">

Turbózd fel magad februárban!
gabi reka csikosNem tudjuk, hogy ti hogy vagytok vele, de nálunk a február az a hónap, amikor már úgy érezzük, a tél tényleg KO-val győzött. Túl régóta van már hideg, túl sokszor csúsztunk meg a jeges járdán és túl sokszor kellett lemondanunk kinti programot a cudar időjárás miatt. Testmozgásunk biztosítva van ugyan, hiszen ha 100 réteget nem adunk fel és le a gyerkőcökre napjában 1000-szer, akkor egyszer sem, de a nagy télben hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját magunkról és arról, hogy ilyenkor bizony sokkal több vitaminra lenne szükségünk, hogy bírjuk a strapát. Nem beszélve a gyerekekről, akiknek szintén fel kell tölteni energiával és biztosítani kell számukra a napi vitaminadagot, ami a téli szezonban a szezonális gyümölcsök és zöldségek gyér választéka mellett nem egyszerű.

De valljuk, ilyenkor kell erőt vennünk magunkon és ilyenkor van az az időszak is, amikor érdemes nekifognunk a fogyókúrázásnak, hiszen a következő hónap már a tavaszt készíti elő, és ha nyáron toppon szeretnénk lenni, időt kell hagynunk magunknak az egészséges és fokozatos fogyókúrához is. Adott tehát egy kimerült, átfázott, a töltött káposzták hosszú távú fűtési mechanizmusát kihasználó anyuka, aki nem csak gyerekeinek, de saját magának is jót szeretne. Fel kell turbóznunk magunkat!

Vegyük sorra a teendőinket. Vitaminraktárok feltöltése. Turbózás vol. 1.0

Szedhetünk bármilyen étrendkiegészítőt vagy vitaminkapszulát, nincs jobb és hatásosabb annál, ha frissen vesszük a zöldség és gyümölcsféléket és azokat préseljük, vagy turmixoljuk össze. Minden rost és tápanyag bennük marad, arról nem is beszélve, hogy igen ízletesek. Remek szórakozás lehet a picivel kimenni a piacra és kiválogatni azokat a színes, szagos, formás alapanyagokat, amiből az aznapi vitaminturmix elkészül. Variálhatjuk ezeket tejjel, joghurttal és müzlivel is, egy gyors fokozatváltás és iható, éltető, energiadús tízórait vagy uzsonnát kerekíthetünk a családnak. Ha pedig ezeket a finomságokat inkább magunkkal vinnénk a játszótérre, esetleg a munkába, ha épp nem volt időnk reggelizni, akkor érdemes egy olyan háztartási gépben gondolkodni, ami azonnal menetkészre készíti a nekünk valót. Ilyen például a Russell Hobbs Aura Mix & Go Pro Turmix vagy az Explore Mix & Go Pro Turmix gép, melyeket egyszerűen csak meg kell tölteni, összekeverni a hozzávalókat benne, majd rácsavarni az ivókupakot és már vihetjük is magunkkal.

21350-56-Mix-&-Go-front

Nem kell a nagy, sok helyet foglaló társait használnunk, nem kell külön hordozható pohárba töltenünk és azonnal mosogatnunk utána, csak megnyomjuk a gombot, pattintjuk a kupakot és már tehetjük is bele a táskába. Ha pedig darálni szeretnénk az italunkhoz magvakat, akkor azt is azonnal megtehetjük, hiszen az Aura Mix & Go Pro Turmixhoz egy plusz daráló is jár.  Ha jobban vonzódunk a préseléshez, mint a turmixoláshoz, akkor bátran válogassunk össze néhány narancsot, citromot, grapefruitot és facsarjuk ki őket egy pohárba. Nem árt hozzá egy jó teljesítményű, könnyen mosható Classics Citrusprés sem, aminek van cserélhető facsarófeje, hogy a kisebb citromot és lime-ot is könnyedén, teljes egészében fel tudjuk használni. Ha nem szeretjük a nagyon savanyú kombinációkat, akkor öntsük a citrus keveréket szénsavmentes ásványvízbe és tegyünk hozzá egy kis mézet. Egész nap szürcsölgethetjük és töltekezhetünk vele.

Classic Juicer Pressing Orange

Ne feledkezzünk meg a teendőink nehezebbikéről, a fogyókúra beindításáról sem.

Turbózás vol. 2.0

Bárcsak olyan egyszerű lenne, mint citrust préselni…de csak azt értékeljük igazán, amiért meg is kell dolgoznunk – ezt egyébként ki mondta először? Tudnánk értékelni akkor is a fogyást, ha csak úgy megtörténne, minden erőfeszítés nélkül… -, úgyhogy félre a kesergéssel, és vágjunk bele! Ami nekünk ilyenkor beválik, az a saláta, minden mennyiségben. De tényleg minden mennyiségben. Jégsaláta, fejes saláta, vitaminsaláta, vegyes saláta. Mint a csokoládé. Mindegy milyen, szeretjük. Meghintjük pirított magokkal, paradicsommal, sajttal, és lehet rá bőven tonhalat, vagy grillezett zöldséget is tenni akár. De jöhetnek rá a gyümölcsök is, egy kis asztalt áfonya vagy narancs. Akkor szeretjük, ha gyorsan kész, nincs benne sok kalória, mégis laktató. A folyamat felgyorsításához pedig már számos olyan segédeszköz van a piacon, melyet érdemes beszerezni.

AURA SLICE AND GO 22281 INSET 2

Az abszolút kedvenc a Russell Hobbs Desire Salátakészítője, valamint a hozzá hasonló, de extra desszertkészítő funkcióval rendelkező Aura Saláta-és Desszertkészítő. Répát szeletel, káposztát aprít és parmezán sajtot reszel, pillanatok alatt. Mindegy, hogy melyik változatba szeretünk bele, mert egyszerű használatával és könnyű tisztántarthatóságával a saláták és előételek előkészítése, szeletelése, aprítása még sosem volt ilyen egyszerű.

Minden adott tehát, hogy felturbózzuk magunkat februárban, csak akaraterő kell hozzá! Indítsuk együtt a felkészülést, várjuk a beszámolókat tőletek! Ha pedig van valami jó saláta vagy turmix receptetek, tessék velünk bátran megosztani!

Puszi: Gabi és Réka