">

Ötévesek lettünk
Öt évvel ezelőtt anyák napja előtt már nagyon izgatottak voltunk. Egy születésre készültünk, egy olyanra, amelyet ugyan nem 9 hónapnyi várakozás előzött meg, de 2-3 hónap azért egészen biztosan. Tervezgetéssel, munkával teli két-három hónap. 2012 februárjában ugyanis egy kis csapat megálmodta, hogy szeretne valamit létrehozni, amellyel azoknak adna, akik éppen aktuálisan egy különleges élethelyzetben vannak, az anyaság kanyargós útjain lavíroznak napról napra vidáman vagy éppen szomorúan, könnyedén vagy éppen nehézségekkel küzdve. Szerettünk volna egy olyan pozitív fórumot teremteni, ahol megoszthatjuk veletek, mit gondolunk, hogy oldunk meg helyzeteket, mit olvasunk, mit főzünk, mit ajánlunk. Hogy legyen egy olyan fórum, amelyre egyszerű odakattintani, akkor is, ha éppen mást böngészni nincs idő, hogy itt mindig találjatok hasznos tippet, ötletet, praktikát. Hogy itt egy oldalon köszönthessük mindazokat a vagány, belevaló anyukákat, akik ti vagytok, akik elképesztő találékonysággal kormányozzátok a családotok életét, mindig megújulva, friss lendülettel, új ötletekkel. Mi tőletek kapunk inspirációt, nektek pedig mi próbálunk muníciót adni a hétköznapok kihívásaihoz. 

Elindultunk, nekivágtunk. Aztán alakultunk, formálódtunk, változtunk, ahogy változik körülöttünk a világ és változik a mi hétköznapi életünk is, ahogy nőnek a gyerekeink is, változnak a mindennapi gondolataink is. De egy cél mindig lebegett a szemünk előtt: hitet, életigenlést, örömet, pozitív szemléletet sugározni, azt, hogy legyen ez egy hely, ahonnan kizárjuk a napi gondokat, vitákat, ellenségeskedéseket, és arra a szeletkére fókuszálunk a világból, amire van ráhatásunk, ami lehet jobb, szebb. Visszajelzéseink tőletek azt jelzik, hogy jól csináljuk, azokról a dolgokról írunk, amelyek foglalkoztatnak titeket. És éppen annyira vagyunk jelen nálatok, amelyre időről időre nektek szükségetek van, nem tolakodóan, nem túl intenzíven, de mégis ott vagyunk, tudjuk, érezzük, a visszajelzéseitekből is.

Ötévesek lettünk, mondhatnánk úgyis, hogy a nagycsoportba készülő óvodások minden öntudatával és kalandvágyával együtt. Ma és ezen a hétvégén egy picit nosztalgiázunk, örömködünk, de közben természetesen előre is nézünk. Hiszen már tudjuk is, merre lépünk tovább, hogyan lehetünk továbbra is egy találkozópontja a vagány anyáknak. Sokszor mutattunk be már eddig is olyan anyukákat, akik gyermekük születése után még egy plusz kanyart is bevettek, azaz egy ötlet irányába eredtek, és létrehoztak egy vállalkozást, amelyben főleg gyerekek és édesanyjuk különleges igényeire gondoltak, s amellyel szintén valami értéket, szépet, s jót szeretnének adni, teremteni. Ezeknek a társainknak szeretnénk most még koncentráltabban segíteni, ezzel a hírrel és a részletekkel nemsokára előrukkolunk. 

Tudjuk azt is, hogy a lehető legnagyobb kihívás  a kanyarodó anyukák életében a gyereknevelés. Ez is olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. Vagy mégsem? Annyiszor csüggedünk, kétségbe esünk, elbizonytalanodunk, utat keresünk. Szeretnénk segíteni, ezért hamarosan ezzel kapcsolatban is jelentkezünk, elindul egy másik oldala az anyaságnak, ahol nem csak a pozitív dolgokat hangsúlyozzuk. Illetve dehogyisnem! Ott is megoldásokat, válaszokat keresünk majd szakértők segítségével, hogy a gyermekeink lelki egyensúlya, jólléte csakis pozitív legyen, és ezáltal persze mi is komfortosabban érezzük magunkat a világban. Gyerekeink számunkra a legnagyobb csodák, azon leszünk, hogy így is érezzük nap mint nap, rajta leszünk, hogy ebben is segítőtársaitokká váljunk! 

Öt éve velünk vagytok, nem lehetünk elég hálásak nektek! Mi azt tudjuk ígérni, hogy az Anyakanyar csapata ezután is itt lesz nektek, picit megújulva, tele új ötletekkel, amelyeknek részleteiről elsőként egészen biztosan Ti fogtok majd értesülni. Ma töltsetek majd egy pohárka bort, pezsgőt, almafröccsöt, bodzaszörpöt, habos kakaót vagy bármi mást, és koccintsatok gondolatban velünk! Ezen a hétvégén amúgy is az anyukákról szól minden, mi most az öt évvel ezelőtti anyák napi dátum emlékére is gondolunk, így szokásunktól eltérően most egy picit magunkat is ünnepeljük. Éljenek a kanyarodó anyukák, akik nélkül mi sem lennénk, boldog szülinapot nekünk, és boldog anyák napját mindannyiunknak! Szeretünk titeket!