">

Ha kell egy kis segítség…

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Életünk során sokféle tapasztalattal leszünk gazdagabbak, de a legtöbb mintát a családunkból hozzuk. Ezek a minták sokfélék lehetnek: vannak támogatók és vannak, amelyek nélkül könnyebben boldogulnánk. Előfordul, hogy elakadunk és nem látjuk, merre van a kivezető út az adott helyzetből, pedig a megoldás mindig ott van bennünk, csak rá kell találnunk.

Ilyenkor jól jön egy segítő kéz, például egy életvezetési tanácsadó, aki mellettünk áll és utat mutat. Segít meglátni, megtalálni az erőtartalékjainkat és akkor is hisz bennünk, amikor ez már nekünk nehezen megy. Ahhoz, hogy ez könnyebb legyen, fontos az önismeret, ami egy életen át tartó folyamat. Minél előrébb haladunk benne, annál nehezebb kibillenteni minket az egyensúlyi állapotból.

Az egyetlen biztos az életünkben, az a változás

Változik a környezetünk, változnak a minket körülvevő emberek és mi magunk is változunk. Amivel könnyebbé tehetjük ezt a magunk és persze a mások számára is, ha mindezt tudatossá tesszük. Tudatosan keressük meg és ismerjük el az erősségeinket és persze a gyenge pontjainkat is, amellett azon is dolgozunk, hogy ezek a gyenge pontok is erősödhessenek. Az életvezetési tanácsadáson mindehhez konkrét segítséget kaphatunk.

A legfontosabb, hogy higgyünk magunkban. A hit, ahogyan a mondás tartja, hegyeket mozgat meg. Hogyan is várhatnánk el másoktól, hogy higgyenek bennünk, higgyenek képességeinkben, ha mi magunk sem tesszük meg ezt saját magunkért. Amikor elkezdünk bízni saját magunkban, akkor számos pozitív változásra számíthatunk az életünkben, a környezetünkben. Elkezdhetjük egy teljesen más nézőpontból nézni a világot, ami megváltoztathatja, jobbá teheti az emberi kapcsolatainkat is, és kimozdíthat az elakadásainkból. 

Kinek ajánlott az életvezetési tanácsadás

Azok számára, kik beragadtak egy adott élethelyzetbe, és azt túlnőtt rajtuk. Nem tudják kezelni, emiatt nem képesek segítség nélkül továbblépni. A tanácsadáson elhangzó kérdések a segítő beszélgetés új nézőpontok meglátását teszi lehetővé a múltból merített tapasztalatok felhasználásával. Aki tudatosan keresi a megoldásokat és hajlandó tenni is a változásért, az előre léphet az önismereti úton és saját magán keresztül másokhoz is képes lesz közelebb kerülni.

Számodra is hasznos lehet:

  • Ha jobban szeretnéd megismerni önmagad
  • Többet szeretnél tudni az erősségeidről, gyengeségeidről, képességeidről
  • Tisztábban szeretnéd látni a céljaidat
  • A céljaidhoz vezető úton jól jönne a segítő kéz, ami megtart, ha rádtör a félelem
  • Szükséged van külső támogatásra, akiben megbízhatsz és aki segít, hogy megtaláld önmagad.