">

Dekorációból sosem elég

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_piros1Ez a mondás gyakran igaz, de karácsonykor, legalábbis a mi véleményünk szerint különösen érvényes. Hiszen nincs is annál kellemesebb kötelezettségünk, mint hogy környezetünket minél meghittebbé, kedvesebbé, élhetőbbé varázsoljuk, és ebben a tárgyak, a szép tárgyak nagyon is segítségünkre vannak. Persze, nyilván sosem szabad túlzásokba esni, és ügyelni kell a helyes arányokra, de otthont varázsolni egy csodaszép feladatunk. Színekkel, formákkal, anyagokkal játszhatunk, és évszaknak megfelelően mindig más és más hangulatot csempészhetünk a lakásba.
Karácsonykor könnyű. Mindent szabad. Ilyenkor még azok is megengedőbbek, akik egyébként giccsesnek tartanak bizonyos tárgyakat. Kezdhetjük az ajtóval, de aztán szép sorban jöhet minden helyiség a lakásban, míg végül minden ünnepi díszben pompázik. Ezért jó hónap a december, mert apránként mindent előszedhetünk, helyére tehetünk, és ez a fokozott áhítatos készülődés csak nő, nődögél egészen december 24-ig, amikor is a karácsonyfa is a helyére kerül. Van olyan is, aki egyszerre szeret mindent elővenni, szerintünk klassz dolog, ha először csak egy kopogtató, aztán egy adventi koszorú, adventi naptár kerül elő, és az utolsó héten pedig akár már mindent beboríthatnak a girlandok, nem baj, ha mindenhol ücsörög egy-egy lábát lógató rénszarvas, legyen annyi télapó, hóember, amennyit csak szeretnétek. Most szabad! Ahogy pedig fogynak a napok, úgy kerülünk egyre közelebb a kibontakozáshoz. Asztaldíszt azért általában csak az utolsó napokban vásárolunk, avagy készítünk. Bevalljuk, van olyan, hogy ezt inkább a profikra bízzuk, mint ahogy tanulni is csak a legjobbaktól szabad. Ezért szoktunk mi dekorációs ügyekben a virágkötés nagymesterétől, Németh Attilától tanácsot kérni. A Nagymező utcai Plantomime-ban ismerkedtünk az asztali dísz készítésének rejtelmeivel is.
Szóval, reméljük, figyelmesen hallgattátok Attila tanácsait, és már ti sem vagytok messze attól, hogy magatok is valami kedves, szép díszt készítsetek az asztal közepére. Inspirációképpen álljon itt egy szépséges Plantomime-dekoráció, ezzel kívánunk mindannyiunknak mára is nagyon kellemes karácsonyi készülődést!
asztaldisz
Puszi: Réka és Gabi