Igazából tudjuk már jól, a diéta önmagában nem jó szó. Életmódváltás. Ez az, amire szükségünk van. Naponta ötször enni, és ha szeretnénk veszíteni a súlyunkból, akkor átalakítani szokásainkat. Elhagyni a szénhidrátot, a zsírt, vagy legalábbis drasztikusan lecsökkenteni. Fehérjéből viszont sokra van szükség a szervezetünknek, hogy beinduljon az átalakulás, a zsírsejtjeinkből fogyjunk, ne izomból. A TomanDiet termékeinek segítségével mindez egyáltalán nem lesz nehéz. Reggel egy édes fehérjeital a kezdéshez, ami lehet cappuccino, kakaó, karamell, ízlés szerint, vagy éppen egy finom almás-fahéjas zabkása, vagy csokoládés gabonareggeli. Az édes ízekre szüksége van a szervezetünknek, így nem fogunk elvonási tünetektől szenvedni, finom ízekkel könnyedén áthidaljuk ezt a problémát.
A TomanDiet lényege az, hogy a diéta különböző szakaszokra tagolódik, melynek során teljesen megtisztul a szervezet a felhalmozódott szénhidráttól és zsíroktól. Az éhségérzet elkerülése mellett a diéta az izomtömeg védelmét szolgálja, így a diéta során, mérhető adatokkal alátámasztva a vendég csak a testzsírszázalékból veszít. Megfelelő ásványi anyag és vitaminpótlással (amely tápanyagokat a diétás termékek is tartalmaznak) a szakszerű instrukciókat betartva, egészségesen és hiányérzet nélkül érhető el fogyás. A bevezető napok után sokféle zöldségből lehet könnyen finom étkeket készíteni. Most erre adunk néhány tippet, hogy lássátok, a diéta nem annyi, hogy unalmas zöldsalátát rágcsálunk, és hiányolnunk kell az ízeket. Úgy dúskálhatunk, mint korábban még soha, csak egy picit másképp. Át kell kapcsolnunk a gondolkodásmódunkat, de ha ráérzünk, nem lesz nehéz és magunktól is számos újszerű ételt fogunk tudni kreálni. Íme három remek példa!
Karfiolpizza gombával és cukkinivel
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 tojás
- só, bors
- 2-3 gomba
- 1 kisebb cukkini
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Késes robotgépben apróra daráljuk, majd egy edényben kinyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk egy egész tojást, elkeverjük, majd a masszát egy sütőpapíron kör alakúra lenyomkodjuk. Sütőbe tesszük, sütjük 180 fokon kb. 10 percig, ekkor kivesszük, és rápakoljuk a feltéteket. Szigorú diéta esetén felszeletelt gombát, cukkinicsíkokat teszünk rá, ezeket is előzőleg sózzuk, borsozzuk. Ha kevésbé vagyunk szigorúak, vagy a családból más is fogyasztaná az ételt, megkenhetjük egy kis pizzaszósszal akár, vagy tehetünk rá reszelt parmezánt is. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.
Grillezett padlizsán petrezselymes túróval töltve
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 250 g krémes sovány túró
- só, bors
- fél csokor petrezselyem
A padlizsánokat megmossuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A túrót egy pici sóval, borssal kikeverjük és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük. A padlizsánszeleteket szintén besózzuk, majd többféleképpen is megsüthetjük. Sütőpapíron sütőben, grillfokozaton, ez esetben pár perc után fordítsuk meg őket, grillserpenyőben hasonlóan, de ha van otthon kontaktgrillünk, úgynevezett panini-sütőnk, akkor egyszerűen csak rányomjuk a fedelet és néhány perc alatt gyönyörűre grillezett padlizsánt kapunk. Megkenjük a túróval és feltekerjük. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is remek étel.
Tonhalas szárzellersaláta
Hozzávalók:
- 1 szárzeller
- 1 doboz tonhalkonzerv
- néhány szem kapribogyó
- 1 citrom
A szárzellert megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk. A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, majd a zellerkarikákra halmozzuk. Kapribogyóval dekoráljuk.
Uborkás-retkes túrópástétom
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 csomag cseresznyeretek
- 250 g zsírszegény túró
- 1 kevés kapor
- só, bors
A retket és a kígyóuborkát megmossuk, és egészen apró kockákra vágjuk fel. Belekeverjük a túróba, amelyet sóval, borssal és apróra vágott kaporral ízesítünk. Egy szögletes edényt folpackkal kibélelünk, ebbe kanalazzuk a keveréket, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor kifordítjuk a formából és szeletekben tálaljuk. Akár köret is lehet grillezett csirkemell vagy halszelet mellé, de magában is remek fogás.
Aki úgy érzi, itt az idő, hogy belevágjon az életmódváltásba, itt tudhat meg többet: http://www.tomandiet.com/