">

Narancskoszorú

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
sargafekete1Ha a karácsony illatát jellemezni kéne, akkor először egészen biztosan a fenyőillat jut eszünkbe. Talán még akkor is, ha engedve a környezetvédelmi és kényelmi szempontoknak most már sokan inkább a műfenyőre voksolnak. Azért némi fenyőgallyakat mindenki igyekszik becsempészni a lakásba, legalábbis mi így tapasztaltuk. A mézeskalácsillat a következő, ami igazából méz, fahéj és szegfűszeg keveréke. és valószínűleg ide sorolhatjuk a narancsot is. Azt az apró dekorációs tippet egészen biztosan ti is ismeritek és alkalmazzátok is, amikor egy-egy egész narancsba szegfűszegeket szúrunk, és ezt tesszük ablak mellé, asztal közepére, ezzel dekorálunk. No, mi most a narancsból kiindulva egy másféle illatos és vidám dekorációra gondoltunk, így készült el a narancskoszorú, amelyet ti is könnyedén megvalósíthattok.

Kell hozzá:narancsok

  • 1 mohával bevont vagy szalmakoszorú
  • 1 vagy 2 szem narancs
  • apró fejű gombostűk
  • kés
  • narancssárga gyertya
  • 2-3 fahéjrúd
  • színben harmonizáló selyemszalag

Így készül:

A narancsokat éles késsel egészen vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapíron egy tepsibe tesszük, és ezt a fűtőtestre, kályha közelébe, mindenképpen meleg helyre tesszük kiszáradni. Néhány óra után nézzük meg, hogy ne legyen túl száraz, mert akkor már nem lehet hajlítani, formázni, de azért már ne legyen, nedvességtartalma sem. Nálunk úgy történt, hogy este néhány órát melegedett, éjszakára levettük, ekkor tovább szikkadt, de már normál hőmérsékleten, majd reggel kezdtük elkészíteni a koszorút. Ami nem boszorkányság. Fogjuk a mohával bevont koszorút, és egyenletesen beborítjuk a narancskarikákkal úgy, hogy gombostűkkel rögzítjük őket. Ha készen vagyunk, néhány fahéjrudat egy selyemszalaggal dekoráljuk az elejét a koszorúnak. Keresünk egy színben hozzápasszoló tálcát és ráhelyezzük, a közepébe pedig mehet egy élénk, narancsszín gyertya. És már kész is!

narancs koszoru

A narancs, mint szimbólum, az egészséget, a harmóniát és a termékenységet jelképezi, Kínában pedig a sikert és a boldogságot tulajdonítják neki. A narancs felébreszti a kreativitást, jókedvre derít, frissít és ellazít egyszerre és stresszoldó hatással is bír. Kell még több érv? Vegyünk egy kiló narancsot, készítsünk egy koszorút, a többit pedig majszoljuk el a jól végzett munka után!

Puszi: Réka és Gabi