">

Hej koszorú, koszorú!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
rekagabi_oszHát eljött. Hát itt van. Éppen készül véget érni az év tizenegyedik hónapja, hogy átadja a helyét decembernek. Annak a decembernek, amelyet a legnagyobb várakozás előz meg minden évben. Még akkor is, ha igazából várjuk mi a tavaszt, a nyaralást, az őszi iskolakezdést is. A december az valahogy más. Hiszen épphogy csak bekopog, máris örülhetünk a Mikulásnak, és hát a karácsony… azt pedig alig várjuk évről évre. Igazából az az elképesztő, hogy szinte még csak most kötöttük az adventi koszorút. Hiszen most volt tavaly december. És most meg újra. Hát hogy a manóba repült el ilyen gyorsan 12 hónap?
Persze tény, hogy sűrű év volt. Velünk is rengeteg minden történt, jó is, rossz is, ahogyan az lenni szokott. Ami biztosan jó, hogy itt voltunk veletek minden nap, és itt vagyunk ma is. Ma még csak szombat van, de ha ma nem kezdünk el rajta gondolkodni, hogy hogyan és milyen adventi koszorú kerül holnap az asztalra, akkor holnap már majdnem késő lesz. Ezt a szép hagyományt, amely ugyan annak idején 24 gyertyával indult, és minden nappal eggyel több gyertyát kellett meggyújtani a koszorún, a XIX. század óta őrzi és ápolja a világ. Nekünk ugyan már csak a 4 gyertya, a 4 vasárnapot jelképező 4 gyertya a mérce, és ebből holnap bizony gyújthatjuk az elsőt.
És hogy milyen legyen idén az adventi koszorú? Kinek-kinek olyan, amilyet szeretne. Ne hagyjátok magatokat befolyásolni, tényleg az a lényeg, hogy a ti szemetek szépnek lássa, a ti szívetek megdobogjon tőle. Ha valakire csak a piros hat, válasszon azt, ha a hófehér gyönyörű egyszerűségébe tudtok belefeledkezni, legyen olyan. Vagy barna, vagy narancs, vagy zöld, vagy akár kék is. Fabrikáljatok magatok, vagy bízzátok magatokat profira. Ha így tesztek, tudjátok, nekünk mindig van egy tuti tippünk. A város legszebb adventi díszeit szerintünk idén is a Plantomime-ben lehet megtalálni. Ahol mi is megpróbálkoztunk a koszorú készítésével.
Ha úgy döntötök, hogy magatok lesztek idén is a koszorúkötés nagymesterei, akkor inspirációért kattintsatok Németh Attila és a Plantomime Facebook-oldalára, és gyönyörködjetek a szebbnél szebb alkotásokban. Mi most egy aktuális kedvenccel búcsúzunk, legyen szép a hétvégétek, készüljetek békében, szeretettel az adventre!
plantomime

Puszi: Gabi és Réka