">

Egy kis nosztalgia
A retro nagy divat. Évtizedek óta. Érdekes ez, hogy egyszercsak miért lesz újra kívánatos és népszerű, tetszetős az, ami már a múlté. Mert egy ideig valami mindig divatjamúlt, ósdi, aztán meg újra menő lesz. Ki érti ezt, nem igaz? Mégis szeretjük, rácsodálkozunk korábban megszokott vonalvezetésekre, formákra, színekre. Persze ami manapság már retro néven születik újjá, és nem régi darab, az úgy tud stílusos lenni, hogy közben lépést tart a korral, és minden létező jóságot magába foglal, amit korunk adhat neki.

Ha például arra a kollekcióra gondolunk, amelyet a Russell Hobbs éppen most ősszel vezet be, akkor ez tulajdonképpen modern technológia, retro külsőbe bújtatva. Ha egy stílusos konyhára vágyik valaki éppen, akkor most jól figyeljen, mert ezt imádni fogja!

russell hobbs retro collection (1)

Hiszen az új retro kávéfőző amúgy rozsdamentes acélból készül, csak a díszítése idézi a régi hangulatot. A főzési folyamatot nyomon tudjuk követni, a kávénk pedig álmodozás közben sem hűl ki, mert van melegentartó funkció is a gépen. A továbbfejlesztett áztató technológiának köszönhetően a kávé íze teltebb, gazdagabb lesz. Egyszerre főzhetünk 1,25 liternyit, a csinos üvegkancsóban pedig eltehetjük későbbre is. Ez amúgy 10 nagy csésze, de természetesen kevesebbet is tudunk készíteni vele. A filtertartója kivehető, mosható, a vízszintkijelző pedig mutatja, hogy kell-e már pótolni a vizet. Ha csészénként szeretnénk elkészíteni a kávékat, akkor tudjuk 20-20 másodpercre szüneteltetni is a főzési folyamatot, így teljesen nyugodtan cserélhetünk is bögrét, csészét, poharat alatta.

Aki kevésbé szereti az üvegkancsót, hanem szívesen lefőzne egy jó adag kávét, de inkább termoszt szeretne hozzá, az választhatja a Retro termoszos kávéfőzőt is. Az egyliteres kancsóban 8 nagy csésze kávé marad illatos és forró, amíg érte nem zarándokol a kávéra vágyó.

russell hobbs retro collection (6)

Ha a konyhát úgy szeretnénk felszerelni, hogy harmonikus és egységes legyen, akkor persze a vízforralót sem árt ebből a kollekcióból választani. Megtehetjük, hiszen a kollekció része a rozsdamentes acél vízforraló is, vízhőmérséklet kijelzővel. 1, 2 vagy 3 csészényit is lehet gyorsan felforralni, ezt külön sávok jelzik. Amúgy 1 csésze vizet 55 mp alatt forral fel a retro vízforraló készülék, ezáltal közel 66 % energiát takaríthatunk meg. A csepegésmentes kiöntő, a könnyen levehető fedél és a vízszintkijelzés és a működést jelző fény mind-mind a kényelmünket szolgálja. A vízforraló kapacitása 1, 7 liter.

russell hobbs retro collection (5)

No és ha a reggelihez kész a kávé, meg a tea, akkor vajon mi hiányzik még? Eltaláltátok: a friss, ropogós pirítós. Természetesen a kollekció része egy kétszeletes rozsdamentes acél kenyérpirító, rajta szintén a retro díszítéssel. Okos kis masina, hiszen visszaszámláló mutatja, mennyi még a fennmaradó pirítási idő. 65 %-kal gyorsabban pirít, mint a hasonló készülékek. A mókás „emeld és nézd meg” funkció jó hír a kíváncsiaknak, vagy a pirítósuk minőségéért aggódóknak: ugyanis ez  lehetővé teszi, hogy pirítás közben is megnézzük a pirítóst. A kivehető morzsatálca már csak hab a tortán. Vagy vaj a kenyéren? Így valahogy. Természetesen  a fagyasztóból kivéve is tudunk rögtön pirítani, sőt zsemléket is tudunk a rácson melegíteni. És van stop gomb is, ha úgy érezzük, hogy mi már nem szeretnénk tovább barnítani a pirítósunkat.

russell hobbs retro collection (3)

Tökéletesre csiszolt funkciók, csinos külalak. Ezt mind tudja retro kollekció. Ja, és azt még nem mondtuk, hogy három színben is választható: krémszínű, fekete vagy piros is lehet, attól függően, hogy konyhánkba vajon melyik illik a legjobban.

A kávézási szenvedély, a teaivás, a pirítósrágcsálás része a napi rutinunknak. Adjuk meg hát a módját, például egy-egy ilyen csodamasinával!