">

Anyák Napja – kétévesek lettünk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,




DSC_0551okMintha csak ma lett volna… Ültünk egy zajos és zsúfolt kávézóban, és tervezgettünk. Dobáltuk az ötleteket, erről is kéne írni, arról is lehetne beszélni. És az is milyen jó lenne! Ma már szinte természetesnek tűnik, hogy akkor annak az évnek az elején történt egy-két nagy találkozás, majd álmodtunk egy nagyot és belevágtunk. 2012. május 6-án, az akkori Anyák Napján elindult az Anyakanyar. Nem mertük előre elárulni, hogy mire készülünk, mert nem tudtuk, hogy készen leszünk-e mindennel, úgy ahogy szeretnénk, de aztán persze végül, ahogy mindig, minden összeállt az utolsó pillanatra. Megérkeztünk. Hozzátok. És akkor már csak arra tudtunk gondolni, vajon, hogy fogadtok majd bennünket.

Sok tervünket már megvalósítottunk, sokat még nem. Vannak nagyobb álmaink, gondolataink, amelyekhez még gyűjtjük az erőt, még várjuk a segítő kezeket. És vannak visszajelzéseink, amelyek azt mutatják nekünk két éve folyamatosan, hogy jó úton járunk. Hogy van mondanivalónk, nektek, anyakanyarodóknak, akik akár még előtte vagy leginkább éppen útközben vagytok a kanyarban. Természetesen a két év nálunk is tele van változásokkal, hiszen két év alatt rohanva változik körülöttünk a világ, mi magunk is folyamatosan változásban és mozgásban vagyunk, és persze a környezetünk sem marad érintetlen. Barátok, útitársak jönnek, mennek, helyzetek változnak, és hát leginkább a gyerekeinken láthatjuk az idő múlását. Kisbabából cserfes hároméves, cserfes háromévesből komoly kishölgy-ötéves, óvodásból elsőosztályos, kisiskolásból kiskamasz. Nőnek, változnak a gyerekeink, változnak a napi gondjaink, gondolataink is. A kíváncsiság bennünk pedig tovább nő, ezért az idei “faceliftingünk”, azaz az Anyakanyar.hu ráncfelvarrós megváltozásával szeretnénk időről időre olyan történeteket, nézőpontokat is megismertetni veletek, amelyek a mi hétköznapjainkon kívül esnek. Mert így színes a világ. És ahogy eddig is, rendszeresen itt leszünk mondanivalóinkkal mi is.
Anyák napja van. Boldogok vagyunk, mert kapunk és adhatunk virágot mi magunk is. Legyetek boldogok ti is, és örüljetek ma minden meghitt pillanatnak, minden szál virágnak, minden szívet-lelket melengető mozzanatnak. Ez a nap a miénk, édesanyáké és azoké, akik nélkül mi sem lennénk itt, a saját édesanyáinké, a gyerekeink nagymamájáé. Engedjétek meg, hogy most mi Réka különlegesen szép, új dalával köszöntsük a csodálatos nagyikat. (Finy Petra versét Kálmán Tamás zenésítette meg, és Csiszár Ferenc hangszerelte.)

 

Boldog második születésnapot nekünk, boldog anyák napját mindenkinek!
Puszi: Gabi és Réka