">

Egerésszünk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Szeretitek az egereket? Na jó, nem azokat, amelyeket esetleg hívatlan vendégként találnátok pincében, padláson, kamrában, valljuk be, kevés nő örülne ekkor az apró rágcsálóknak. De a mesék egérkéit igenis nagyon lehet kedvelni, hiszen rafinált módon túljárnak a macskák eszén, gondoljunk csak a pimasz Jerryre. Csodálatos sajtházakat tudnak építeni,  hiszen minden egér szereti a sajtot, és még a Marson is jártak. Hogy ne is beszéljünk Mickey és Minnie egér románcáról, vagy akár Grabowskiról, a “Szupermouse”-ról, mindannyiunk kedvencéről. Szóval az egereket azért bírjuk, úgyhogy egy hosszú hétvégén, pláne rossz időben mi mást tehetnénk, minthogy egerészünk egy kicsit otthon? A mostani fabrikálnivaló tipikusan olyan kis apróság, amit nem azért készítünk el, mert hasznos, hanem egyszerűen csak nagyon kedves és helyes. Nem kell hozzá túl sok minden, viszont ha többet készítünk belőle, akkor nagyon jó játék a gyerkőcöknek. Mi most felfedeztünk egy jópofa anyagot, a dekorgumit, és ebből álltunk neki a készítésnek. Egerészés indul! :-)

Kell hozzá:

  • dekorgumi
  • kartonpapír
  • zsenília
  • damil
  • szemek

1. lépés: Kartonpapírból vágjuk ki a sablont, majd rajzoljuk körbe az anyagon.

2. lépés: Sniccerrel vágjuk ki a részeket, majd kezdődhet az összeállítás.

3. lépés:  Az egérke testén átdugjuk a füleket, felragasztjuk az orrot, a szemeket, a fül közepét, majd zseníliából farkincát teszünk rá.

4. lépés: Damillal készítsük el a bajuszt, ez felnőtt feladat, mert tű kell hozzá!

Tipp: Mi dekorgumival dolgoztunk, de filcből is készülhet az egérke, ha van otthon megmaradt anyag :-) A készítési útmutató letölthető itt: Egérke. Kellemes egerészést!

Puszi: Gabi és Réka