">

Egy őszinte fórum: sebeszem.hu

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Vannak bizonyos témák, amelyekről nem beszélünk, csak talán internetes fórumokon vagy a   legbizalmasabb barátnőnkkel. Pedig nagyon sok nőben ott van a szándék, hogy kipróbáljon egy lézeres kezelést vagy plasztikai sebészeti eljárást. Hallott, olvasott már róla, de bizonytalan. 

 “Valóban vékonyabb leszek tőle vagy csak a pénztárcám lesz az?” “Hihetek a reklámnak? Észre fogják venni, hogy frissebb lett az arcom, vagy feleslegesen fogom kifizetni a borsos árat a kezelésért?” – kérdezzük magunktól.

Szívesen fizetnénk azért, ha ihatnánk a fiatalság forrásának vizéből, ha tudnánk, hogy valóban érdemes. De a szórólapokon kívül eddig nem sokat tudtunk a sok hangzatos nevű ránctalanító és bőrfeszesítő kezelésről. Most megnézheted a valós véleményeket, olvashatod azok tapasztalatait, akik már kipróbálták, amit te még csak most tervezel. 

Elindult a sebeszem.hu. Magyarország első olyan weboldala, ahol őszinte véleményeket olvashatunk olyanoktól, akik már átestek azokon a plasztikai vagy esztétikai beavatkozásokon, amelyeken esetleg sokan még csak gondolkodnak.

Mészáros Mónika, az oldal megalkotójának álma: egy olyan biztonságos, ítélkezés nélküli, őszinte közösség létrehozása, ahol mindenki tabuk nélkül beszélhet tapasztalatairól, és oszthatja meg – akár teljesen anonim – módon fényképeit a beavatkozás előtti és utáni állapotáról. Ahol a naplókat valódi emberek írják, és az orvosok nem fizethetnek a pozitív véleményekért és nem törölhetik a negatívakat.

Ez az oldal valódi hiányt pótol. Lehet, hogy már rég megszületett egy hölgyben egy elhatározás, ám korábban nem létezett olyan portál, ami hiteles információkat kínált volna. Gondoljunk bele, hogy egy esztétikai beavatkozás akár több millió forintba is kerülhet és lássuk be, a páciens saját testéről van szó. Tehát tájékozódni, ismeretet szerezni fontos és még fontosabb, hogy hitelesebb információ legyen annak, aki érdeklődni: 

“Több százezer vagy akár több millió forintba kerülhet egy esztétikai beavatkozás, és mindeddig teljesen magadra maradtál a döntéssel, elvesztél a rengeteg nem feltétlenül hiteles fórumbejegyzések és cikkek dzsungelében. Annyira sem tudtál utánanézni az ár-érték aránynak, mint egy tv vásárlásakor. A tested, az egészséged a tét, nagyon fontos, hogy olyan szakembert találj, aki személyre szabottan, a te igényeidnek megfelelően tud segítséget nyújtani”-mondja Mónika és az oldal követői.

„Majdnem elsírtam magam olyan gyönyörű orrot varázsolt nekem a doktornő ami csak még szebb lesz!” – írta az egyik sebeszem.hu felhasználó, miután az oldalon olvasott információk alapján választott orvost. Létezik ennél nagyobb bók?

A plasztikai beavatkozások 90%-a nem olyan látványos változásokról szól, amiról a bulvárlapok szívesen írnak. Hétköznapi emberek hétköznapi problémáit orvosolják.

Ki írna arról, hogy 6 év szoptatás után visszakapta kebleit egy édesanya, amire ő nagyon vágyott? Vagy arról, hogy idén 300 nőnek nem nehezedik el már fáradtan a szemhéja, s nem zavarja látását a megereszkedett bőr? Nem fura szalagcím ez, mert aki ezt átéli, annak megváltoztathatja az életminőségét is.

„Gyermekkoromban magamnak tett ígéretemet váltottam be” – írja egyik férfi naplóírónk, akinek a gyermekkorát végig kísérő csúfolódások felnőtt korára komoly gátlásokat okoztak. Mert igen, férfiak is vállalkoznak beavatkozásokra és vágynak változni.  

A weboldal jelenleg 220 kezelésről kínál átfogó tájékoztatást és az adatbázis napról-napra bővül. Kendőzetlenül megtalálhatjátok a kezeléseknél azok lehetséges kockázatait és mellékhatásait és természetesen azt, hogy miért lehet érdemes mégis belevágni. A felépüléshez is találhattok hasznos tippeket. Akik már átestek valamilyen beavatkozáson, végre egy helyen írhatnak a saját élményeikről naplót, és  olvashatják el mások tapasztalatait is. Sőt, megtalálhatják ezek alapján a számukra a megfelelő orvost. 

A doktorok adatlapján minden kapcsolódó fontos információt megtalálnak és rögtön láthatóak a munkájukról írt hús-vér beszámolók, amiket a páciensek saját magukról készítettek, azaz nem profi fotók, nem promo anyagok ezek, hanem a valóság.

Az oldalhoz kapcsolódó több, mint 20.000 fős aktív közösség érzelmi támogatást nyújt a tervezett beavatkozás előtt és után is egymásnak. Mindenki tudja a másikról, hogy nem véletlenül szeretné akár a mellét, akár az orrát vagy száját megváltoztatni, merhet kérdezni és élményeit őszintén megosztani a közösség tagjaival.