">

Egyévesek lettünk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabirekaAnyák napja. Az év egyik legszebb napja, akkor is, amikor mi köszönthetjük édesanyánkat verssel, dallal, orgonával, egyéb kedvességgel, és hát akkor meg aztán igazán, amikor a saját gyerekünk rajzolja nekünk az első virágot, mondja el az első versikét. Anyák napja. Tavaly különleges izgalommal vártuk, mert éppen erre a napra időzítettük ennek az oldalnak az elindítását. Hetekkel előtte már lázasan készülődtünk, terveztünk, írtunk, készültek fotók, filmek, hogy attól a naptól kezdődően minden nap veletek legyünk, elmeséljünk történeteket, adjunk tippeket, tanácsot, ötletet, elvigyünk titeket olyan helyekre, ahol még nem jártatok, elgondolkodtassunk benneteket esetleg olyan dolgokon, amelyek nekünk fontosak. Ma ismét itt az Anyák napja. És egyszerűen hihetetlen, hogy már egy éve nap mint nap veletek vagyunk, és megtisztelő az a figyelem, az a sok kedvesség, amit tőletek kapunk.

Emlékeztek még? Így indultunk útnak :-)

Az Anyakanyar indulásakor még nem tudtuk teljesen pontosan, hogy mikor miről fogunk nektek írni, miről “beszélgetünk” itt virtuálisan majd. Persze voltak elképzeléseink, de egyrészt szeretnénk naprakészen megosztani veletek, hogy mi jár a fejünkben, és igyekszünk azokra a témákra is reagálni, amelyekkel megkerestek bennünket. Még mindig alakítjuk, formáljuk az oldalt, és még az is lehet, hogy nemsokára kicsit megújítjuk majd. Sok ötletünk van, csak legyen időnk mindent megvalósítani! :-)

Egy évvel ezelőtt így gondoltuk!

http://www.youtube.com/watch?v=fL-OPDcYHiM

De akkor jöjjön most egy kis leltár, a teljesség igénye nélkül, hogy mi minden is történt az elmúlt egy évben, mi mindenről esett szó.  Diétáztunk és fagyiztunk. Salátáztunk és pizzáztunk. Csokrot kötöttünk és tököt dekoráltunk. Méregtelenítettünk és meditáltunk. Edzettünk és immunt erősítettünk. Ismerkedtünk olajokkal és barátkoztunk gyümölcsökkel. Festettünk és fabrikáltunk. Csokorba szedtünk altatókat és népszokásokat. Együtt vártuk a karácsonyt és a húsvétot is.  Kreatívkodtunk és felfedeztünk kreatív alkotókat. Jártunk játszóházban és illemleckén. Bekukkantottunk néhány ismert anyuka életébe. Olvastunk sokat és persze írtunk.

Az év kétségtelenül egyik legemlékezetesebb pillanata egyeves tortaa meseíró pályázatunk volt, nagy boldogságot jelentett, hogy olyan sokan küldtétek el nekünk írásaitokat. Mi pedig ugyanilyen lelkesedéssel olvastuk nektek, és adtuk karácsonyi ajándékba. Hiszen tudjátok, számunkra a dal és mese életfontosságú, és nemcsak a saját gyerekeinknek adjuk szívesen, hanem örömmel visszük el koncertjeinken az ország bármelyik pontjára is.

De amíg nem jutunk el mindenkihez, addig továbbra is itt leszünk nálatok, veletek. Továbbra is jövünk új élményekkel, új ötletekkel, szívből, szeretettel. Reméljük, hogy ahogyan eddig is, az elmúlt évben is egyre többen lettetek velünk, olvastatok bennünket, és persze ti is írtatok, visszajeleztetek nekünk, úgy ez ezután is így lesz. Boldog szülinapot kívánunk hát a mi közös gyerekünknek, gyújtsuk meg az első gyertyát a képzeletbeli szülinapi tortán: egyéves lett az Anyakanyar! Ma, anyák napján egy kicsit ezért is meghatódunk majd… És persze benneteket is ünneplünk ma: isten éltessen sokáig minden édesanyát!

Puszi: Gabi és Réka