">

Titokzatos cseppékszerek

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Vannak olyan tárgyak, amelyek egyszerűen magával ragadják az ember lányát. Belefeledkezünk a nézésükbe, gyönyörködünk bennük, szeretnénk megérteni, vagy még inkább birtokba venni őket. Az ékszerekhez sokunknak van különös vonzódásunk, így azt gondoljuk, hogy ti is örömmel fogjátok felfedezni most velünk együtt azt a különleges ékszert, amelyet Csirmaz Zsuzsi álmodott meg. Egy kedves szójáték adta a cseppékszerek nevét is: CheerMe, amelyből nem készül két egyforma. Zsuzsi bemutatkozását itt olvashatjátok:

CheerMe: Titokzatos cseppékszerek

A „CheerMe. Egy csepp ékszer.” koncepcióját már jó pár éve megálmodtam, de ez akkoriban kimerült a saját, azaz a prototípus medál elkészítésében. Ennek legfőbb oka az volt, hogy egy multinacionális gyógyszercég pr-eseként kezdetben nem igazán maradt extra kapacitás a vállalkozás beindítására, még úgy sem, hogy már akkor többen kérték, hogy nekik is tervezzek cseppékszert. Idén májusban viszont fejest ugrottam, és belevágtam egy olyan szűnni nem akaró vízió miatt, amit akkorra már kalapáccsal sem lehetett volna szétverni!

Díszdoboz

A cseppékszerek koncepciója, és egyben eredetisége abban rejlik, hogy a megrendelő által megálmodott betűket, számokat, neveket egyedileg tervezem bele egy csepp formájú medálba. A forma adott, ez adja a brand karakterét, de hogy mit tervezek bele, az már a megrendelőn múlik! Általában 2-3 tervet készítek, amiből aztán a megrendelő választ. Minden cseppnek saját története van. Vannak anyukák, akik a gyerekeik nevét kérik tőlem, mások a házassági évfordulójuk dátumát, megint mások a saját nevüket, vagy a szerelmük nevét, vagy éppen a kettőt együtt. Az is jellemző, hogy az egész család monogramját tervezem meg egy 5,5 vagy éppen egy 4 centiméteres medálba. Lehet ez egy olyan szó, amihez az illető a legjobban kötődik; egy személy, egy állat, egy fogalom, egy életérzés, tényleg bármi, csak 10 karakterbe férjen bele! 

Csoportkép

A cseppékszer valójában olyan, mint egy emlékeztető. Bárki megterveztetheti azt a szót, amire neki leginkább szüksége van. Ettől pedig annyira személyessé válik a viselője számára, hogy nem csupán ékszerként tekint rá, de minden alkalommal, mikor rápillant, mosolyt csal az arcára, vagy éppen ez ad erőt a mindennapokhoz! Az igazán varázslatos pedig az, hogy a betűket úgy komponálom össze egy non-figuratív ábrává, hogy csak azok láthatják a csepp tartalmát, akiknek megmutatjuk, mindenki más előtt pedig rejtve marad.

DIA

Már most konkrét elképzeléseim vannak azzal kapcsolatban, hogy a CheerMe (ejtsd:csirmi) márkanevet hova szeretném pozicionálni. A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy van igény egy teljes kollekció kialakítására. A nyakláncok napi szintű tervezése mellett, már dolgozom az egyedi tervezésű cseppmedálos karkötők prototípusain, a fülbevalókon, illetve a gyűrűk kialakításán, hogy ezáltal is minél szélesebb kör igényét tudjam kielégíteni.

FLÓRA

A nyakláncaim kapcsán annak örülök leginkább, hogy nem csak korfüggetlen, de stílus,- illetve alkalomfüggetlen ékszert sikerült alkotnom. A korfüggetlen alatt azt értem, hogy terveztem már medált 10 éves kislányoknak és nagymamáknak is, sőt egyre gyakrabban kérnek fel férfiak is a tervezésre. A stílus,- és alkalomfüggetlen pedig annyit jelent, hogy teljesen mindegy milyen az öltözködési stílusunk. Viseljünk éppen farmert pólóval és egy sportos cipővel, vagy egy elegánsabb ruhát magassarkúval, a cseppékszer mindenféle stílussal jól működik, és tökéletesen összhangban van! Az általam tervezett medálok jellemzően nem az ékszeresdobozban pihennek, várva a pillanatot, amikor megmutathatják magukat. A cseppékszereim a mindennapokba  visznek színt külsőre karakteres csepp formájukkal, tartalmukkal pedig az ékszer és viselője közt meglévő titkos, bensőséges kapcsolattal.

Megrendelés: https://www.facebook.com/CheerMe2016/

Instagram: c_h_e_e_r_m_e