">

Itt az advent – hol a koszorú?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Advent – eljövetel. A karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól indul, de úgy is szokták emlegetni, hogy a Szent András-naphoz legközelebb eső vasárnap. Ebben az évben ez holnapra, december 2-ra esik. Úgyhogy bár az ünnepvárás és a decemberre készülődés már sokunk szívében-lelkében ott rejtőzött hetek óta, hivatalosan most kezdődik az ünnepi készülődés és egyre fokozódó várakozás. Adventi koszorút a hagyományok szerint a XIX. század óta szokás készíteni. Az első adventi koszorút a legenda szerint egy német lelkész készítette el 1839-ben, igaz, ő még 23 gyertyát helyezett el egy szekérderéken, és naponta gyújtott meg egyet. Hit, remény, szeretet, öröm – ez a jelképe annak a 4 adventi gyertyának, amelyet hagyományosan mi elhelyezünk adventi koszorúnkon, vasárnapról vasárnapra eggyel mindig többet meggyújtva.

Persze az adventi koszorúkészítésnek is van divatja, hiszen a színek, formák, felhasznált elemek variációja végtelen. Állandó elem a fenyőágból készült koszorú, a négy gyertya, de ízléstől függően kerülhet rá apró karácsonyfadísz, mini plüssfigura, szárított alma- vagy narancskarika, fahéjrúd, masni, sőt divat szerint háztartási keksz, mézeskalács, vagy akár kockacukor is. Házilag is lehet készíteni koszorút, hiszen a kreatív boltokban, vagy akár a piacon is számos hozzávalót be tudunk szerezni, de persze lehet profi segítséget is kérni. Mi így tettünk, és felkerestük a mi kedvenc helyünket, a Plantomime virágszalont, ahol ezúttal is Németh Attila volt a segítségünkre.

A Plantomime csodáival nem bírtunk betelni, úgyhogy még visszatérünk ide karácsony előtt, hiszen még bőven van mit dekorálni a lakáson, ünnepi asztalon egyaránt. Ha arra jártok, mindenképp nézzetek be, kihagyhatatlan élmény ennyi szépséget látni együtt!

Mától egyébként, ahogy látjátok, mi is decemberi, igazi ünnepváró hangulatra váltottunk! És mindehhez nem jövünk üres kézzel, hiszen mától december 24-ig minden nap egy-egy letölthető mesét hozunk nektek ajándékba. Megnyílt az Anyakanyar Mesetár, így szeretnénk veletek ünnepelni az oldal első karácsonyát. Ráadásul csupa-csupa olyan mesével, amit ti, a mi drága olvasóink írtatok és osztottatok meg velünk felhívásunkra. Kattitntsatok hát minden nap a Mesetárra, és fogadjátok tőlünk olyan szeretettel ezeket a meglepetéseket, ahogy azt mi készítettük nektek. És persze köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt bennünket a meséjével, nagyon nehéz volt választani, de éppen az mutatja, hogy milyen sikere volt ennek az ötletnek, hogy a korábban tervezett 3 mese helyett úgy döntöttünk, hogy a Mesetár minden meséjét az általatok beküldött írásokból választjuk ki.

Jó készülődést mindenkinek, és ne feledjétek, holnap gyújtjuk az első gyertyát! És azután már csak 22-t kell aludni, szóval mindjárt karácsony! :-)))

Puszi: Réka és Gabi