Így készül:

Egy alapszínű papírból csíkot vágunk, a hungarocell koszorút ezzel körbetekerjük. Persze kezdhetjük úgy is, hogy nekirontunk a papírvirágok gyártásának. Itt többféle irány lehetséges: ki milyen virágot tud, vagy mihez vonzódik, valószínűleg aszerint kezd az alakításhoz. A színes papírtekercsből mindenesetre levágunk egy 4-5 cm-es csíkot, és ezzel haladunk tovább. Bevagdossuk tetszés szerint, attól függően, hogy milyen szirmokat szeretnénk készíteni. Mi most nárciszt és margarétát próbáltunk meg kreálni, persze lehet, hogy csak nekünk lett felismerhető… A nárciszhoz háromszög alakú szirmokat vágtunk, a margarétához klasszikus formájú, kicsit hosszúkás kúpszirmokat. Gombostűvel rögzítjük a közepébe pedig mehet egy öntapadós strasszdísz. A gombostűk segítségével sorban feltűzzük őket  a koszorúra. Zöld színű maradék textilekből leveleket vagdosunk, sodrunk, hajtogatunk, ezeket is a koszorúra erősítjük. Szalaggal átkötjük, akasztót készítünk, és mehet ablakra, ajtóra, falra, tetszőleges helyre, varázsoljon egy kis tavaszt!

PicsArt_1394400683714

Ez csak egy variáció virágdíszre, de még nagyon sok ihletet kaptunk, szóval lehet, hogy tavasszal még időről időre jelentkezünk különböző virágbaborulós ötletekkel! Örömteli fabrikálást nektek is!

Puszi: Réka és Gabi