Gyenge immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is. Március eleje óta mindennapjaink...
Míg az arab világban a datolya pálmáját az élet fájának nevezik, nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott...
Nyár. Színek, ízek, hangulatok, emlékek. Ha nyár, akkor gyümölcs. Frissen vagy palackba zárva. Ha gyümölcs, akkor Sió, Magyarország meghatározó...
Ma már az egyik legelterjedtebb gyümölcs a világon a kivi, amelyet 40-50 évvel ezelőtt még igazából alig ismertek az emberek. Korábban Európában...
Boldogasszony csipkéje: ezen a gyönyörű néven is szokás népiesen említeni a málnát, amelyről kevesen tudják, hogy igazából a rózsafélék...
Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy...
Ha már a forróság trópusi méreteket ölt, vagy éppen ellenkezőleg, fagyoskodunk, de lélekben a trópusokra vágyódnánk, pompás édességet dobhatunk...
Bár a szakértők azt jósolják, hogy az igazi tavaszra egészen a hónap végéig kell várnunk, a konyhában és az életmódunkban már bátran átállhatunk...
Nem tudjuk, hogy ti hogy vagytok vele, de nálunk a február az a hónap, amikor már úgy érezzük, a tél tényleg KO-val győzött. Túl régóta van...
Tudjátok rólam, hogy nagy híve vagyok az egészséges életmódnak. A legtöbb tanácsot természetesen férjemtől, Attilától kapom, de nyitott vagyok...
Ilyenkor nyáron gyakran előfordul, hogy már reggel olyan meleg van, hogy nem igazán kívánunk semmi szilárd ételt. Egyébként is nagyon sokan...
Bizony nyáron is előfordul, hogy néha elepedünk egy kis édességért, és nem sok minden van otthon. Az alábbi hozzávalókból viszonylag gyorsan...
„Homok aranya”. Narancssárga, apró bogyók egy lombhullató cserjéről, avagy fáról. Őshonos, védett növény, amely homoktalajon él, így...
Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen… Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a...
Vannak sütik, amelyek a nevük miatt olyan misztikusan hangzanak. Ezek többnyire azok az elnevezések, amelyeket valahonnan külföldről szerzünk,...
Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat...
Meg bizony. Azaz mondhatnánk úgy is, meggy bizony! Bizony, hogy meggy! Sokan nem szeretik magában ezt a mélybordó, zamatos gyümölcsöt pikáns,...
Sokan még mindig csak félve nézegetik a zöldségespultokon ezt a tojásdad sötétzöld valamit, aztán mégis inkább visszateszik. Pedig az avokádót...