">

Ékszer, ahogy akarod

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_csipkeruhaTudjátok, hogy mindig nagy örömmel mutatunk be olyan anyukákat, akik gyermekük megszületése után vágtak bele egy új vállalkozásba. Reni és Roni tevékenysége valószínűleg minden nőt elvarázsol: ugyanis ékszerekkel, ékszertervezéssel és forgalmazással kezdtek el foglalkozni. Méghozzá olyanokkal, amelyeket varázsütésre át is tudunk alakítani, ha éppen másképp alakul a napunk. Társa, Molnárné Glasz Veronika nevében is Várhidi Renáta mesélt az eddigi eredményekről, a különleges ékszerkollekcióról és a további tervekről. Nagyon sok kérdésem volt hozzá! 

Nem ti vagytok az első kismamák, akiknek a vállalkozását bemutatjuk az Anyakanyaron. Az anyaság felszabadítja a kreatív energiákat? Vagy csak unatkoztatok már és szeretettek volna a babák mellett is dolgozni valamit?

Anyaként muszáj kreatívnak lennünk, minden pillanatban. A gyermekkel való élet olyan szituációkat hoz számunkra, melyekben improvizálni kell… Dolgozni pedig persze, hogy szerettünk volna, mindketten „pörgős” típusok vagyunk. Azonban ez a munka kérdés a gyermek után már közel sem olyan egyszerű. Sajnos… Szerettünk volna valami olyasmit csinálni, ahol önmagunk lehetünk. Továbbá fontos szempont volt mindkettőnk életében, hogy este a családdal és gyerekekkel töltsük az időt, ne pedig a munkahelyen egy íróasztal mögött. Nekem személy szerint lételemem a kreativitás, muszáj mindig valami egyedit alkotnom. Ez az élet minden területén igaz rám. Roni pedig ebben isteni partner volt.

Van közötök ékszertervezéshez? Foglalkoztatok korábban iparművészettel?

Ha tavasszal teszed fel ezt a kérdést, rávágjuk, hogy olyan távol áll tőlünk, mint Makó Jeruzsálemtől. Az elkészült Click & Go kollekciót tekintve azonban ma büszkén mondhatjuk, alkottunk valamit.

renata es roni

Mi adja ennek az ékszernek a különlegességét? Mi az, ami miatt ezt most már szabadalom is védi?

A Click & Go egy olyan újdonságnak számító kollekció az ékszer/ékszer kiegészítők piacán, mely eddig nemcsak Magyarországon, de sehol a világon nem volt megtalálható, megvásárolható. Alapja a patent, melybe hosszú tervezői munka eredményeként Swarovski köveket, kristályokat és gyöngyöket építettünk. A termékpalettán jelenleg megtalálható a nyaklánc, többféle karkötő, gyűrű és hajékszer. Természetesen kollekciónk folyamatosan bővül, így hamarosan piacra kerül a Click & Go fülbevaló és táska is. A patent alappal ellátott ékszer valamelyikét, vagy akár egy teljes szettet egyszer szükséges csak megvásárolni, ezek után pedig ruhatárunkat figyelembe véve “gyűjthetjük” a medálokat, melyek segítségével újra egyedivé varázsolhatjuk a már meglévő ékszerünket, ékszer szettünket.

Milyen szempontokat vettetek figyelembe a tervezésnél?

Fontos szempont volt, hogy mind stílusában, színében, mind pedig az árképzését figyelembe véve mindenki megtalálja a hozzá illő ékszert. Ennek megfelelően nem kell minden ruhánkhoz külön ékszert, vagy éppen egy komplett szettet vásárolnunk, mert a Click & Go piacra kerülésével ez megoldódott. Egy mozdulat az egész, hiszen a napközben is viselt ezüst láncról lepattintod a medált és felpattintasz egy másikat, ami az esti partin tökéletes viselet lehet.

ekszer ahogy akarod

Milyen az induló kollekció?

Zseniális!  Tényleg… Nem azért, mert a miénk, de valóban az. Kapható már a Click & Go ezüst nyaklánc patent medál alappal, többféle karkötő, gyűrű és hajékszer, melyekhez a közel 50 féle Click & Go medál közül válogathatunk. A hajékszernek van egy izgalmas története… Egy nagyon kedves ismerősöm, korábbi kollégám, aki nem mellesleg egy jól menő nemzetközi ügyvédi irodánál dolgozik évek óta szenved, hogy egy valóban nívós eseményen, tárgyaláson mit viseljen a hajába. Külön problémát okozott, hogy a hajgumin kívül mást nem hajlandó a hajába tenni. Ő kért fel bennünket, hogy tervezzünk egy olyan hajékszert, amit szívesen hord, viseletéhez illeszkedik. Sok esetben visszafogott, mégis látványos, exkluzív. Szóval, kaptunk egy szép feladatot, de mint látható, megoldottuk. A történetben feltette az i-re a pontot, mikor Budapesten egy hajókötél gyártó cégnél jártam, hogy tőlük kérjek segítséget. Volt ott fejrázás, fejfogás… Gondolhatod… Nekünk azonban nem volt kérdés, hogy olyan terméket kell kiadnunk a kezünkből, mely minőségileg kifogástalan és ezért mindent meg is tettünk. Örömmel jelentjük, sikerrel!!

Szerintetek kinek való a ti ékszeretek? Milyennek képzelitek azt a nőt, anyát, aki a ti ékszereteket viseli?

Bárkinek szívesen ajánljuk, hiszen a tervezésnél az volt az egyik fő cél, hogy mindenki megtalálja a hozzá illő ékszert. Van minimál stílus is, amit azoknak ajánlunk, akik nem különösebben hordanak kiegészítőket, néha azonban egy-egy eseményen, vagy akár a mindennapjainkban megfelelő viseletet biztosít. Van az egészen különleges, exkluzív modell is, illetve a kettő között megtalálható további 4 fajta medál különféle színekben, színkombinációkban. Roni imádja az ékszereket, Ő erről az oldalról segíti a vállalkozásunkat. Én meg a másik oldalon állok, hiszen egész viccesen hangzik, de én például nem nagyon hordok ékszert. Azonban ha azokat másokon látom, az egy nagy öröm és egyben jó tükör…

Hová tudjátok fejleszteni még a designt? Milyen további ötletek vannak a fejetekben?

Tervben van a Click & Go fülbevaló és táska elkészítése, ez utóbbi Karácsonyra már kapható lesz. :) Természetesen tervezünk egy őszi – téli kollekciót a mostani bemutató kollekció mellé. Lesz pl egy gyönyörű nyaklánc, ami tipikusan a zártabb felsőkhöz, garbókhoz nyújt majd tökéletes viseletet, már most az egyik kedvenc termékünk. A lényeg azonban az, hogy mindig olyat tervezzünk, ami hatásos. Ehhez pedig úgy tűnik, találtunk egy nagyon jó partnert is Práger Kitty személyében. Kittyt korábban a Szombat Esti Láz profi táncosaként ismerhettük meg, jelenleg egyedi ruhák tervezesével és készítésével foglalkozik. Különleges menyasszonyi kreációi során dolgozunk vele együtt, amire nagyon büszkék vagyunk. Azt gondoljuk, kölcsönösen tudjuk segíteni egymást, munkája a mi munkánkkal tökéletes összhangban van!

ekszer ahogy akarod 2

Mi a gyártásban számotokra a legnehezebb?

Kizárólag az elején lefektetett minőségi szabályoknak megfelelő termékek mehetnek ki. Tesztelés után… :) Tudjuk, hogy a BMW is elromlik, mégis úgy dolgozunk, hogy a mi Click & Go kollekciónk legyen szinte tökéletes. Továbbá fontos, hogy ne feltétlenül csak olyan termékek szülessenek, melyek a saját stílusunkat képviselik. Sokan vagyunk, sok fajták és egy így is van jól. A tervezésnél és gyártásnál gondolkodnunk kell azoknak a vásárlóknak a fejével is, akik stílusban teljesen mást képviselnek, mint mi.

Most indítottátok el vállalkozásotokat. Tudnátok tanácsot adni azoknak a lányoknak, akiknek szintén van egy ötlete, baba mellett szeretnék az üzletüket építeni, de még nem mertek belevágni? Mire figyeljenek?

A tökéletes társ elengedhetetlen. Ez vonatkozik a családi háttérre és támogatásra, illetve az üzleti társra is. Ronival azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, íratlan szabályok alapján működünk, zsák és foltja vagyunk! Persze jó értelemben. Mindig vannak és lesznek is hullámvölgyek, de ilyenkor nem szabad feladni, menni kell töretlenül előre. Mikor a viccesen fogalmazva patentos kollekció kipattant a fejemből, senki nem értette, miről beszélek. Férjem is és Roni is szkeptikus volt az első modell elkészültéig… De csak addig!

Számotokra mi jelenti a legnagyobb kihívást?

Hogy sikerre vigyünk valamit úgy, hogy csakis magunk vagyunk, magunkra számíthatunk. A nulláról építjük mindezt fel és már most büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk! Bízunk benne, hogy 10 év múlva már mindenki ismerni fogja a VR Fashion és a Click & Go nevet…

Mi drukkolunk! 

Puszi: Gabi